Zieligste blogs van 2018

Personal

Eindejaarslijstjes – de 5 zieligste blogs van 2018

Na mijn top 5 recepten van 2018 is het tijd voor het zielige lijstje: welke blogs werden er absoluut niet gelezen? Welke blogposts kunnen wel wat reclame gebruiken of moet ik gewoon overwegen ze allemaal te verwijderen? Zie hier de 5 zieligste blogs van 2018!

Zielige blogposts

Voor dit zielige lijstje werd ik geïnspireerd door Shirley, die laatst eens een blog publiceerde over haar ‘blog ideeën die de blog nooit haalden‘. Wat een goed idee! Je hoort altijd maar over de top blogs en de beste ideeën, maar als blogger publiceer je heus ook dingen die nooit gelezen worden. Letters die op papier werden gezet die blijkbaar niemand waardeerde… Tijd om ze in het zonnetje te zetten!
Overigens zijn een heel aantal van deze slecht gelezen blogs dagboekjes uit 2016 en 2017 (terecht dat je die niet leest) of ‘wat te doen in Utrecht in 2017’ blogs. Die neem ik niet eens mee in de telling, hihi!

1. Recept – valentijnsontbijt

Of jullie zijn niet zo romantisch, of vinden valentijn net als ik onzin, maar dit valentijnsontbijt werd in heel 2018 maar twee keer gelezen. TWEE KEER! Zo sneu, haha! Overigens is het een super lekker en simpel ontbijt, dus ik vind dat het wel een nieuwe kans verdiend. Ook op niet-valentijnsdag:

Valentijnsontbijt
Valentijnsontbijt

2. Hotspot Utrecht – Rocking Chair

Deze hotspot in Utrecht Noord was blijkbaar niet zo geliefd onder jullie lezers. En toch blijf ik het een toffe hotspot vinden! Ze doen zelfs mee aan de specialty coffee safari en je kunt er goed chillen op de bank. En op de schommelstoel natuurlijk. Breng het deze kerstvakantie eens een bezoekje:

Rocking Chair Utrecht
Rocking Chair

3. Hotspot Utrecht – het muzieklokaal

Weer een hotspot op het zielige bloglijstje! We zitten nog steeds bij de treurige lezersaantallen, want deze hotspot werd maar ZEVEN keer gelezen in het hele jaar. Arme muzikanten! Bij deze hotspot was ik vaak te vinden, vooral omdat ik er zo ongeveer naast woonde. Ik kan me voorstellen dat een klassieke muziek café niet iedereens gading is, maar het is er ook heel fijn werken, kan ik je vertellen! Rustgevende en hersen-stimulerende klassieke muziek op en gaan! Overigens is de wijnselectie hier ook super en kijk je uit op de Bemuurde Weerd. Geen slecht plekje hoor!

het muzieklokaal
Het Muzieklokaal

4. Recept – mijn favoriete homemade granola

Eveneens maar zeven keer gelezen is het recept voor mijn favoriete homemade granola. Ik maak hem nog steeds elke week en het blijft mijn favoriet. Niet die van jullie blijkbaar (of ik heb echt belabberde SEO instellingen voor deze blog en Google zet ‘m op pagina 100). Ik zet ‘m toch in het zonnetje en laat ‘m online staan! Al is het maar alleen voor mij (en le boyfriend die af en toe het recept maakt als ik geen zin heb).

winterse granola
Home made granola

5. Recept – crunchy curryburgers

Okee, de titel van dit recept is misschien niet helemaal lekker want wie googled er nou op ‘crunchy curry burgers’? Maar de burgers zelf zijn wel super lekker! Nu ik deze zielige blog weer lees, denk ik meteen: Deze ga ik volgende week weer maken! Dus wellicht hebben jullie niet eens zin gehad om deze hele blog door te scrollen, dan heb ik in ieder geval mezelf weer even hongerig gemaakt.

Curryburgers
Curryburgers

En dit waren alweer de 5 zieligste blogs van 2018! Eigenlijk alleen maar recepten en hotspots zo te zien. Maar ja, ik post dan ook zoveel lekkere recepten dat ik ze ook niet allemaal maak hoor, elk jaar. Vond je de hotspots in deze lijst niet leuk, maar ben je wel benieuwd naar andere hotspots in Utrecht? Kijk dan eens op mijn kaartje!

Vonden jullie dit zielige bloglijstje leuk? Heb je nog nieuwe inspiratie opgedaan? Laat het me weten in een comment!

Leave a Comment

Comments (9)

  1. Wat leuk dat mijn lijstje je indirect se inspiratie hiervoor gaf. Soms is het moeilijk te voorspellen welke artikelen goed gelezen worden. Maar Google kan inderdaad goed meehelpen aan een hit. Hopelijk krijgen je zielige blogs nu nog een kleine boost. Fijne feestdagen!

    1. Haha jaa ik vond dat echt een super leuke blog! Ik wilde nog naar je linken maar dat ging met die nieuwe blokken van WordPress niet meer op mobiel.. dat doe ik later nog even! Liefs en jij ook fijne feestdagen!

  2. Dat Muzieklokaal lijkt me nou juist ECHT heel leuk. Goed dat je ‘m hier nog even in het zonnetje zet, anders had ik er niet vanaf geweten. Als ik weer eens in Utrecht ben en ik heb de tijd, ga ik zeker eens langs. Liefs!

    1. Leuk, moet je doen! Ik vond het ook wel een extra ‘in het zonnetje’ waard, want het is daar zo fijn! En sowieso vond ik het heel grappig om te zien welke blogs weinig gelezen worden, hihi! Bekijk jij dat wel eens op jouw blog? Liefs!

  3. Zo heb ik ook een trieste lijst met stoffige blogposts die niet gewaardeerd werden op mijn blog gezet. Het wonderlijke is helaas dat ik dat totaal niet kan inschatten van tevoren. Dan denk ik een juweeltje te hebben geschreven en dan doet zo’n post niets.

  4. Zo zonde dat hotspots als Rocking Chair en Muzieklokaal niet gelezen worden en daarmee wellicht ook minder bezocht. Het zijn zulke pareltjes van Utrecht. Maar toch moet ik bekennen dat ik er zelf ook nauwelijks kom. Rocking Chair ben ik sinds de Uutflukt korting eigenlijk niet meer geweest! En het is zo een leuke plek! Ik ga er binnenkort maar weer heen, nu het nog kan!