30 before 30

Personal – Hoera! Ik ben 30!

Het is zover hoor, jongons, ik ben 30! Der-tig. De twintig voorbij; het leven begint! Heel eerlijk gezegd doet het me niet super veel, maar was het vooral een leuke reden om mijn 30 before 30 list te maken. Hieronder de eindstand!

30 before 30

Al eerder deed ik een update van mijn 30 before 30 list. Deze lijst is een soort bucketlist om jezelf te dwingen (of de gelegenheid te geven) 30 leuke of nuttige dingen te doen voordat je 30 wordt. Omdat dat zo’n ding is, ofzo. Haha! En nu, na een jaar de tijd te hebben gehad, ben ik dan toch echt 30 geworden en blik ik terug: welke dingen zijn me uiteindelijk niet gelukt en wil ik die meenemen naar volgend jaar? Ga ik voor een 31-dingen-voor-ik-31-word?

Een SEO cursus doen. Lijkt me handig!

Dit heb ik niet gedaan. Wel heb ik super veel geleerd door het gewoon te doen en er met mensen over te praten. Ga ik dit alsnog doen? Nee, ik zie er nu het nut even niet van in!

Overstappen van bank

Ook dit is me (nog) niet gelukt, maar ik ben er wel heel dichtbij! Nu met de emigratie heb ik zo ongeveer alles opgezegd wat ik maar aan vaste lasten had, dus dat maakt de overstap wel heel makkelijk en aantrekkelijk. Je kan alleen geen nieuwe bank aanvragen als je geen Nederlands adres heb, dus dat wordt een overstap als ik net weer in Nederland woon, over 1,5 jaar dus. Ik weet al wel welke bank ik wil, daarover later nog een uitgebreidere blog. Deze neem ik dus mee!

Een week zonder social media

Dat lukt me als blogger toch echt niet (en persoonlijk ook niet), maar wel wil ik een bewustwordingscampagne opzetten voor mezelf om eens te kijken hoe vaak ik er op kijk en of ik dit kan minderen. Iemand tips voor leuke apps om je social media gebruik bij te houden? *word nu al zenuwachtig*

Naar de Kinderdijk

Dit ga ik helaas niet meer redden, haha, maar deze gaat definitely op de bucketlist voor als we terug zijn.

Naar een kattencafé

Dit is eigenlijk niet gelukt door omstandigheden: de opening van het Utrechtse kattencafé is extreem vertraagd en daarom paste het niet meer in dit jaar! Bummer…

Naar een rollerdisco

Dit heb ik ook nog steeds niet gedaan, maar gaat op mijn ‘ooit’ bucketlist. Ik weet dat zich in Utrecht momenteel een enorme rollerdisco bevindt, dus wie weet, wie weet…

De eindstand:

Uiteindelijk heb ik er 6 van de 30 niet gehaald, ik vind het best een goeie score!

In de tussentijd na de laatste update, heb ik nog wel wat leuke updates voor jullie: ik vond een band die ik platdraaide op Spotify, the Schwings band, uit Litouwen! Hier een voorproefje:

Verder bezocht ik buitenbioscoop Pluk de Nacht, en zag ik de meest rare Australische film Brothers’ Nest. Het was geweldig!

Pluk de Nacht

Ook probeerde ik eten uit een nieuw land, en wel Ethiopisch. Dat was heerlijk!

Hebben jullie wel eens zo’n lijst gemaakt? Ik weet dat Marlou er elk jaar een maakt, daar kun je altijd wat inspiratie op doen! Wat zouden jullie me aanraden voor een 31 before 31 lijst?

Comments: 3

 • reply
  september 1, 2018

  Woehoeeeeee, (nog) gefeliciteerd <3! Dat bandje is ZO fijn, wat een heerlijke 'oude' blije muziek, love it. Thanks voor de tip, hier nog eentje die dat plat gaat draaien. En wauw, 6 van de 30 niet vind ik ECHT een goede score. En de dingen die over zijn gebleven zijn ook echt leuk, dus dat gaat vast voor je 31e lukken. Veel liefs!

 • reply

  Linda

  september 9, 2018

  Hi Siroon! Tip voor social media/online tijd bijhouden: de app Moments heb ik gebruikt. Die houdt je schermtijd bij en welk type activiteit je doet op je telefoon. De bewustwording werkt al vanaf de eerste seconde, Haha! De app vergelijkt je ook met het gemiddelde, en heeft motiverende tips. Ik vond het een leuk experiment. Heeeel veel plezier in Melbourne!!

Post a Comment