Ingredienten vegetarische soto ajam

Eindejaarslijstjes – top 5 recepten van 2018

Houden jullie ook zo van eindejaarslijstjes? De beste recepten, de beste blogposts, I love it! Ik zie ze ook al bij mijn medebloggers verschijnen en omdat ik daar zo van geniet besloot ik er ook wat te maken. Vandaag mijn top 5 recepten van 2018! Er zijn er een paar hetzelfde als vorig jaar, maar er zijn ook wat nieuwe winnaars. Lees en watertand!

Top 5 recepten van 2018

Net als vorig jaar haalde een aantal Indiase recepten de top 5. Die blijven favoriet! Maar dit jaar heb ik ook twee nieuwe winnaars, die eigenlijk best verrassend zijn!

1. Vegetarische Soto Ajam

Dit is de absolute winnaar. In 2018 gepubliceerd en meteen nummer 2 best gelezen blog allertijden op mijn blog! En ik moet zeggen: terecht. Ik houd ontzettend van soto ajam, maar die kip hoeft niet van mij. En wat is er dan lekkerder dan vegetarische kipstuckjes? Ik ontwierp dit recept eigenlijk speciaal voor de kipstuckjes, omdat ze zo lekker zijn. Ik ben blij dat jullie er ook van houden!

Vegetarische soto ajam
Vegetarische soto Ajam

2. Indiase spinaziecurry (Palak Paneer)

Okee, dit blijft ook mijn persoonlijke favoriet, zeker nu ik mijn eigen paneer kan maken! Smaakvol, eenvoudig en vooral SUPER LEKKER. Elke keer als ik in een Indiaas restaurant ben moet ik mezelf ook inhouden om niet altijd dit te bestellen. Heb jij het al gemaakt?

Palak Paneer
Palak Paneer

3. Indiase Butter Chicken

Jep, wederom een Indiase winnaar. Ik maak hem zelf niet (meer) met kip, maar met paneer (Butter paneer) of met kipstuckjes. Hier mag je me nog steeds ’s nachts voor wakker maken. Oh en ik was laatst in een restaurant waar ze butter chicken lasagna serveerden. Volgens mijn boyfriend was het goddelijk, dus wie weet probeer ik dat nog een x met de vega variant!
Sowieso wil ik nog een keer betere foto’s maken van dit gerecht, haha! Dus die hebben jullie nog van me tegoed.

Butterchicken

4. Bulgursalade van Ottolenghi

Een runner-up! Deze super zomerse bulgursalade met granaatappelmelasse en granaatappelpitjes is zo ontzettend lekker door alle verse kruiden die Ottolenghi er altijd in stopt. Maak hem eens en wordt overtuigd: deze bulgursalade is de perfecte zomerse picknick maaltijd!

Kisir bulgursalade Ottolenghi
Turkse Kisir

5. Indiase zoete aardappelsoep

Tot slot een andere winnaar van vorig jaar: de Indiase zoete aardappelsoep. Dit is gewoon ontzettend comfort food, perfect voor de komende wintermaanden en zó lekker! Heb jij hem al gemaakt?

Indiase zoete aardappelsoep
Zoete aardappelsoep

Benieuwd naar andere recepten op mijn blog? Bezoek dan eens mijn receptenindex! En stay tuned voor mijn 5 minst gelezen recepten, de zielige blogposts onderaan de lijst….

Comments: 3

  • reply
    december 22, 2018

    Oeeee, vooral de eerste en de laatste zijn echt dingen die ik graag zou willen proberen. Ik ben niet echt een mega keukenprinses, maar ik vind het wel altijd leuk om nieuwe dingen uit te proberen waarvan ik ook het idee heb dat het kan lukken bij mij, hihi. Ik ga het opslaan! Hele fijne feestdagen, liefs!

Post a Comment