geitenkaas pistache balletjes

Recept – geitenkaas pistache balletjes

Ben je nog op zoek naar een lekker recept voor de paasbrunch? Of gewoon voor bij de borrel? Probeer dan eens deze geitenkaas pistache balletjes met cranberries, echt een super lekkere combinatie en ze vielen tot nu toe altijd in de smaak. Super easy en super yum!

Geitenkaas pistache balletjes

Deze geitenkaas pistache balletjes at ik eens als voorgerecht bij een diner bij een vriendinnetje. Ik dacht eerst: WAUW! En daarna: dit wil ik zelf ook een keer maken! Een beetje googlen gaf me een heleboel recepten, maar de een bevatte teveel monchou (en zoals sommige oplettende lezers weten, kan ik niet zo goed tegen teveel room) en anderen hadden vreemde verhoudingen ingrediënten. Dus zoals altijd maakte ik mijn eigen recept met zowel pistache als cranberry en met succes: ik probeerde deze voor het eerst uit met oud en nieuw en deze geitenkaas pistache balletjes waren echt als eerste op. Ze lijken me dan ook uiterst geschikt voor een paasbrunch of borrel. Enjoy!

geitenkaas pistache balletjes

Een combi van zuur (cranberries) en zout (pistache) – echt perfect!

Ingrediënten voor zo’n 16 balletjes

  • 150 gram geitenkaas
  • 1 eetlepel monchou
  • 75 gram gedroogde cranberries
  • 100 gram pistachenoten (wij gebruikten van die gezouten die je nog moet pellen)

Bereiding

Snijd de cranberries fijn en pel de pistachenoten. Rooster de pistachenoten even in een pan om de geur vrij te krijgen. Maal dan de noten fijn in een vijzel tot iets groter dan poeder (je wil nog wel iets van crunch hebben).

geitenkaas pistache balletjes

Meng de geitenkaas, de monchou en de cranberries en kneed er een beetje een deeg van. Je kunt dit het beste met 1 hand doen, dan heb je nog 1 hand vrij. Rol dan kleine balletjes van het geitenkaas mengsel en rol het door het pistachedeeg totdat de buitenkant gevuld is. Tip: hoe kleiner de balletjes, hoe meer je er hebt, maar ook hoe meer je er kunt eten. Een te grote hap is best wel veel in één keer! Bewaar de geitenkaas pistache balletjes in de koelkast tot serveren. Smakelijk!

geitenkaas pistache balletjes

Laat je me weten als je ze gemaakt hebt? Tag me bijvoorbeeld op instagram @littlebitofsunshineblog, dat zou ik leuk vinden!

Wil je nog meer (paas)recept inspiratie? Kijk eens bij mijn receptenindex!

Comments: 1

Post a Comment