Februari 2019

Little bit of diary #19 – februari 2019

Februari was een kortere en ook een rustigere maand. Le bf begon met zijn nieuwe baan en daardoor moesten we ons leven weer een beetje aanpassen. Maar het is zo fijn dat ‘het gewone leven’ nu voor ons beide is begonnen! Lees hier wat we allemaal uitspookten in Februari 🙂

Weer iets geleerd

Begin februari ging ik een weekend weg met een vrijwilligers organisatie waar ik me misschien bij aan wilde sluiten. De organisatie heet ‘Climate for Change’ en gaat, verrassing, over klimaatverandering. Deze organisatie organiseert elk jaar een ‘Fellowship’, een soort mini cursus voor jonge mensen die willen bijdragen aan verandering en ze organiseerden dus ook een weekend als kick-start. Om elkaar en de organisatie beter te leren kennen. Het leek me super interessant, maar het bleek een beetje te ‘intens’ voor me. Een beetje veel activisme en politieke betrekkingen, terwijl ik liever op een andere manier mensen inspireer, zoals hier op de blog! Na het weekend besloot ik me dus niet aan te sluiten en alleen verder te gaan met de ‘Reduce your footprint’ website, waar ik de vorige keer over vertelde. Weer wat geleerd, activisme is niks voor mij, hihi! Wel leverde het weekend 1 mooi plaatje op: een ontbijt naast een Kookaburra, een lachvogel:

Kookaburra

Korte bezoekjes

Dat weekend waren er toevallig ook vrienden in Melbourne en Thom haalde ze over nog een nachtje te blijven, zodat ik ze nog kon zien! Ze crashten een nachtje op onze slaapbank en ’s avonds namen we ze mee naar St. Kilda, het strand in Melbourne, om de pinguins aan land te zien komen. Ze waren zo schattig!

Later in februari kwamen ook drie van mijn nichtjes op flitsbezoek. Een van de nichtjes woonde het afgelopen jaar in Brisbane en nu waren haar zusjes op bezoek voor een roadtrip. En gelukkig sloegen ze Melbourne niet over, want dan konden ze lekker bij mij langskomen. Ik kookte mijn beroemde pindacurry en we bezochten de Queen Victoria Nightmarket, een markt die elke woensdagavond plaatsvindt met live muziek en drankjes en veel eten, haha. We aten ons misselijk aan wafels en genoten van muziek. Zo leuk als er mensen even langskomen, al is het maar voor een avondje! En ik moet zeggen dat ik best verbaasd ben hoeveel mensen er ‘even in de buurt zijn’.

Nichtjes op bezoek

Spelletjes en lekker eten

Ook speelden we deze maand weer spelletjes met onze Italiaanse vrienden, we speelden Bang! Een soort weerwolven maar dan in een saloon setting. Moeilijk uit te leggen, maar het is hilarisch, vooral met veel mensen! Zo gezellig om samen spelletjes te spelen, we zijn er weer helemaal aan verslingerd geraakt hier. Onze favorieten: Bang, Kolonisten van Catan (dat is hier helemaal een rage), Codenames en Cards against Humanity. Oh en Exploding kittens is ook grappig!

spelletjes spelen
Natuurlijk konden de wijn en chocola niet ontbreken!

Ook kookten we deze maand weer een heel aantal lekkere maaltjes, zoals de wraps met champignongehakt en de zoete aardappel gnocchi, die ik daarna ook postte. Ik probeer nog steeds elke week wat nieuws uit te proberen hier en sommige recepten halen dan ook de blog!

zoete aardappel gnocchi
Zoete aardappelgnocchi <3

Onze eerste mislukte brunch

We proberen nog steeds bijna elke week een nieuw brunchtentje uit, en deze keer gingen we naar ‘Humble Rays’, een brunchtent waar elk weekend een gigantische rij staat. Veelbelovend dus, maar achteraf bleek het vooral een heel Instagram-waardig tentje te zijn met veel Instagramverslaafde Aziaten, hihi! Ik vond het eten erg tegenvallen, voor het eerst sinds onze aankomst hier! Of worden we inmiddels kritisch…

Ik had een chemisch groene appel pannacotta met muesli en VEEL lavendelbloemetjes. Ik had het gevoel alsof ik potpourri zat te eten…

Bucketlistje

Later in februari gingen we voor het eerst surfen! Dat moesten we toch van onze bucketlist afstrepen. Mijn Belgische/Zwitserse vrienden hier zijn helemaal fan en sleepten ons mee richting Torquay, een strand waar veel beginners surfen. We huurden een plank, ik kreeg wat uitleg (de lessen zaten helaas al vol) en ik sprong op de plank! Staan durfde ik nog niet, maar ik heb veel plezier gehad met alleen al op die plank liggen en op de golf meegaan. Ik snap ein-de-lijk de surfhype van mensen die er zo fan van zijn, haha.

Surfen

Verder heb ik weinig foto’s gemaakt van deze maand, al gingen we gisteravond nog naar een rooftopcinema, om ‘A star is born te zien’ – Jep, we proberen het nog eens na onze mislukte eerste poging! Maar toen had ik dit dus al getypt 😉 Ik was er vroeg bij deze maand!

Dingen die ons opvallen over Australië – part 6

Vandaag moeten we het nog even hebben over koffie. De koffiecultuur is hier bijna een sekte, want koffiedrinken is hier een heel ding. Als je ergens koffie kunt bestellen, is ie sowieso goed. De concurrentie is namelijk moordend, dus als je het niet kan, dan kun je het ook beter niet schenken. Verder hoor je hier nooit iemand ‘een koffie’ bestellen, het is altijd minstens een 6-woorden tellende zin. Zo bestel je gerust een small-skinny-cappuccino-without-chocolate-without-sugar. Ja, ze doen hier altijd cacao op de cappuccino. Zo gek! In Nederland krijg je dat vaak alleen als de koffie slecht is, en dat is geen goed teken, hihi! Ook is barista zijn hier een eer, en kom je echt niet aan de bak als je in Nederland hebt geleerd een bakkie pleur te zetten. Het is een kunst!

Nog even over die cappuccino met cacao: als je dat niet wil – ontdekte ik dus na 5 maanden – bestel je dus een flat white in plaats van een cappuccino-without-chocolate. En die is hier uitgevonden, dat moet ik er natuurlijk even bij zeggen. (Overigens beweren de Nieuw Zeelanders dat de flat white uit Nieuw Zeeland komt, dus het is nog even gissen wat echt waar is). Een flat white is dus écht anders dan een cappuccino en dit is waarom:

Een cappuccino is 1/3 espresso, 1/3 gestoomde melk en 1/3 melkschuim.
Een flat white is 2 shots espresso (1/2), en 1/2 microfoam-melk. Meer koffie, minder melk dus. En geen cacao. Je begrijpt dat ik mijn nieuwe favoriet wel heb gevonden. Goed. Genoeg over koffie. Oh wacht, toch nog iets. Ik deed de afgelopen maanden ook een fotoproject, waarin ik mij door le bf liet fotograferen bij alle leuke koffietentjes. Hier een eerste selectie:

Best wel leuk om zo bij te houden waar we allemaal zijn geweest!

Wat heb je gemist?

Ik noemde de twee recepten van afgelopen maand al even hierboven: we maakten wraps met champignongehakt en zoete aardappel gnocchi, nom!

Maar naast recepten deelde ik ook maar liefst twee nieuwe blogs in mijn groene zoektocht: de tien wegwerp plastics die je makkelijk en goedkoop kunt vervangen in je leven door duurzamere opties en mijn favoriete documentaires over fast en fair fashion.

Tot volgende maand weer!

De header foto is trouwens een van de vele toffe streetart foto's die ik van Melbourne heb en toevallig deze maand schoot. Het blijft gaaf he!

Comments: 7

 • reply
  maart 1, 2019

  Amai die pannacotta ziet er echt allesbehalve smakelijk uit :p En interessant om te lezen van die koffie! Ik ben geen koffiedrinker maar als je wel fan bent is Australië dus koffieparadijs.

 • reply
  maart 2, 2019

  wat heerlijk om zo’n uitgebreid overzicht te bekijken! Fijn weekend en je hebt een erg leuk blog, ga zo door

 • reply
  maart 3, 2019

  Wat een leuk en uitgebreid overzicht! Ten eerste: super tof dat je bent gaan surfen!! Knap dat je het meteen leuk vond, want de eerste keer is het ook vooral heel veel kopje onder gaan haha. Mocht je nog een keer lessen kunnen pakken zou ik dat wel aanraden, als je iets beter weet wat/hoe je moet doen wordt het ook leuker.

  Dat spel ziet er ook heel tof uit! Ik heb inmiddels echt al 25+ spellen dus moet er misschien niet gelijk weer een bij kopen haha, maar van Bang had ik nog nooit gehoord.

Post a Comment