Little bit of Diary #21 – April 2019

April vloog voor mijn gevoel voorbij, maar dat kan ook komen door de paasdagen en het feit dat mijn pa deze maand op bezoek was! We beleefden weer genoeg, dus ga maar rustig zitten voor dit overzicht van april 2019:

Cadeautjes en een weekend alleen

Van thuis kwam er deze maand een cadeautje in de vorm van dit boek over Utrecht van Ronald Giphart. Ik ben er nog niet in begonnen (want ben nog in een paar boeken bezig), maar ben heel benieuwd!

Boek ronald giphart

Le BF begon er al wel in, want die had een lange vlucht naar Perth op de planning: hij ging meeten met zijn beste vriend die in Singapore woont – Perth is dan precies in het midden 😉 En dat betekende dus dat ik mijn eerste weekend alleen had in Melbourne! Best spannend, maar ik had hem zo vol gepland dat ik me niet kon vervelen. Zo boekte ik weer een lekkere kappersessie en bezocht ik een vintage markt met vriendinnen.

Mijn kapper heeft echt zo’n tof interieur!
De selfie net na het kapperbezoek, ik sloeg helaas alleen de foto uit mijn stories op!
De vintage markt was natuurlijk in een oude industriële hal <3

De volgende dag was het een van de laatste warme zomerdagen (alhoewel we dat tot nu toe elk weekend denken) en gingen we weer naar Torquay, surfbeach. Een aantal vrienden gingen surfen, maar ik bleef lekker chillen op het strand met wat vriendinnetjes.

Dit strand heet ‘surfbeach’, en zie hoeveel surfers er in het water lagen! De golven waren blijkbaar deze dag erg sterk want mijn vrienden (die best goed kunnen surfen) hadden het zwaar 🙂

Al met al was dit echt een heerlijk weekend en voelde ik me best trots dat ik mijn eerste weekend ‘alleen’ had overleefd. Klinkt gek op je 30e, maar toch was het spannend, aangezien het voor het eerst was in 8 maanden in een nieuwe stad. Le bf nam ook een boek mee terug als cadeautje, en die review ik binnenkort hier op de blog!

Magic en andere foodie ontdekkingen

Nee, dit stukje gaat niet over geestverruimende middelen. Na 8 maanden Melbourne kwam ik er namelijk achter dat deze stad zijn eigen koffie kent: de Magic! Hoe kon ik dat nu pas weten… Als koffieaddict! De magic is eigenlijk niets meer dan een flat white (mijn eerdere favoriet) met 2 ristrettos in plaats van espresso. Lekker sterk dus.

Naast deze koffie-ontdekking gingen we ook weer veel brunchen en at ik een super lekkere wafel van paarse zoete aardappel en een brioche infused met espresso. Nomnom.

Krijgen jullie ook al zin om in Melbourne te komen brunchen?

Ik introduceer: mijn expatvrienden!

Het duurde even (want het is altijd zo gezellig en we vergeten altijd foto’s te maken), maar eindelijk heb ik een groepsfoto van onze expatvrienden hier! Elke week meeten we 1 avond met een groep Europeanen (en 1 verdwaalde Australier) waarop we eigenlijk voornamelijk wijn drinken en kaas eten, wat een leven he ;). De groep bestaat uit 2 Franse-Belgen en hun vriendjes, 1 Zwitserse dame met vriendje en een Australische chick die net uit Brisbane is geëmigreerd. Tja van Brisbane naar hier heet ook gewoon emigreren, als het een 2,5 uur durende vlucht is. En natuurlijk le bf en me! Er komen ook steeds mensen bij, want inmiddels is mijn Franse vriendinnetje (die ik ken van de duurzame not-for-profit) er ook bij gekomen. Deze avond maakten we pizza en dronken we wijn en het was goed. Dit zijn echt van die avonden die ik de rest van mijn leven ga onthouden 🙂

Na 10 mislukte foto’s kon alleen niet iedereen meer normaal kijken 😉

Ecorexia en een nieuwe telefoon

Deze maand schafte ik ook een nieuwe telefoon aan. Nou ja, een nieuwe? Ik wilde graag een betere camera op mijn telefoon onder andere voor blog-doeleinden, maar ik wilde niet per se een nieuwe telefoon. Ik ging dus voor een refurbished, maar alsnog voelde het een beetje gek, omdat mijn andere telefoon nog werkte.

Ik leerde van een van mijn Instagram volgers dat ik last heb van ecorexia: door je wens om goed te doen voor het klimaat koop je niks meer, ook al word je er wel blijer van. Uiteindelijk installeerde ik m’n nieuwe phone, scoorde een composteerbare case van Pelacase en ik geef toe: ik ben wel heel blij met de betere foto’s 🙂 Oh en mijn oude iphone ging weer door naar een nieuwe eigenaar, dus eind goed al goed! Hebben jullie wel eens last van ecorexia?

Mijn pa op bezoek – lekker de toerist uithangen

Vlak voor pasen landde mijn pa in Melbourne. Een mooie gelegenheid om weer wat dingen van onze toeristen-bucketlist af te strepen! Toen ik in Kopenhagen woonde, deed ik vaak dezelfde dingen met mensen die langs kwamen, maar achteraf baalde ik dat ik een aantal dingen niet had gedaan. Deze keer pakten we het anders aan en bieden we ons bezoek gewoon een lijst aan met dingen die wij ook nog willen doen! Zo bezochten we bijvoorbeeld de Shrine of Remembrance, een oorlogsmonument ter gelegenheid van alle oorlogen waar Australië aan meedeed.

De Shrine of Remembrance
Uitzicht vanaf de Shrine

Ook deden we de Free Walking tour (oké, dit hadden we al eens gedaan maar het was heel leuk en we hadden een andere gids!) en bezochten we een tentoonstelling over de Aboriginals.

We namen m’n pa mee naar een wijnproeverij in de Yarra Valley en deden een hike in de Dandenong Ranges. De hike heette ‘1000 steps’, je kan wel raden hoe moe we waren na 1000 traptreden ;).

Een serieuze wijnproeverij, maar de flessen kostten helaas 50-80$ per stuk…
De Dandenong Ranges is een natuurgebied op ongeveer een uur rijden vanaf Melbourne (een kippe-eind hier dus).
In dit gebied rijdt nog een oude stoomtrein, de Puffing Billy, en we stonden hier perfect om hem te spotten!
En hier begonnen we aan onze 1000 traptreden! Dit plaatje is wel een beetje ‘instagram vs reality’, want in het echt waren er echt minstens 100 mensen op dit traject aan de wandel (het was dan ook eerste paasdag…)

Een houten kont

Mijn pa boekte zelf ook wat tripjes, en in de tijd dat hij de Great Ocean Road deed, fietsten le bf en ik naar ‘Black Rock Beach’, een strand hier 25 km vandaan. Na 2 uur fietsen (want fietsen is hier nog niet zo gemakkelijk) en een enorm houten kont kwamen we aan en toegegeven, het was de moeite waard:

Stiekem een foto op de fiets, maar ter illustratie: dit is een prachtig fietspad, maar om hier te komen moesten we eerst kamikaze door wijken waar geen fietspad was. Melbourne, lekker onvoorspelbaar 😉
Black rock beach – het water was zo helder!

We brunchten natuurlijk wat en namen daarna stiekem de trein weer terug, gelukkig mag je hier gratis met je fiets in de trein!

De paden op de lanen in

Melbourne staat bekend om zijn ‘laneways’ en ‘arcades’. Laneways zijn niets anders dan gezellige steegjes, ofwel vol met graffiti, ofwel met terrasjes. Arcades zijn een soort overdekte shoppingmalls, maar dan uit 1900, dus heel oud en mooi onderhouden met mooie bogen en architectuur. Ik nam mijn pa mee op ‘lanewaytour en we schoten een paar mooie kiekjes:

Dit was Central Laneway, een roze gang met allerlei vitrines vol bizarre exposities
Streetart in melbourne
Streetart is hier echt kunst: waar iemand dit heeft gemaakt mag je niet zomaar overheen met graffiti (een soort ongeschreven regel). De stad huurt daarom vaak artiesten in om een muur prachtig te beschilderen, zodat er geen lelijke tags op komen.
Streetart in melbourne
Zoals hier, is het niet prachtig?? Dit is echt mijn lievelings!

Dingen die ons opvallen over Australië – part 7

Deze maand hebben we ook weer wat leuke feitjes over Australië. Naast de ontdekking van de magic, ontdekte ik namelijk ook dat alle bomen in Melbourne een e-mailadres hebben. Hoe tof is dat?

Ook is me nog iets opgevallen op het gebied van communicatie. Waar wij – als iemand je een verhaal vertelt – ‘mm-mm’ of ‘uhhuh’ zeggen, maken de Australiërs er 1 lange kreun van: ‘mmmmm’. De eerste keer dat ik het hoorde vond ik het behoorlijk disturbing. En eigenlijk nog steeds, hihi!

Wat heb je gemist?

Allereerst verblijdde ik jullie met een checklist emigreren: wat moet je allemaal regelen als je naar het buitenland gaat? Dat is behoorlijk veel en ik hoop er veel mensen mee te kunnen helpen 🙂

Verder deelde ik in mijn ‘Sunshine goes green’ categorie recepten voor groene schoonmaakmiddelen en een gratis printable met lentefruit. Om op het onderwerp eten te blijven: ook deelde ik een heerlijke salade met orzopasta, feta, zongedroogde tomaten en tonijn.

Tot slot deelde ik ook weer eens een DIY: maak je eigen e-reader hoes van vilt! Ik ben er zelf al een aantal maanden super blij mij en ik kan je zeggen dat ie heel stevig is.

En alvast een tipje van de sluier voor komende maand: de Europese Parlementsverkiezingen komen eraan. Ik maakte weer een overzicht met wat het nu eigenlijk inhoudt en waar je op stemt. Stay Tuned!

Comments: 3

 • reply
  mei 1, 2019

  Wat goed dat je je eerste weekend alleen hebt doorstaan. Wat mij persoonlijk nog spannender lijkt: naar de kapper gaan. Mijn moeder knipte mijn haar een groot deel van mijn leven. Misschien ben ik daarom zo bang voor andere kappers :’)

 • reply

  Ezra

  mei 3, 2019

  Heerlijk om te lezen weer!

Post a Comment