Rabarber Utrecht

Hotspots Travel

Hotspot Utrecht – Rabarber

Ze zitten al een tijdje in Utrecht, maar ontbraken nog op de blog: hotspot Rabarber in de Zadelstraat! En vandaag (zondag 20 januari) beginnen ze met een super tof concept: Cappukino, koffie en film, elke 3e zondag van de maand. Een mooi moment om over Rabarber te schrijven dus. Lees gauw meer!

Rabarber

Rabarber op de zadelstraat is eigenlijk al jaren mijn go-to hotspot voor als ik even niet meer weet waar ik heen wil. Ze hebben goede koffie, lekker eten en de kaart verandert snel, waardoor er altijd weer iets nieuws is. En zo zeggen ze dat ook over zichzelf: ze koken wat ze lekker vinden en doen waar ze zin in hebben. En vanaf vandaag draaien ze dus elke 3e zondag van de maand een film, terwijl je van je cappuccino kan slurpen!

Rabarber Utrecht

Wat serveren ze zoal?

Zoals gezegd serveren ze vooral waar ze zin in hebben, dus de kaart verandert snel. Dat komt echter ook doordat ze koken met lokale en seizoensgebonden ingrediënten, goed! Verder maakt het niet uit of je om 10:00 uur al zin hebt in een diner of om 17:00 nog in ontbijt, de hele kaart kan de hele dag besteld worden! Zo staat er op het moment bijvoorbeeld een Mezze ontbijtbord op het menu, met allerlei Mediterraanse hapjes maar je kunt ook je hart ophalen aan een lekkere granola. Divers en ik denk voor ieder wat wils!

Overigens hebben ze hele leuke samenwerkingen met lokale ondernemers: ze schenken koffie van Nordkapp coffee, serveren bier van brouwerij de Leckere (yum!) en halen hun brood bij Bond & Smolders. Waarom van ver bestellen als er allerlei lekkers in de buurt wordt gemaakt? Ik ben het met ze eens.

Rabarber Utrecht

De inrichting

Ook de inrichting verandert regelmatig, maar het ziet er eigenlijk altijd goed uit. Kleine tafeltjes, hippe planten, het is niet super clean en hipster, maar toch ook weer wel. Je kunt er spelletjes doen, er liggen allerlei tijdschriften om te lezen en er is een klein terras, voor de zomerse dagen. Maar beelden zeggen meer dan woorden, dus ik legde de inrichting gewoon voor jullie vast:

Inrichting Rabarber Utrecht
Inrichting Rabarber Utrecht
Inrichting Rabarber Utrecht

Wat moet ik nog meer weten?

Rabarber zit op Zadelstraat 20 en is elke dag open van 9-20 (op zondag van 10-17). De keuken is open tot 17 uur en daarna staan er lekkere biertjes op het menu. Bezoek hier hun website of houdt ze op Facebook in de gaten voor leuke evenementen! Zoals:

Benieuwd naar andere hotspots in Utrecht? Kijk dan eens op mijn kaartje!

Leave a Comment

Comments (2)