seizoensfruit voor de lente

Groener leven Lifestyle

Sunshine goes green #23 – Seizoensfruit voor de lente

Al eerder deelde ik mijn gratis printable met seizoensgroenten voor de lente. Het fruit hierop ontbrak nog, want in Nederland groeit er nu eenmaal niet super veel fruit in de lente. Maar niet alleen fruit uit Nederland is duurzaam in de aanschaf, ook uit het buitenland kun je prima fruit kopen. Ik zocht uit welk fruit uit welk land er in de lente wel duurzaam is en maakte een nieuwe printable: seizoensfruit voor de lente!

Seizoensfruit voor de lente

In de lente groeien er maar een paar fruitsoorten in Nederland: appels, peren en rabarber. Maar dat betekent niet dat je geen andere fruitsoorten op een duurzame manier kunt aanschaffen. Op de website van milieucentraal kun je terecht voor een zoekmachine waar je al je groente en fruit vragen in kwijt kan. Zij vertellen je daarna welke fruit uit welk land wél duurzaam is, ookal is het niet lokaal gegroeid.

Ik zou ik niet zijn als ik dat niet voor jullie uitzocht (ja, ik typte handmatig elke fruitsoort in die ik ken) en maakte een overzicht met welk fruit er in de lente duurzaam te koop is. Uit Nederland, maar ook uit het buitenland (én uit welk land dan). Ik maakte weer een gratis printable, die kun je mooi kwijt naast die van de groenten. Enjoy!

Seizoensfruit voor de lente

En hier kun je hem in hoge kwaliteit downloaden 🙂

Wat is jouw lievelingsfruit voor de lente?

Leave a Comment

Comments (1)

  1. Wauw, wat ziet het er leuk uit! En wat heb je er veel tijd en moeite in gestoken! Ik ga hier zeker op letten vanaf nu (: Extra leuk met zo’n mooi plaatje. Liefs!