Edamame boontjes

Recept – snelle mihoen met edamame boontjes

Sinds een tijdje zijn edamame boontjes niet alleen bij de sushitent of Japanner te krijgen, maar ook bij sommige supermarkten en de toko! Daarom vandaag een super lekker recept met deze mega gezonde en heerlijke boontjes. Dit gerecht is trouwens heerlijk als diner maar ook de volgende dag als lunch! Wanna know more?

Edamame boontjes

edamame boontjes

Edamame boontjes lijken op tuinbonen qua vorm, maar zijn veel groener, iets harder en nootachtiger. Knapperig zou ik ze noemen. Naast heerlijk zijn ze dus enorm gezond, ze zijn eiwit- en vezelrijk en rijk aan omega-3-vetzuren, vitamine A en C. Eigenlijk zijn ze het perfecte groenten voor vegans en vegetariërs omdat ze echt vlees vervangen. In de toko kun je ze kopen als ‘in de boon’ of als losse edamame boontjes. Als losse boontjes worden ze ook wel eens sojaboontjes genoemd. De peul zelf kun je niet eten, dus als je ze als hele boontjes koopt, kun je ze stomen, maar dan moet je ze nog wel doppen.

INGREDIËNTEN voor 4 personen

Voor de noedels

 • 200g rijstnoedels (van die smalle)
 • 2 el zonnebloemolie
 • 2 tenen knoflook, fijngesneden
 • 300g gedopte edamameboontjes
 • 3 bosuien, in dunne ringetjes gesneden
 • 1 verse rode chilipeper, fijngehakt
 • 3 el verse koriander, fijngehakt
 • 3 el verse munt, fijngehakt
 • sesamzaadjes, geroosterd
 • ongezouten pindas

Voor de saus

 • 2 el geraspte gemberwortel
 • limoensap
 • 3 el arachideolie (of sesamolie)
 • 2 el honing
 • 2 tl tamarindepasta (of wat extra limoensap)
 • 1 tl sojasaus
 • 1/2 tl zout

Bereiding

Kook de noedels gaar volgens de verpakking. Giet af en laat uitlekken. Bereid intussen de saus: meng alle ingrediënten in een kommetje samen.

Verhit de zonnebloemolie in een wok en bak de knoflook. Voeg de saus en noedels toe (als die gaar zijn) en voeg ook de edamameboontjes toe (sommige edamame boontjes, bijvoorbeeld als ze bevroren zijn, moet je nog even koken. Let daar goed op). Doe daarna de bosui, chilipeper, koriander en munt erdoor.

Serveer met sesamzaadjes en pinda’s. Smakelijk!

Mihoen met edamame boontjes

Laat je het me weten als je het hebt gemaakt? Tag me bijvoorbeeld op Instagram (@littlebitofsunshineblog) of stuur me een berichtje, dat zou ik leuk vinden!

Comments: 4

Post a Comment