MUS conceptstore

Hotspot Utrecht – MUS conceptstore

We hebben er weer een toffe conceptstore bij in ons stadsie! Vorige week opende MUS conceptstore aan de Lijnmarkt, en het straatje was al leuk, maar nu nog leuker! Ik sprak met Merel, de eigenaresse van MUS (zie je de vogelovereenkomst al?) en vroeg haar de spreekwoordelijke veren van het lijf. Lees gauw verder waarom je hier heen wil!

MUS conceptstore

Bij MUS conceptstore is het ouderwets kwijlen geblazen. Wat een prachtige winkel, en wat een prachtige spullen! Ik moest me enorm inhouden om hier niet direct alles mee te nemen. Maar wat is er allemaal te vinden bij MUS?

MUS conceptstore

MUS conceptstore verkoopt onder andere kleding van Nederlandse en Scandinavische merken, en dan merken die én betaalbaar zijn, én nog niet overal hangen. Echte MUSthaves dus. De voorraad moet nog een beetje binnendruppelen, maar ik zag er al kleding van het Deense merk MOSS Copenhagen, een prachtig merk met betaalbare kleding. Maar hier vind je bijvoorbeeld ook Just Female en binnenkort ook zelfs het duurzame merk Friday’s Project. Qua Nederlandse merken is Merel ook nog hard op zoek, dus als je nog iets weet? Tips zijn welkom! De enige voorwaarde is dat Merel het zelf ook leuk moet vinden. ‘Tja, je moet het toch zelf verkopen he’ 😉

MUS conceptstore kleding

Maar een conceptstore is natuurlijk meer dan kleding. Ook vind je hier spullen voor je interieur, zoals ecologische zeep, afwasmiddel en geurzakjes van het Nederlandse merk Mijn Stijl. Of wat dacht je van prachtige vloerkleden en servies? Daarnaast vind je hier ook accessoires, zoals zonnebril koordjes van het eveneens Nederlandse merk Sunny Cords, waarvan de eigenaresse inspiratie op deed Down Under. ‘Allemaal spullen die ik graag zelf zou willen hebben’, aldus Merel. Dat lijkt me nou een goede insteek voor je inkoop. ‘Als je gaat bedenken wat je klanten zouden willen hebben, dan moet je al wel heel goed weten wie je klanten nu zijn!’. En dat is natuurlijk niet makkelijk als je pas een week open bent.

MUS conceptstore Mijn Stijl

Je droom volgen

Merel, ook wel onder haar vrienden bekend als Mus, heeft al jaren ervaring in de retail, onder andere bij de Bijenkorf. Zo’n 10 jaar geleden ontdekte ze haar droom: een eigen winkel beginnen! Maar door de economische crisis was dat op dat moment niet zo’n goed idee en besloot ze maar ‘gewoon’ in dienst te gaan bij een bekende retailer. Daar deed ze enorm veel kennis en ervaring op, maar de droom bleef altijd in haar achterhoofd.

MUS conceptstore eigenaresses

Eigenaresse Merel met Bernice, met wie ze samen de winkel runt

Wonende boven kleden- en meubelwinkel Aba-i inventariseerde ze af en toe naar de toekomstplannen van deze zaak. Ze vond dit namelijk wel een mooi pand. En karma-to-the-max: toen ze afgelopen januari dan toch maar haar baan op zegde bij de Bijenkorf om haar dromen achterna te gaan, werd ze twee weken later benaderd door de eigenaren van haar droompand: was ze nog geïnteresseerd het te huren? MUS conceptstore was geboren…

Dit zijn van die meant-to-be verhalen, maar er is ook een sterk staaltje moed voor nodig. Je baan en zekerheid opzeggen om je droom achterna te gaan, dat klinkt romantisch, maar doe het maar eens! Daarom werd ik helemaal vrolijk van deze Merel, die nou zit te stralen in haar eigen winkel, haar eigen droom!

Inrichting MUS conceptstore

De inrichting

Ik noemde het in het begin al: deze winkel had echt een wauw-effect op mij! Waar Aba-i een volle en drukke winkel was, is deze totaal getransformeerd naar strak en Scandinavisch. Het oogt fris, divers en overal is wel iets te zien. Er zijn hoekjes met accessoires, kleding, kunst. En ga je eenmaal naar beneden, dan waan je je even in je droomhuis!

Beneden heeft Merel het zo ingericht, dat je een sneak-peek krijgt naar hoe je huis er uit zou kunnen zien als je deze hele winkel leegkoopt. Oké, dan moet je natuurlijk wel nog even in het bezit zijn van een werfkelder, maar dat zijn details. Het is gewoon heel erg mooi hier 😉

MUS conceptstore werfkelder

MUS conceptstore werfkelder

Wat moet je nog meer weten?

MUS conceptstore zit op Lijnmarkt 32 en is open van dinsdag tot en met zondag. Kijk voor de actuele openingstijden even op haar website. Wil je persoonlijk advies? Dat kan ook! Je kan een afspraak maken voor personal shopping via de website.

Tot slot nog een leuk feitje: het logo van de vogel is gebaseerd op Merels tattoo, hoe leuk!

MUS conceptstore logo

Benieuwd naar meer hotspots in Utrecht? Kijk dan eens op mijn kaartje!

Post a Comment