bulgursalade met gegrilde courgette en falafel

Recept – bulgursalade met gegrilde courgette en falafel

Op warme en klamme dagen zoals deze eet je het liefst iets snels en iets salade-achtigs. En daarvoor is bulgur dus super handig! Ik deelde eerder al drie andere bulgursalades, en vandaag is het tijd voor nummer vier: een bulgursalade met gegrilde courgette en falafel. Snel klaar, super smakelijk, en door alle verschillende texturen super lekker!

Bulgur

Bulgur is een graanproduct en kan worden gemaakt uit verschillende tarwesoorten. De meest voorkomende is durumtarwe, een harde tarwesoort. Om bulgur te maken wordt het tarwe eerst gestoomd, daarna gedroogd en tot slot grof gemalen (mijn favoriet) of gebroken. Het heeft een hoge voedingswaarde en kan worden gebruikt in plaats van rijst of couscous. Een perfecte basis dus voor een zomerse salade: je kan alle groenten en fruit toevoegen naar smaak, maar je krijgt ook nog een beetje een bodem 🙂

Kijk in mijn receptenindex voor meer bulgursalades!

Ingrediënten voor 2 personen

 •  200 gram bulgur
 • 1 tl Ras el Hanout
 • 1 bak falafelballetjes (Alhoewel het helemaal niet lastig is om ze zelf te maken)
 • 1 courgette, gehalveerd en in plakjes gesneden
 • ongeveer 60g feta
 • 10 cherry tomaatjes
 • 1 bosui (optioneel)
 • olijfolie, zout en peper

Bereiding

Ongeveer 20 minuten

Bereid eerst de bulgur: doe de bulgur in een kommetje en giet er kokend water over tot het helemaal onder staat, ongeveer een halve cm onder water. Laat dit ongeveer 15 minuten staan zodat het het water opneemt. (Net als bij couscous bereiding)

Snijd ondertussen de courgette, de feta en halveer de cherry tomaatjes. Grill de courgette, breng op smaak met een klein beetje zout en wat peper en bak de falafelballetjes in wat olijfolie.

Als de bulgur klaar is, kun je hem kruiden. Ik bracht hem op smaak met Ras-el-Hanout, een Marokkaans kruid wat ik nog in een grote zak heb liggen. Andere lekkere kruiden zijn bijvoorbeeld zout&peper, komijn en paprikapoeder. Serveer de bulgur in een kom met de falafelballetjes, courgette, feta en cherry tomaatjes en strooi er nog wat versgemalen peper overheen. En optioneel nog een bos-uitje.

En klaar is je bulgursalade met gegrilde courgette en falafel!

Bulgursalade met gegrilde courgette en falafel

bulgur courgette falafel

Variatietip

Vervang ook eens de gegrilde courgette door spinazie, die combinatie is ook super lekker!

Comments: 1

 • reply

  Eva

  mei 25, 2018

  Oeeh lekker idee! Ik eet eigenlijk veel te weinig falafel maar vind het zo ontzettend lekker, goed plan om het met een salade te combineren 🙂

Post a Comment