Tijm Utrecht

Hotspot Utrecht – Tijm, een pareltje in het Noorden

In Utrecht Noord zit een verborgen pareltje: Tijm, in eerste instantie een gezonde afhaal, maar stiekem ook een heel leuk plekje om te eten. Ik ging er voor jullie op bezoek en testte het eten. Mijn eindoordeel: ga hier heen of haal er af! Ik vertel waarom…

Tijm Utrecht

Heb je ook wel eens dat je geen zin hebt om te koken, maar ook geen zin hebt in afhaal, want je wil eigenlijk wel gewoon zo’n gezonde thuis-gekookte-maaltijd? Zoek dan niet verder! De eigenaren van Tijm bedachten dit namelijk ook, en zorgden voor de oplossing: afhaalmaaltijden die niet te moeilijk of fancy zijn, en vooral heel betaalbaar. Comfort-afhaal dus. Voor minder dan 10 euro heb je een gezonde maaltijd, maar hoef je niet in de keuken te staan! 

In Utrecht, op de Pieter Nieuwlandstraat begonnen eigenaren Fianne en Martijn vervolgens hun afhaalrestaurant, Tijm. Daar koken zij uit diverse keukens, met gemiddeld zo’n 8 verschillende gerechten om uit te kiezen. Maar naast afhalen, is het eigenlijk net zo gezellig om bij Tijm zelf te eten! Het is echt een soort verborgen pareltje in Utrecht Noord-oost. En sinds kort kun je er zelfs overdag terecht voor een bakkie pleur. Wat wil je nog meer?

Wat kun je er zoal eten?

Niet geheel onbelangrijk: wat kun je er zoal eten? Op de menukaart staan gemiddeld zo’n 8 verschillende gerechten uit verschillende keukens. Zo at ik er al eens Indiase dal, terwijl mijn boyfriend tegenover mij een lekkere pasta zat weg te werken. Ook probeerde ik al eens mijn favoriet Melanzane alla Parmigiana en le boyfriend een rendang. Het menu wisselt steeds, dus houdt deze pagina in de gaten als je er heen gaat. Maar de keuze is reuze: ze koken uit verschillende keukens, vegetarisch, met vlees, groot, klein. Vooral belangrijk om te weten is: alle ingrediënten worden elke dag vers geleverd en op de dag bereid. Verser kan niet dus!
Als je afhaalt krijg je het mee in een biologisch afbreekbaar bakje (gemaakt van suikerriet), die ook nog eens tot 100 graden in de oven zou kunnen. 

De Indiase dahl die ik er at, yum!

De inrichting

Ook niet geheel onbelangrijk: hoe is Tijm ingericht? Well, ik was meteen fan: veel planten, lichte kleuren, veel raam. Er zijn hoekjes om te wachten op je afhaal maaltijd, grote tafels om met een groep te eten of kleinere tafels. Ook is er buiten volop zitplek, en omdat je in Utrecht Noord zit, is dat helemaal niet zo druk. Oh en ze hebben ook spelletjes, yay! Oordeel zelf:

Wat moet ik nog meer weten?

Tijm zit op de Pieter Nieuwlandstraat 5 en is elke dag open van 8.30AM-10.00PM. Reserveren kan alleen vanaf 6 personen, en afhaal kan ook via thuisbezorgd, uberEats of Deliveroo. Ohja, je kan er alleen met pin betalen! Kijk op mijn kaartje waar Tijm precies zit of voor andere leuke hotspots in Utrecht!

Tijm Utrecht

Post a Comment