Wat te doen in Utrecht in de lente 2019

Wat te doen in Utrecht in de lente 2019

Met temperaturen die oplopen tot buiten lunchen in de zon, is het weer tijd voor een nieuw overzicht met leuke activiteiten in Utrecht in de lente. Er staan weer veel bier en wijn festivals op het programma, maar ook een paar nieuwkomers, zoals toffe kledingruil evenementen. Lees het hier en mark your calendars!

17 maart – Cappukino no.3

Volgens mij waren de eerste edities een succes, dus hier wil je bij zijn: op 17 maart organiseert Rabarber alweer cappukino nummer 3! Met een cappuccino op schoot film kijken op zondag om 10 uur. I-de-aal. Onbeperkt je filterkoffie bijvullen voor €2,50 mag ook. Welke film er draait? Dat kondigen ze alleen in-house aan, dus daarvoor zal je even langs moeten lopen. Maar dat is gelukkig nooit een straf. Meer info op het Facebook event!

19 maart – kledingruil op je muil

Na het succes van Marie Kondo’s Netflix serie zit je natuurlijk met een stapel kleding waar je vanaf wil. En daarvoor hebben ze de kledingruil uitgevonden! Op 19 maart kun je in De Saffier terecht met je stapel kleding die je niet meer wilt, en kun je snuffelen tussen andermans kleding, die jou misschien wel Joy Sparken. De entree is gratis, maar het is wel van belang dat je je even aanmeldt, want vol is vol. Meer info hier!

20 maart – sustainable wardrobe

Zat het vorige event vol? Niet getreurd, de dag erop is er nog zo’n kledingruil mogelijkheid, namelijk bij het Sustainable Wardrobe event! En deze is zelfs nog uitgebreider dan die hierboven want naast een kledingruil zijn er ook workshops over de 5 R’s (Restyle – Reduce – Repair – Reuse – Recycle), opties voor stijladvies en reparatie services. Er zijn wat regels en inschrijven is verplicht, dus kijk gauw op het Facebook event.

29 maart – 16 juni – Festival Tweetakt

Festival Tweetakt heeft altijd iets speciaals voor mij, aangezien ik mijn bf leerde kennen in deze periode, alweer 5 jaar geleden <3. Maar los daarvan is het ook gewoon een heel leuk festival! Op twee locaties, in de stad en in het fort, kun je genieten van live muziek, kunst, theater en ander leuks. Op de Neude wordt elk jaar een heus dorp gebouwd en kun je ook een hapje en een drankje doen. Meer info over tickets en het programma vind je op de website van Tweetakt.

29-30 maart – Terrassenfestival

Dat zelfde weekend wordt ook het terrassen seizoen afgetrapt (alhoewel velen van jullie al op het terras hebben gezeten waarschijnlijk). Het terrassenfestival op het Janskerkhof is dit jaar in de stijl van Japan, omdat daar ook de kersenbloesem begint op te komen. Er zullen drankjes zijn, hapjes en muziek, maar het programma moet nog verder worden aangekondigd. Hou het event dus in de gaten voor meer info!

29-31 maart – Creative Life festival

Het houdt maar niet op dat weekend, want in de Werkspoorcathedraal kun je eind maart ook terecht voor het Creative Life festival. Een creatief event, met workshops voor en door creatievelingen. Zo kun je je eigen ecosysteem maken, leren zeefdrukken, aquarel leren schilderen of naaicursussen doen. En dat is echt nog maar een kleine greep uit het aanbod. Meer info vind je op de website van Creative Life.

4-7 april – Streekbierfestival

Het eerste bierfestival deze lente begint op 4 april en dat is het Streekbierfestival. Dit weekend kun je biertjes uit de buurt proberen in verschillende cafés, en elk café heeft weer zijn eigen speciaalbiertje om te proeven. Zo kun je ook nog eens een beetje Utrecht leren kennen! Het menu en de locaties wordt 1 week voor de start van het festival bekend gemaakt, dus blijf up to date via het Facebook event!

7 april – Berliner Garten bij RAUM

Op 7 april kickstart RAUM op het Berlijnplein met een nieuw festival: Berliner Garten. Het beste uit Berlijn wordt tevoorschijn getoverd: vintage markten (daarover hieronder meer), lekkere biertjes en meer creativiteit. Dit is een eerste editie, maar het klinkt nu al goed. Entree is gratis. Meer info vind je hier.

7 april – Le Bazarre bij RAUM

Als onderdeel van de Berliner Garten is ook Le Bazarre weer van de partij, Utrechts leukste reizende markt. Deze keer slaat ze dus haar kamp op op het Berlijnplein en kun je er weer terecht voor de leukste vintage en lokale producten. Meer info hier, en wie weet is er zelfs nog plek voor een kraampje voor jou? Ik vond de vorige editie van Le Bazarre op het Berlijnplein in ieder geval enorm geslaagd!

12-14 april – Utrecht’s Finest

Alsof speciaalbierfestivals pas mogen in april vindt deze direct 1 week na de vorige plaats: Utrechts Finest – het speciaalbierfestival. Tijdens dit weekend kun je op het Janskerkhof terecht voor swingende Rock&Roll bands en lokale speciaalbieren uit Utrecht. Entree is €7,50 maar hiervan krijg je bij inlevering van je glas aan het eind weer 4€ terug. Meer info hier.

19-22 april – Werkspoorfestival

Ook met pasen is de Werkspoor Kathedraal de locatie voor een festival, en wel het Werkspoorfestival. Hier kun je genieten van foodtrucks, live muziek en natuurlijk wat te drinken. De toegang is gratis, en meer info vind je hier.

9-12 mei – Fonteyn Festival jubileum editie

Op 9 mei is het lustrum van het Fonteyn Festival, dit jaar is het alweer de 5e keer! Elk jaar vult het Janskerkhof zich met wijn tijdens het Fonteyn festival, en dit jaar staat er ook veel live muziek op het programma, zoals bandjes en singer songwriters. Er zijn wijnproeverijen en wat te eten, volgens mij wordt het weer een mooi feest. Meer info hier.

26 mei – FRIS kledingmarkt

De laatste tweedehands kledingmarkt van deze editie is FRIS, een kledingmarkt die sinds vorig jaar in het leven geblazen is. Bij het Filmcafé kun je hier tweedehands kleding shoppen, maar ook een bakkie koffie doen of een biertje drinken. Entree is 2€, en je moet zelf kleingeld voor de kleding meenemen.

Dit was het weer voor deze editie! Heb ik nog leuke events gemist? Laat het me weten in een comment! Waar ga jij deze lente allemaal heen?

Comments: 2

 • reply
  maart 14, 2019

  Wat veel leuke evenementen! Ik kom bijna nooit in Utrecht, anders zou ik denk ik naar redelijk wat activiteiten gaan. Cappukino lijkt me al heel tof. ‘Kledingruil op je muil’ zou ik alleen al bezoeken door de naam, haha. En al die bierfestivals klinken goed.

  Waar ga jij heen? Of bezoek je ze allemaal?

  Liefs,
  Marloes

Post a Comment