Pluk de Nacht

Personal

Little bit of diary #13: Augustus 2018

Op het moment van schrijven zit ik in Singapore, een beetje vakantie te vieren voordat we doorvliegen naar Melbourne. En wat is het hier gaaf! Spoiler: daarover meer in de volgende diary, want voordat we hierheen gingen, beleefde ik een drukke augustus. Vakantie, afscheid op werk, veel de kast leegkoken, enjoy mijn overzicht van augustus. Beware: het is een lekkere lange diary met veel foto’s en hotspots!

Bucketlist hotspots

Augustus was de maand van ‘nog even naar dit tentje voordat we emigreren’. Wat was dat een goede stok achter de deur! Zo namen le BF en ik een random vrijdagmiddag vrij en gingen we samen uit lunchen. We wilden naar The Food Club, maar die was nog met vakantie (er waren veel tentjes dicht deze augustus!) maar we gingen in ruil daarvoor naar Familie van Rijk, die ook nog op de lijst stond. Daar at ik echt een super lekker broodje kerriehummus met pecannoten en olijventapenade. MMM

Familie van Rijk

Daarna gingen we door naar café Lebowski, en dronken een Biri, een soort Corona biertje van Brouwerij het IJ die we nog niet kenden. Die was echt zomers fris!

De volgende dag stond Pluk de Nacht op het programma, een superleuk openlucht filmfestival waar de hele week ’s avonds buiten films worden gedraaid. Je huurt een strandstoel, haalt een biertje (of neemt zelf wat mee) en als het donker is, gaat de film draaien. Dit was het 4e jaar alweer dat het in Utrecht werd georganiseerd, maar ik heb nooit eerder de tijd gehad genomen om hierheen te gaan! Bucketlistje dus. Wij keken een Australische (what else..) film, genaamd Brothers Nest. Hij was bizar, maar wel grappig. Dit festival is echt een aanrader!

Pluk de Nacht

Dat zelfde weekend was het ook Stock & Sample sale op de Voorstraat, mijn favoriete sale weekend in mijn favoriete straat! Na een lekker zelfgemaakt fruittaart ontbijtje, ging ik met een vriendinnetje naar de sale. We dronken eigenlijk voornamelijk koffie bij The Village, want shoppen mocht ik niet echt haha (Slow fashion summer + max-30-kg-in-de-koffer-restrictie). Zij slaagde wel goed, dus we vierden dat met een lunch van lievelings Bigoli en aten dat lekker op bij de Zaak. Wist je dat je dus zelf eten mee mag nemen naar de Zaak (want zij serveren zelf niet zo veel), als je maar een drankje besteld? Zo handig he, je kan zelfs thuisbezorgd laten bezorgen bij de Zaak!

Coffee Safari

Augustus stond ook in het teken van de Utrecht Coffee Safari, een tof initiatief  van een beetje geheimzinnige organisatoren. Er is een Instagram account en een papieren kaart met alle plekken in Utrecht waar specialty coffee wordt geschonken. Je haalt een stempel voor elk bezocht koffietentje en aan het einde wacht er ‘de prijs’. Verder geen promo, geen namen. Maar geheimzinnigheid werkt! Bij de meeste tentjes was ik al geweest, dus ik besloot natuurlijk meteen dat ik hier een blog aan wilde wijden. Tijd om de laatste tentjes te bezoeken dus! Ik bezocht Ohøj, waar ik al eerder was, maar nog geen goede foto’s van had.

Ohoj Coffee Roasting

Verder ging ik naar 30ml, niets nieuws, want daar kom ik al zo vaak, maar ja, die stempel. Ook bezocht ik nog een keer Koffie & Ik, die na de laatste keer dat ik er was, flink verbouwd hebben. De blog hierover volgt nog! Oh en ik ging ook naar The Village, wat echt mijn Lievelingstentje is (die verdient een hoofdletter L), maar waar nog geen blog over online staat. Eigenlijk heel bewust, omdat het mijn Lievelings is, maar oké, ik strijk over mijn hart en ben hem aan het schrijven. Beloofd! Ik verhuis toch voor 1,5 jaar naar Melbourne 😉

Afscheid op werk

Ondanks dat ik mijn baan in het Radboudumc houd, nam ik toch een beetje afscheid. Sommige collega’s zijn over 1,5 jaar klaar met hun promotie onderzoek, dus die zie ik niet meer, en 1,5 jaar is ook niet niks! Ik bakte (in het kader van ‘kook je kast leeg’) een citroen polenta taart (YUM) en lemon poppyseed muffins. Beide echt me-ga lekker. De lemon poppyseed muffins komen gauw op de blog! (zoals je ziet heb ik al ongeveer 293848 beloftes voor blogs gemaakt in deze diary).

Lemon poppyseed muffins
Ziet er best profi uit he?

Van mijn collega’s kreeg ik als afscheid een lonely planet Sydney en de pocketguide Melbourne, die wilde ik allebei echt nog graag. Ze hadden natuurlijk le boyfriend weten te strikken en die uitgehoord.

Lonely planets

Vakantieeee

We zijn pas in week 2 van augustus en ik zit al op de 700 woorden. Gaat lekker dus. Maar vanaf 11 augustus had ik dus vakantie! De vakantie begon met ons afscheidsfeestje in het bovenzaaltje van Lebowski. Een beetje vroeg, maar door Lowlands en ons verhuisweekend daarna was dit de beste optie. We feestten goed, want gelukkig zagen we (bijna) iedereen van het feestje daarna nog een keer.

Afscheidsfeestje in Lebowski

We kregen echt zúlke leuke afscheidscadeaus! Ik kreeg een e-reader (I love papieren boeken, maar ja, die max-30-kg-in-de-koffer…), le BF een mooie backpack, we kregen een wide-lens voor op de iPhone (om je fotobereik groter te maken, HOE TOF), ik kreeg een bullet journal (ja ik ben ook begonnen hoor, 10 jaar te laat) en een wijntour door Melbourne. Yay! Hier mijn eerste BuJo pagina:
(je bent pas Aussie als je in afkortingen praat he)

Bullet Journal
Ik wil mijn bullet journal als travel journal voor onze reis naar Australie gebruiken

In de vakantie begon ik daarna met van alles uitzoeken en weggeven voor de verhuizing. Daar schreef ik natuurlijk meteen een blog over, mijn leven is toch mijn inspiratie he 😉 Ik deed onder ander een give-away van mijn pannenkoekplant babies op Instagram, wat meteen hele leuke ontmoetingen opleverde met mijn volgers! Én zelfs nog een interview op indebuurt.nl, want Anne-Meike, een van de schrijfsters van indebuurt, won een plant. Win-win zou ik zeggen, hihi!

pannenkoekplant baby
Deze ging naar Hermien van KouweKleren, die er eigenlijk geen won via Instagram, maar met wie ik een meetup deed voor #sharechain in het kader van slowfashionsummer.

Verder deed ik dus mijn Aloe Vera plant naar het Zeeplokaal en probeerde ik die week het vloggen een beetje uit. Als je mij volgt op Instagram, dan zie je ze af en toe verschijnen in mijn stories. Ik ga namelijk mijn avontuur naar Melbourne vloggen voor NWO, de organisatie die mijn werk daar sponsoren, super tof! En awkward. Halloo, hoe doen mensen dat. Mijn schoonzusje maakte een mooie inception foto, waarin wij on-ergonomisch bloggen en je dus de zooi ziet die je niet op de video ziet. Haha!

Vloggen

Kook je kast leeg

In het kader van opruimen, kookte ik de laatste twee weken voor de verhuizing de kast leeg. Ik maakte er een heel project van, inclusief mealplan (ugh, nog nooit eerder gedaan – het beviel stiekem heel goed – ssst don’t tell the boyfriend), bullet journal pagina en VEEL foto’s! Ik zal hier een aparte blog over schrijven, want het was echt een succes! (Blog belofte No. 293849)

BuJo
Mijn BuJo mealplan

Zo maakte ik onder andere chana dal met pappadums, bulgurontbijt, springrolls (met gele rijst ipv mihoen, was stiekem best lekker), orzopasta caprese, risotto met erwtjes en courgette en als klap op de vuurpijl: polenta met spinaziepesto en crunchy (verse) kikkererwten! Pfoe! Het was me een planning, maar het was echt mega goedkoop (want je hebt bijna alles al) en heel erg leuk om te doen! Je raad het al: recepten komen er aan!

Verhuizen en Dertig worden

Ok, genoeg foodfoto’s, als ik dit typ krijg ik al honger. De laatste highlights deze maand waren dat we uit ons nederige stulpje verhuisden, (ja, die met die mooie wereldkaart) en dat ik dertig werd! De verhuizing ging smooth en alle spullen staan nu bij beide ouders. Wat verdwaalde achterblijvers nadat de boedelbakken waren ingepakt leverden een mooi stilleven op:

Verhuizen
De eenzame achterblijvers na de verhuizing. Check vooral die stofwolk links bovenin 😉 oeps

En de dag erop werd ik dus Der-Tig! YAY. Ik maakte toen ik 29 werd een 30 before 30 list, waarvan ik na een update ook de eindstand gaf. Ik haalde best veel dingen, en het grootste is natuurlijk emigreren naar Australie, wat er nog niet eens op stond, omdat dat toen nog geheim was!

Verjaardag

Zit je dan, op je 30e, geen huis meer, we woonden weer bij onze ouders, le BF ook nog baanloos. Echt veel bereikt, haha! GRAPJE NATUURLIJK. Anyway, ik vind het dus heerlijk om 30 te zijn, je vraagt je zoveel minder af wat mensen eigenlijk van je denken (hoera!), je hebt eindelijk een beetje inkomen en kunt door al deze dingen enorm van het leven genieten. En je kunt dus nog steeds dingen doen als ‘alles opzeggen en naar de andere kant van de wereld verhuizen’! Niks mis mee dus, dat ouder worden.

Dit was dus mijn mega drukke maar leuke augustus. Ik heb nog niet eens alles genoemd wat ik heb gekookt en bezocht nog zeker 10 andere hotspots, maar die zien jullie vanzelf het komende jaar voorbij komen hier. Ik heb even een voorraadje ingeslagen, zul je maar zeggen. Tot de volgende diary!

Wat heb je gemist?

Omdat ik dus vakantie had, vond ik mijn blogspirit ook weer helemaal terug. Zo schreef ik over hotspots Ohøj Coffee Roasting en Kraak & Maak.

Recepten die ik deelde waren die voor Maleisische Mee Goreng, een recept waar vriendjelief mij mee verraste en op verzoek de mega ongezonde caramel shortcake met chocolade die ik maakte voor het afscheid van le boyfriend, en waar op insta heel positief op gereageerd werd. Niet goed voor je dieet, wel om vrienden mee te maken.

Tot slot schreef ik natuurlijk over mijn verhuizing, hoe ik dat aanpakte en waar alle spullen heengingen die ik een tweede leven wilde geven. Én over mijn verjaardag, de eindstand van mijn 30 before 30 list en of ik een nieuwe ga maken.

Lekker veel terug te lezen dus. Tot volgende maand!

Leave a Comment