wandelen langs de yarra river

Personal

Little bit of diary #15: Oktober 2018

Wauw, het is alweer eind oktober! De tijd vliegt als je emigreert. Er gebeurden in oktober veel leuke dingen: we verhuisden voor de vierde keer in 5 weken, maar nu eindelijk naar ons eigen stekkie en er kwam voor het eerst bezoek! Deze maand was ik ook eens op tijd met deze diary, dus vers van de pers: dit gebeurde er allemaal in oktober 2018!

Afscheid nemen van ons tijdelijke huis

Aangezien we aan het einde van september te horen hadden gekregen dat we een eigen stekkie hadden, moesten we afscheid gaan nemen van ons tijdelijke huis. Nu vonden we dat niet per se erg, want het huis was ver uit de stad, de tram die we moesten pakken naar ongeveer alles in de bewoonde wereld was onaangenaam en het huis was koud. Maar er zaten natuurlijk ook wel voordelen aan dit perfect ingerichte huis, dus die buitten we nog even uit! Zo maakte ik ruimschoots gebruik van de Kitchenaid die de bewoners hadden staan <3 en bakte ik een carrot cake roll en ouderwetse speculaasbrokken, yum! Instant Nederlands gevoel.

Verder bezochten we de laatste hipstertentjes die deze buurt kende, en aten we hier een toetje als ontbijt: chocolade brioche met ijs. ZO LEKKER!

Een cultureel weekend

In oktober werd het ineens ook mooi weer! We besloten ons eerste oktober weekend goed te besteden en na een diner bij een Vietnamees fusion restaurant (ja, dit bestaat), bezochten we de volgende ochtend de National Gallery of Victoria, waar dat weekend voor het laatst de MoMa expositie te zien was (Museum of Modern art uit New York).

eten bij Uncle
Uncle, een vietnamees fusion restaurant
Wat was het prachtig weer ineens!
Moderne kunst bij MoMa

Nadat we onze creatieve inspiratie weer hadden opgedaan, stond die avond een dansavond op het programma. Le BF had zijn schouder uit de kom, dus die deed niet mee, maar ik had mezelf weer in 2 weken tijd in een optreden weten te wurmen met een groep Collegiate Shag dansers uit Melbourne. Het ging niet super goed (wat wil je met 2 weken oefentijd), maar het was wel heel leuk!

De dresscode was pyjama stijl – zie mij shinen in mijn kimono!

Inmiddels oefenen we alweer hard voor het volgende optreden in november (optreden is hier veel meer een ding dan in NL!) en ik hoop de volgende keer ook een filmpje te kunnen delen. Daarvoor moet je nog even wachten tot mijn diary van november!

Heel veel koken

Met ons tijdelijke huis ver uit de richting van alles, kookten we elke avond zelf. Omdat zelfs de supermarkt ver weg was, leerde ik mealplans maken, en ontdekte ik dat dat eigenlijk heel chill is! Ik had als vooroordeel dat je dan alleen maar saaie dingen eet die elkaar aanvullen, maar daar is niks van waar. Je plant je maaltijden immers zelf, je moet er alleen een paar dagen eerder over nadenken en in 1 klap boodschappen doen. Hier twee van onze hitjes:

Dit is Jap Chai, een koreaans noedel gerecht met zoete aardappel glasnoedels

En deze haalde zelfs al de blog: de spicy gebakken tofu, mmm:

spicy gebakken tofu

Japanse curry + espresso

We bleven ondertussen natuurlijk ook nieuwe eettentjes en koffietentjes ontdekken in wat centraler Melbourne! Halverwege oktober had le BF een controle afspraak in het ziekenhuis voor zijn schouder (die is inmiddels wel weer in de kom hoor! Hij moet alleen revalideren) en dit sloten we af met een lunch bij Jaspresso, een Japanse lunchtent waar ze ook espresso maken. Goeie naam dus 😉 Hier aten we echt super lekker, ik wist niet dat Japan ook curries kende!

Sta ik daar hoor, een beetje te influencen met mijn KeepCup!

Dag huis, hoi huis!

Op onze laatste dag in het tijdelijke huis maakte ik nog even gebruik van de smoothiemaker en serveerde een smoothiebowl als ontbijt. Dit blijft toch echt zo lekker he! Ik zal eens wat favoriete recepten voor jullie verzamelen als het volgend jaar weer warmer wordt.

Ook hier maak ik nog altijd mijn eigen granola, maar nu het al flink herfst wordt, is het wellicht tijd om de smoothiebowl te verruilen voor mijn winterse granola!

Daarna hadden we een afspraak bij de agency waar we ons huisje huren. We waren te vroeg dus ploften neer bij het hippe koffietentje om de hoek:

WorkShop coffee

Ik zal eens tellen hoeveel koffietentjes we inmiddels al van binnen hebben gezien, hihi!

Eenmaal bij de afspraak kregen we een heleboel instructies, een hele bos sleutels, moesten we ongeveer 50 pagina’s aan tekst ondertekenen (waarbij we onder andere moesten zweren om niet onze auto in een andere kleur te spuiten in de nabijheid van het huis 😉 ) en kregen ook nog een flink pakket mee: ze hadden van het hele huis honderd foto’s gemaakt die we moesten nalopen en signeren. Pfoe! Maar: HOI NIEUW HUIS!

YASSS

Nadat we het hele huis waren nagelopen, hadden we honger gekregen en besloten we onze buurt maar eens te gaan verkennen. We wonen nu in North Melbourne, en die staat bekend om zijn grote hoeveelheid Koreaanse restaurantjes. Nou, dat laten we ons geen tweede keer zeggen! We vonden restaurant NEMO (ja, net als dat leuke museum) vlakbij ons huis en bestelden een bento box:

Serieus, we leven in foodie heaven hier!

Een nieuw begin

Vanaf ons nieuwe huisje kan ik naar mijn werk lopen en dat is echt een luxe. Het is zo leuk om op die manier de buurt te verkennen, toffe huizen te zien en elke dag een beetje buiten te zijn en te wandelen! We wonen dus niet IN het centrum, wat overigens CBD heet (Central Business District), en dat is heel fijn, maar we kijken er wel op uit:

oktober 2018
Ons nieuwe uitzicht, je ziet de flats al op de achtergrond

Hier nog wat andere kiekjes uit de buurt:

Ik vind die oude huizen echt zo lelijk en mooi tegelijk!

Nu we dichterbij de ‘stad’ wonen, voelt het echt als een nieuw begin. We zijn in 5 minuten op de Queen Victoria Market, waar ik heel graag elk weekend boodschappen doe, alle trams zijn binnen handbereik en onze vrienden wonen dichtbij. We kunnen nu écht gaan settelen hier!

Bezoek!

Ook kregen we deze maand ons eerste bezoek! Halverwege de maand gingen we uit brunchen met een studievriend van me, die hier op huwelijksreis was met zijn -nu- vrouw. We namen ze mee naar Auction Rooms, waar we al eens eerder brunchten, om ze een echte Melbourne experience te geven, en dat was zo leuk! We beseften toen hoe fijn het is om 1. Nederlands te praten met andere mensen dan elkaar en 2. om vrienden te zien die je langer kennen dan 5 weken.

Oktober 2018 brunch

Het was leuk om ze weer even te zien! Na de brunch doken zij nog even Melbourne in en de volgende ochtend gingen ze al op road trip. Een kort maar krachtig bezoekje dus! Gelukkig hadden wij dat weekend nog meer activiteiten met vrienden op de planning staan: een verjaardagsfeestje van iemand van dansen en de volgende dag gingen we met onze Italiaanse vrienden naar een Italiaans festival in de Italiaanse buurt hier. Daar aten we super lekkere cacio e pepe, spaghetti die ze IN een enorme parmezaanse kaas roerden, zodat er hele creme-achtige kaassaus ontstond. Peper er overheen et voila! MMM

Italian festa  Ik denk dat dat de lekkerste spaghetti was die ik ooit gegeten heb. Die avond gingen we verder met onze roadtrip uitstippelen, het wordt al een heel plan! (Het plan verandert bijna elke week, maar inmiddels ziet het er al beter uit. Ik vertel later meer!)

Tot slot bakte ik dat weekend ouderwetse Nederlandse pannenkoeken, om me een beetje thuis te voelen en ook omdat we binnenkort pannenkoeken gaan eten met een collega van me. Hij heeft in Nederland gewerkt en mist de pannenkoeken het meest! Ik beloofde hem natuurlijk direct een Nederlands pannenkoekenfeestje 🙂

Pannenkoeken

Nieuwe restaurantjes ontdekken

Op een random woensdagavond besloten we dat we zin hadden om uit eten te gaan. We liepen een mooie wandeling naar Fitzroy, de wijk waar we in de eerste week verbleven, en scoorden een tafeltje bij Smith & Daughters. Dit super hippe restaurant bleek 100% vegan te zijn, en zelfs een kookboek te hebben uitgebracht! We aten hier echt ontzettend lekker en genoten van het feit dat je zo goed kan eten hier in Melbourne. Foodie heaven!

Smith and Daughters vegan restaurant
Kijk hoe tof het er van binnen uit ziet!

Ook ontdekte le BF weer een leuk nieuw koffietentje, die hier echt om de hoek zit: Code Black Coffee. We dronken er nu alleen gauw een koffietje, maar de kaart zag eruit alsof we hier nog wel een keer gaan brunchen, yum!

Code Black Coffee

Nog meer bezoek!

In het laatste weekend van oktober kwam ons volgende bezoek, die zelfs bij ons bleven slapen: de vrienden uit Singapore, waar we vorige maand nog waren. We namen ze mee op avontuur door de stad en zetten wel 30.000 stappen in 1 weekend! Zo begonnen we ons weekend met een dinertje bij burgertent Easey’s, die bekend staat om zijn toffe interieur: een 4-hoog gebouw met bovenop 3 tramwagons, waar je in dineert. Hoe tof? Onderweg kwamen we ook nog hele vette street-art tegen. Een beetje luguber, maar wel intrigerend.

De volgende dag namen we ze eerst mee naar Brunswick, om te brunchen (natuurlijk).

Brunch in brunswick
We brunchten natuurlijk weer goddelijk bij Project281

Wij moesten nog even naar dansen, terwijl zij een rondje Brunswick deden en daarna gingen we richting de wijken Richmond en Abbotsford, waar we een lange wandeling langs de rivier de Yarra maakten.

De YArra river

De Yarra loopt heel kronkelend door de hele stad en is een beroemde rivier omdat er veel wijngaarden langs liggen. Het water maakt de grond natuurlijk heel vruchtbaar. We waren heel benieuwd, want we hadden dit gedeelte van de stad ook nog niet gezien. En het was serieus alsof we een hele andere wereld binnenstapten!

wandelen langs de yarra river

Yarra river

Wat een prachtige natuur! Je kan hier uren lopen zonder echt huizen of stad tegen te komen en toen we hier liepen hadden we echt even geen idee dat we in een grote drukke stad woonden, daar zag je hier helemaal niks van. Zo gaaf! We gaan hier sowieso nog vaker heen, het was echt prachtig.

Rondom de Yarra rivier zitten niet alleen wijngaarden, maar ook veel kleine lokale bierbrouwerijen. Die dag was er toevallig een ‘beer walk‘, waar je allerlei biertjes van 5 brouwerijen kon proeven voor 3€ per glas. Dat lieten we ons natuurlijk geen twee keer zeggen (meestal betaal je zo 9$ voor een biertje!) en we bezochten twee brouwerijen: Mountain Goat brewery en Moon Dog brewery.

mountain goat brouwerij

Het was mooi weer, de biertjes waren lekker, we waren met vrienden. Dit zijn van die weekenden dat je alleen maar kunt genieten 🙂 . We eindigden onze wandeling bij een klooster genaamd ‘Abbotsford Convent’. Dit is een enorm complex met een oud klooster, maar ook bijvoorbeeld een basisschool en een aantal restaurants. Echt een toffe plek, hier wil ik nog wel een keer naar terug als er een leuke activiteit is!

abbotsford convent

En zo eindigde oktober! In het kort bestond oktober uit eten, koffie en leuke dingen met vrienden. Niet gek he? We zijn heel blij dat we nu in ons eigen stekkie zitten en gasten kunnen ontvangen, zo komt mijn broertje bijvoorbeeld in november en gaan we voor het eerst op roadtrip <3. Volgende maand dus weer leuke nieuwe avonturen!

Dingen die mij opvallen over Australië – part 2

Nadat ik vorige maand een ‘dingen die mij opvallen aan Australië’ onderdeel toevoegde, leek het me wel leuk om mijn verbazingen/ontdekkingen elke maand te blijven delen. Niet alleen voor jullie, maar ook voor mezelf! Over 1,5 jaar voelt alles waarschijnlijk als normaal, en daarom is het leuk om dat verloop vast te leggen.

 • Ze kunnen hier echt geen kaas maken. Oké, het is te eten, maar serieus, die lekkere gatenkaas uit Nederland mis ik nu al hoor!
 • Ecologische producten zijn hier al helemaal ingeburgerd. Zo zijn natuurlijke schoonmaakmiddelen (afwasmiddel, allesreiniger en zelfs wasmiddel) goedkoper dan chemische troep. Is dat niet een droom voor Nederland?
 • Je koopt hier je energie vooruit. Waar we in Nederland elke maand een bedrag betalen en dan na een jaar de eindafrekening doen, betaal je hier gewoon voor wat je gebruikt. Met een app zie je elke dag je verbruik en als je vooruit betaalt, dan krijg je energie met korting. Een soort prepaid energie dus. Haha!
 • Internet is hier echt tergend sloom. Waar je in Nederland met je goedkoopste internetabonnement 50 Mbps krijgt, is dat hier het allersnelste en duurste pakket, haha! Hier is het goedkoopste pakket 9 Mbps. Are you kidding me? Digital nomads, blijf maar thuis.

Wat heb ik gemist?

Deze maand was het Duurzame week in Utrecht en dag van de duurzaamheid, dus ik verraste jullie zowaar met twee ‘Sunshine goes Green’s: één over het boek de verborgen impact, waar ik uitlegde wat verborgen impact is en waar ik nog kan leren. De ander was een gratis printable met seizoensgroenten voor de herfst. Want die is toch echt begonnen!

Verder deelde ik een heerlijk recept voor spicy gebakken tofu en tot slot maakte ik mijn traditionele lijstje met ‘wat te doen in Utrecht in het najaar 2018‘. Zoveel toffe dingen weer om te doen! Heb jij er al een aantal op je bucketlist gezet?

Leave a Comment

Comments (4)

 1. Wat onwijs gaaf en leuk allemaal Siroon! Zo leuk om mee te lezen, jullie genieten volop! Een grote aaneenschakeling van koffietentjes en restaurantjes 🙂
  En heel herkenbaar de opvallende Aussie dingen. Leuk dat je dat blijft doen 🙂 ik geniet mee vanuit herfstachtig Holland. Xxx
  Ps. Nu mis ik wel extra mijn koffiedate mattie hier 😉

 2. Wait, whuuuut? Hoe heb ik in hemelsnaam gemist dat je ook echt in Australië gaat WONEN? Ik zag wel allemaal leuke stories op Instagram, maar ik dacht oprecht dat je aan het reizen was. Wat mega cool?!?!?! Het klinkt alsof jullie eerste maand daar, aan de andere kant van de wereld, echt geweldig was; ik zie vooral fijne koffietentjes, lachende gezichten en heer-lijk uitziend eten. Hoera voor nieuwe (mega grote) avonturen en van alles dingen ontdekken; groot en klein. Ik ben super benieuwd naar alle verhalen die komen gaan! Veel liefs!

 3. Haha ja we wonen hier! In mijn diary van vorige maand deelde ik mijn avonturen van de eerste maand, dit was alweer de tweede! Maar het is maar tijdelijk hoor, voor 1,5 jaar. En we gingen vooral voor avontuur (ook reizen!) en om onszelf uit te dagen, uit onze comfort zone te komen (want Utrecht was zo fijn) en om onszelf beter te leren kennen. En ik moet zeggen dat dat aardig lukt, haha! Ik zal daar nog wel een keer een blog aan wijden, als het allemaal wat minder intens is! Hoera voor avonturen indeed 🙂 bedankt voor je berichtje!