The Village Coffee Music

Hotspot Utrecht – The Village Coffee & Music

Daar is ìe dan hoor: mijn aller lievelings koffietentje in Utrecht op de blog. Ik heb deze heel lang bewust niet online gezet omdat ik bang was dat het dan te druk zou worden, haha! Maar eigenlijk is dat te gek voor woorden (en ik woon nu toch tijdelijk niet in Utrecht), dus vandaag deel ik met jullie: The Village Coffee & Music. Het leukste koffietentje van Utrecht.

The Village Coffee Music

The Village Coffee & Music

Het begon allemaal ver voor 2011, toen de twee vrienden Angelo en Lennaert bedachten dat ze graag een plek in Utrecht wilden creëren waar je goede koffie kan drinken én van goede muziek kan genieten. En in 2011 was het dan zover: ze openden The Village Coffee & Music dan ook echt op de Voorstraat in hartje Utrecht! Omringd door Puha, Sussies, Klijs&Boon (die helaas dicht is) en inmiddels ook toffe shops als The Domestic Botanist. Goede koffie en goede muziek, dat lijkt me een gouden formule? Vandaag vertel ik jullie alles over mijn aller-lievelings koffietentje in Utrecht. En dat is niet alleen omdat le Boyfriend en ik onze eerste date in The Village hadden 😉

The village coffee & music

Goede koffie

De koffie bij The Village herken ik altijd als geen ander. En de koffie is blijkbaar geliefd in de stad! Zo schenken andere hotspots zoals De Utrechtse Boekenbar en Karibu Café ook koffie van The Village en dat lijkt me logisch. Het heeft een specifieke smaak (positief), en de cappucchino is hemels.

De koffie komt van Caffenation uit Antwerpen, een kleine micro coffeeroaster die de lijnen het liefst zo kort mogelijk houdt tussen klant en koffieboon producent. Ik kan moeilijk vinden op hun website of de koffie direct van de boer komt of niet, maar er zitten in ieder geval niet teveel tussenpersonen tussen. Beter voor de boer dus!

Je kan de koffie van The Village ook kopen voor thuis, net als bijvoorbeeld een Aeropress, of V60 drip, waar zij zelf ook onder andere de koffie mee zetten.

Goede muziek

Eens per maand is er live muziek bij The Village, en het programma is divers: van rock tot singer songwriter, eigenlijk alles wat de eigenaren leuk vinden komt wel een keer langs! Ook is The Village groot fan van Le Mini Who, een festival wat zelf ook altijd bovenaan mijn lijstje met leuke festivals in Utrecht staat. Op hun Facebook vind je de aankomende evenementen en kun je ook zien wat er allemaal zoal is langsgeweest. Maar naast digitaal kun je ook gewoon binnen aan de muur kijken wat er allemaal gepland staat: affiches genoeg! En als er geen live muziek is, dan niet getreurd: er staat hier constant muziek op, ook gewoon van vinyl!

The village coffee & music

De inrichting

Het pand komt uit 1600 en is bijna in originele staat behouden. Lekker oud Utrechts dus! Ik vind de inrichting persoonlijk erg tof: heel rauw, veel originele elementen en die bar, oh my! De bar is gemaakt van een oude houten vloer van een sportschool, je ziet de sportlijnen met het basketbal- en voetbalveld er nog gewoon op zitten. Dit is wel echt een pronkstukje! Oh en er is ook nog een soort bank-zitje naast de bar gemaakt van hetzelfde materiaal.

The village meubels van sportschool vloer

Verder is The Village ingericht met een combinatie van minimalistisch design en deens design, erg strak, maar toch ook comfortabel: je kun wegkruipen in de bank of in een lekkere stoel, met je boek of tijdschrift. Want nee: er is geen wifi! Dus geen kans op zzp’ers die de zaak de hele dag bezetten 🙂

Inrichting the village coffee & music

Inrichting achter

Als het vol is voorin, vergeet niet achterin even te kijken! Daar is meer plek én liggen er spelletjes!

Wat moet ik nog meer weten?

The Village Coffee & Music heeft nog een tweede locatie, op het Science Park (Bisschopssteeg 21)! (En ik vind het nog steeds jammer dat de derde locatie op het Wolvenplein weg moest…)

Locatie de Voorstraat is open op ma-vr (8-18), za (9-18) en zo (10-18). Ze zitten op nummer 46.
Locatie Science park is open op ma-vr (8-18).

Tot slot is het goed om te weten dat er naast lekkers als ontbijt, brownies en andere zoetigheden niet veel eten te krijgen is bij The Village! Dus als je plant om hier uitgebreid te lunchen, dan wil je wellicht ergens anders heen 🙂

Ben jij er al geweest? Wat is jouw favoriete koffietentje in Utrecht?

Post a Comment