orzopasta met feta en tonijn

Dinner Food Lunch Vegetarisch Vis

Recept – pastasalade met orzopasta, feta en tonijn

Nu de dagen weer warmer worden is het echt weer tijd om wat salade recepten tevoorschijn te toveren. Zie je jezelf alweer op de kade zitten met een kleedje en een bak salade en een goede fles wijn? Los daarvan is dit overigens ook echt een lunch-topper – handig mee te nemen en super lekker! Vandaag maken we pastasalade met orzopasta, feta en tonijn.

Orzopasta met feta en tonijn?

Dat klinkt als een gekke combinatie he, feta en tonijn. Dat dacht ik zelf ook maar ik werd geïnspireerd (zoals vaker) door een van mijn favoriete online kookblogs Gimme Some Oven. Ik raad je echt aan haar te volgen, ze schrijft makkelijke recepten uit en ze zijn tot nu toe echt altijd lekker 🙂

Overigens maakte ik dit recept in mijn ‘kook je kast leeg‘ challenge, omdat ik nog orzopasta had en zongedroogde tomaten, maar werd het dus zo’n topper dat ik besloot het recept voor jullie uit te schrijven. Dus bij dezen!

Ingrediënten voor 4 personen

  • 225g pasta, ik gebruikte dus orzopasta, maar elke andere pasta kan ook
  • 2 handen (baby) spinazie, grof gehakt
  • 200-300g tonijn, bij voorkeur gecertificeerd gevangen
  • Een halve kleine rode ui, fijngesneden (optioneel, ik hou zelf niet zo van rauwe rode ui)
  • 75 gram feta, verkruimeld
  • 25 gram zongedroogde tomaten, fijngesneden
  • 65 gram pijnboompitten, licht geroosterd
  • Een grote hand basilicumblaadjes

Voor de dressing

  • 3 el olijfolie
  • 1 el (versgeperst) citroensap
  • 1 tl mosterd (bijvoorbeeld Dijon)
  • 1 klein teentje knoflook, geperst of heel fijn gesneden (of 1/2 tl knoflookpoeder)
  • 1/2 tl fijn zout
  • 1/4 tl versgemalen peper

Bereiding (30 min)

Kook de pasta volgens de verpakking in water met zout. Giet af en spoel na met koud water tot het kookproces is gestopt (dit voorkomt plakken).

Mix ondertussen de ingrediënten voor de dressing in een kom. Je kunt deze max 3 dagen afgesloten bewaren in de koelkast. Snij daarna alle overige ingrediënten voor de salade.

Als de pasta klaar is, doe hem in een kom met alle andere ingrediënten en klaar is je orzopasta met feta en tonijn! Bijna te makkelijk, om me voor te schamen dat ik dit deel, maar zo lekker!

Je kunt de pasta max 3 dagen afgesloten in de koelkast bewaren.

Orzopasta met feta en tonijn

Variatietips

Je kunt de dressing ook vervangen door een simpele olijfolie-citroensap dressing. De pasta kan natuurlijk ook vervangen worden door bulgur of quinoa, of welke graan je ook lekker vindt.

Wil je de salade zonder tonijn? Vervang door vega kipstuckjes of laat hem helemaal weg. Zonder is de salade namelijk ook heerlijk!

Op zoek naar andere (salade) recepten? Neem dan eens een kijkje in mijn receptenindex!

Leave a Comment