Acaibowl

Recept – Acaibowl

Superfoods, ik vind het maar onzin. Eet gewoon een beetje gezond en een beetje ongezond af en toe, dan heb je veel minder stress en blijft het leven een beetje leuk 😉 Daarom vandaag een superfood niet omdat het gezond is, maar omdat het SU-PER lekker is! En omdat het soort van zomer wordt deze week, dus smoothies zoals deze acaibowl zijn dan echt een must. Lees gauw verder!

Acaibowl

Les 1. Ik weet niet eens waar die c met dat haakje zit op mijn mac, dus ik noem het gewoon acaibowl. *googled* Ah gevonden! Option-C. Açaibowl. Dat gaan we vandaag dus maken.
Les 2. Hoe spreek ik het uit? Eigenlijk dus niet akai, maar iedereen noemt quinoa ook gewoon kienóa en gnocchi ook gewoon tja – hoe typ ik dat fonetisch. Dus noem het zoals je wilt, als je het bestelt in een restaurant, dan zullen ze het wel snappen. Maar officieel heet quinoa dus kíenwa en açai heet dus assa-ie.

Açai bessen groeien in het Amazone gebied in Zuid Amerika en ze smaken een beetje friszuur. De bes is ongeveer 2,5 cm groot en doet denken aan een bosbes, maar de smaak is dus iets meer chocolade-achtig. De hype rondom deze bes ontstond in het superfood tijdperk, want de açaibes zit blijkbaar vól anti-oxidanten. Ik denk niet dat het alle ziekten gaat genezen, maar het is in ieder geval gewoon een gezond besje. Kan geen kwaad het te eten, maar stop jezelf er niet mee vol, want het is niet super milieuvriendelijk om teveel van het spul over te laten komen vanuit Zuid Amerika!

Waarom deel ik dan – in al mijn zoektochten naar duurzaamheid – dit recept? Well, het is dus MEGA lekker! Ik at voor het eerst een açaibowl in Barcelona bij het hipster ontbijttentje Flax & Kale. En oh my, ik denk dat het mijn allerlekkerste ontbijt ooit was. Eenmaal thuis probeerde ik wat recepten en ik kwam uit op deze optimale combinatie. Enjoy!

Ingrediënten voor twee kommen

 • 2 zakjes açaipulp, te koop bij Ekoplaza
 • 1 doosje bevroren blauwe bessen
 • 2 bananen
 • evt. een scheutje water
 • Honing

Topping:

 • Granola
 • Aardbei, kiwi, nog meer banaan
 • Kokosrasp

Bereiding

Snijd de bananen in stukken en doe ze in de blender. Ontdooi de zakjes açaipulp onder de warme kraan en voeg ze toe (als ze nog in een beetje grote stukken zijn) aan de blender. Doe ook de bevroren blauwe bessen erbij en een klein scheutje water. Pulseer de blender tot het een gladde massa is. Als het te dik is, kun je nog wat water toevoegen. Maak het iets zoeter door een kneep honing. Wil je nu alleen een smoothie maken om te drinken? Voeg dan wat extra water toe! 

Giet de dikke smoothie-achtige substantie in een kom en garneer op z’n insta’s met wat kokos, granola, extra fruit zoals banaan of kiwi of aardbei of nog meer blauwe bessen. En klaar is je mega instagram-waardige ontbijtgerecht!

Açaibowl Acaibowl

Maak jij deze açaibowl en wil jij dit ook delen op social media omdat het zo mooi geworden is? Tag mij dan, dat zou ik leuk vinden! @littlebitofsunshineblog

Ben je nog op zoek naar andere ontbijtrecepten? Kijk dan eens in mijn receptenindex!

Comments: 4

 • reply

  Lisette

  april 19, 2018

  Mop, als je de C-toets van je Mac langer indrukt krijg je alle opties voor een exotische C ? Geldt voor alle exotische letters.
  Oh en ik ga even langs de ekoplaza ♥ açai!!

 • reply
  april 20, 2018

  Jaaa, açaibowls en smoothiebowls zijn mijn favoriet met mooi weer. Ik durf ze ’s ochtends alleen niet al te vroeg te maken, omdat de blender nogal lawaai maakt en ik m’n huisgenoten niet wil wakker maken.. :’)

Post a Comment