vega wraps met champignon gehakt

Recept – zelfgemaakte wraps met champignon gehakt

Wraps, het meest veelzijdige stukje deeg, wraps! Met wraps kun je alle kanten op: Mexicaans met bonen en pit, als lunch met een salade erin, of bijvoorbeeld vega wraps met champignon gehakt! Dit keer maakte ik zelf wraps, omdat het zo simpel is. Probeer het nu!

Vega wraps

Er zijn al een boel recepten voor vega wraps in de omloop, maar deze heb ik nog niet overal gezien: pittige vega wraps met champignon gehakt, en het is zó lekker! Ook maakte ik de wraps dit keer zelf, omdat ik in een less-waste challenge zit, maar ook omdat het recept zo makkelijk klonk. En ja, het is echt TE simpel, en vanaf nu maak ik ze gewoon zelf. Dat hoef je van mij niet te doen, mag wel en je zult er geen spijt van hebben 😉

Ingrediënten voor 6-8 wraps

Voor 6 wraps:

 • 250 g bloem
 • 1 tl bakpoeder
 • 4 el zonnebloemolie
 • 150 ml lauwwarm water
 • snuf zout

Voor de inhoud:

 • 500g (kastanje)champignons
 • 1 el olijfolie
 • 1 ui
 • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
 • 3 el soja saus (ik gebruikte een light versie met minder zout)
 • 1 tl komijn
 • 1 tl chilipoeder
 • 1 rode paprika
 • salade naar keuze
 • kaas naar keuze

Bereiding

Maak eerst de wraps: meng de bloem, bakpoeder en zout door elkaar en doe er 3 el zonnebloem olie bij. Verkruimel het deeg tot een kruimeldeeg met 1 hand (tip van de dag: houd altijd 1 hand schoon, om bijvoorbeeld in je recept te kunnen scrollen! 😉 ). Voeg dan beetje bij beetje het water toe (niet alles in 1x) en kneed het deeg tot het nét een beetje plakkerig is. Het kan zijn dat je niet al het water nodig hebt. Verdeel dan het deeg in 6 bolletjes en doe ze in een schone kom. Voeg 1 el zonnebloemolie toe over de bolletjes en dek de kom af met een natte theedoek. Laat 15 minuten rusten.

Maak je aanrechtblad schoon en bestrooi ruim met bloem. Rol de bolletjes uit in ruim bloem zodat ze niet aan je aanrecht plakken tot een dunne wrap. Bak de wraps zonder olie (er zit al olie in het deeg) in een koekenpan, ongeveer 1 minuut per kant, iets langer als je wraps dikker zijn. Je ziet dat de eerste kant gaar is als er luchtbellen onder het deeg verschijnen.

Champignon gehakt

Voor de inhoud: Maal de champignons en de ui fijn in een foodprocessor (ik gebruikte zo’n kleine die je onder je staafmixer hangt) tot een grove substantie. Niet té fijn, dan wordt de champignon te nattig.

Bak de ui en knoflook in een koekenpan in wat olie en voeg dan de champignons toe. Bak voor ongeveer 8-10 minuten tot het meeste vloeistof is verdampt. Voeg de sojasaus, komijn en chilipoeder toe (en eventueel nog peper/zout naar smaak) en bak 5 minuten mee.

Serveer je pittige champignongehakt op je zelfgemaakte wraps met wat rode paprika, salade naar keuze en natuurlijk kaas (of zonder om het vegan te houden)! Voeg naar smaak eventueel ook crème fraîche/zure room of Griekse yoghurt toe als basis op je wrap. Smakelijk!

wraps met champignon gehakt

Wat is jouw lievelingswrap recept?

Comments: 1

 • reply

  Mama Bekkering

  februari 20, 2019

  Wat een heerlijk recept Si, vooral ook die zelfgemaakte wraps. En gehakt van champignons, te lekker.

Post a Comment