Little bit of Diary #23 – Juni 2019

We zitten al beschamend ver in juli en nu pas typ ik deze diary van juni. Juni was een mega volle maand en daardoor schoof ik het schrijven hiervan nogal voor me uit, haha! We bezochten musea, ik organiseerde een vintage shoptour met stylist en begon met een nieuwe hobby. Benieuwd? Ga maar eens goed zitten want het is een lange lees 😉

Winter = museumtijd

Het is hier winter – lees: 15 graden overdag en zon maar ’s nachts veel vocht en wind dus BRR – en daarom hadden we zin in een museum. Hebben jullie ook dat je in de zomer veel minder naar musea gaat en de winter daar een perfect seizoen voor is? Natuurlijk begon de dag eerst met een goede brunch, zo at le bf een tiramisu wafel met fried chicken. Jup. Blijkbaar is het iets Amerikaans en was het lekker 😉

Brunch bij Vertue Coffee Roasters
Brunch bij Vertue Coffee Roasters
Ik had een chai pannacotta met granola <3

En daarna doken we het museum in! We kozen voor de expositie ‘Revolutions’ in het Melbourne Museum, een expositie over de revolutie in de jaren 60, onderbouwd met muziek uit die tijd. Dat was echt super gaaf! Ik wist niet dat er zóveel taboes waren doorbroken in de jaren 60, maar het lijkt ook alsof we soms weer terug gaan in de tijd, met de Amerikaanse staten die abortus afschaffen enzo. Bizar!

Revolution Records and Rebels Melbourne Museum
Le bf als model

Omdat we er toch waren en het Melbourne Museum meerdere exposities tegelijkertijd heeft (volgens mij wel 10), bezochten we ook nog de expositie ‘gut feelings’, over je microbioom (darmflora) en waar dat allemaal invloed op heeft. Die vond ik persoonlijk natuurlijk heel interessant en heb weer dingen geleerd.

Gut feelings

Goede voornemens

In juni nam ik me voor om te beginnen met ‘echt’ bullet journallen. Ik heb al een tijdje een bullet journal die ik gebruik voor creatieve uitspattingen, maar nu ging ik een agenda versie beginnen. Met naast een week agenda ook lijstjes met nieuw te maken recepten, blogplanningen en goals enzo. Ik moet zeggen dat het me goed bevalt, ik schrijf bijvoorbeeld ook dingen op waar ik dankbaar voor ben en dat is heel leuk om terug te lezen. En het is leuk om lijstjes te maken met doelen, zoals ‘gezond eten en minder afhalen’ en dan te zien dat het je wel of niet lukt. Mijn blogdoelen faalden in ieder geval behoorlijk, ik had een beetje een dipje gezien de 3 artikelen die maar online verschenen de afgelopen maand…

Alvast een sneak peek naar de diary van Juli waarin we naar Canberra/Sydney gingen

Over eten gesproken

Ik testte de nieuwe ‘beyond meat’ burger en was helemaal in de war. Het was zó realistisch! Deze burger is denk ik meer voor mensen die nog vlees eten en langzaam willen minderen hihi, ik voelde me vooral raar dat ik een burger stond te bakken in mijn keuken, terwijl wij al zo’n 2 jaar geen vlees meer thuis bereiden!

Beyond meat burger
Hij was al op voordat ik de foto kon maken 😉

Ik kan hem wel aanraden, de smaak was goed en de structuur ook!

Ons lustrum

In juni hadden we ook ons eerste lustrum! Toen we onze visa documenten bij elkaar aan het verzamelen waren, ontdekten we dat we in Melbourne ons 5-jarig jubileum zouden hebben. Elk jaar vergeten we namelijk welke datum precies ‘onze’ datum is, maar nu stond het zwart op wit, hihi! Le bf boekte als verrassing een super lekkere massage en voor ’s avonds hadden we gereserveerd bij een fancy Italiaans restaurant en lieten we ons voeren door de chef. We moesten bijna naar huis kruipen, zo’n enorme foodbaby hadden we. En het klinkt zwijmelend, maar le bf en ik zijn echt nog altijd zo blij met elkaar en dat we dit avontuur samen aangegaan zijn!

Lustrum
Fiet fiew!

Mijn nieuwe hobby

Ik kondigde het al aan, maar in juni begon ik ook met mijn nieuwe hobby: keramiek! Of in de volksmond: pottenbakken. Ik wilde dit al VET lang doen, ook al toen ik nog in Utrecht woonde, maar ik heb zoveel hobby’s haha, dat het niet altijd in de kalender paste. En nu we hier in Melbourne iets minder verplichtingen hebben, greep ik mijn kans: ik schreef me in voor een cursus pottenbakken met zo’n wiel. En dat had ik eerder moeten doen. Wat is het ontzettend rustgevend om met je handen in de klei te zitten, creaties te maken en er vooral lekker slecht in te zijn. Mijn eerste potje noem ik ‘het begin van de collectie met vouw’, want daar zat een enorme vouw in omdat ik de bovenkant te dun had gemaakt, en inmiddels is er ook al een hap uit, haha! Elk porceleinen stuk doet er 3 weken over van begin tot eind: week 1 is de creatie, week 2 is de afwerking en daarna wordt het gebakken en gaat er glazuur over. Dan wordt het nog 1x gebakken en is het klaar. Ik heb nu inmiddels 1 kopje inclusief glazuur, maar helaas zit er een barst in de onderkant, dus kan ik het niet echt als kopje gebruiken. Maar schattig is ie wel!

Hier wat foto’s van mijn progressie:

Ik doe de cursus bij Sailorboi studio in een van de hipsterwijken van Melbourne (natuurlijk). Het rechterkopje rechtsboven is uiteindelijk wat je ook rechtsmidden/onder ziet. Lief!

Ik pinterestte er op los en heb nu al een hele wishlist. Ik hou jullie op de hoogte van de vorderingen!

Ik organiseerde een vintage shop workshop met een styliste

Een van de andere hoogtepunten van juni was de vintage shopworkshop met styliste die ik organiseerde met Reducing our Footprint, de not-for-profit waar ik vrijwilliger bij ben. Een van de stappen richting een eco-vriendelijk leven is namelijk de stap naar duurzame mode, en hier heb ik natuurlijk al het eea over geschreven en ligt een van mijn passies! Vintage shoppen doe ik al jaren, vroeger uit geldgebrek haha maar uiteindelijk kickte ik ook op ‘die ene vondst’.

Shop second hand
Vintage shoptour

Samen met styliste Jenna (a.k.a. the Ironic Minimalist) organiseerden we een ochtend met achtergrond informatie over waarom je tweedehands zou shoppen en haar tips en tricks. Jenna werkt zelf bij een consignmentstore, een tweedehands winkel in een iets hoger segment (zoals No Vintage Phobia zegmaar). Zij kleedt graag mensen met behulp van vintage/tweedehands kleding, of het nu uit een consignmentstore komt of uit een opshop, een opportunity shop (een soort kringloop). In Melbourne is opshoppen overigens ook heel gewoon, iedereen koopt een deel van zijn/haar kleding tweedehands, en daarom is de stad ook afgeladen met opshops. Wij maakten een selectie van opshops en consignmentstores en we gingen er langs 4 en eindigden bij een vintage markt. Jenna legde in elke winkel uit waar je op kunt letten bij vintage shoppen en wat je beter kunt laten liggen. Het was echt een bijzondere ochtend waar alle 10 de dames iets moois voor zichzelf vonden. En het was precies op tijd, want ‘Slow Fashion Season’ ging die dag ervoor van start, 3 maanden geen nieuwe kleding in de zomer (of hier winter). Doen jullie hier ook aan mee?

En verder

Juni was verder ook nog gevuld met een boel andere dingen haha. Zo gaven le bf en ik weer een paar keer dansles, wat heel leuk was, gingen we naar de nieuwste Aladdin en deden we een drankje met Nederlandse vrienden die we al een tijdje niet hadden gezien. Zij moesten een tijdje Melbourne verlaten door visumperikelen, maar zijn nu weer in town en dat is heel gezellig!

Dansles in een ouderwetse kroeg
We keken Aladdin in een art deco bios, zo cool!

Ook deed ik met vriendinnetjes een ‘doe elkaars hobby’ dag en gingen zij een proefles pottenbakken en gingen wij mee naar de klimhal. Voor nu hebben we alleen een beetje de kat uit de boom gekeken (ook door le bfs schouder-uit-de-kom angst), maar de volgende keer klimmen we lekker mee.

Naar de mooiste spa ter wereld

Oh en ik ging nog een keer naar die ene chille spa waar ik met le bf ook al eens heen was, en dit keer met 2 vriendinnen. Het was zó fijn en wederom heb ik geen foto’s haha. Maar dit is echt de mooiste spa die ik ooit heb gezien, overal van die dampende natuurlijke baden (dit keer dampten ze echt, want de vorige keer was het buiten net zo heet als in het water). Anyway, als je in de buurt bent, het heet de ‘Peninsula Hot Springs’. Ik maakte natuurlijk wel een foto van de brunch die ik ervoor at.

Omnomnom

Oh en ik ging ook nog eten met een collega en zijn familie, en dat was heel leuk! Hij komt uit Zwitserland en is hier met zijn vrouw en kinderen, die echt te schattig zijn. Zijn dochtertje was meteen mijn nieuwe vriendinnetje en wilde mijn haar doen, hihi! Ik werk met hem samen op mijn project en het is leuk om met een andere Europeaan samen te werken, dat gaat wel lekker makkelijk. We konden zoveel herkenbare dingen en verbazing over Australiërs delen.

Snap je nu waarom ik er tegenop zag om de diary te schrijven? Wát een maand.

Dingen die ons opvallen over Australie – part 9

Vandaag moeten we het even hebben over de voorzichtigheid van de Australiërs. Ze zijn hier namelijk best wel een beetje Amerikaans in.

Ik heb nog nooit zoveel veiligheidsinstructies moeten volgen als op mijn werk. Allerlei introducties voor van alles en alles is gevaarlijk. Elk nieuw stofje wat ik bestel voor op het laboratorium moet door een uitgebreide risico analyse die dus weken duurt. Zucht.

Houdbaarheidsdatum

Ook in het dagelijks leven valt dit op. De houdbaarheid van verse producten ligt hier namelijk veel lager dan in Nederland. Zo mag je geitenkaas nog maar 3 dagen na openen opeten (in Nederland is dat volgens mij echt wel een week of tot er iets op groeit) en bijvoorbeeld een pot zongedroogde tomaten op olie? Die moet binnen een week op, terwijl dat thuis volgens mij een maand is. Het is soms best onhandig als je week boodschappen doet, dat je producten haalt die maar 1-2 dagen goed zijn. En het zorgt denk ik ook voor best veel voedsel afval!

Oh en ook nam ik eens een doggy bag mee uit een restaurant, want het was zoveel dat ik ongeveer de helft nog over had. Ik kreeg het eten netjes mee in een kartonnen bakje, maar er zat wel een grote sticker op dat de verantwoordelijkheid voor het eten bij mij lag als ik het meenam en na hoeveel tijd er wel niet bacteriën in zouden gaan groeien. Lekker uitnodigend om te eten nog, NOT.

Formuliertjeslovers

De voorzichtigheid uit zich ook in een groot aantal formulieren. Ze willen alles vastleggen voor de zekerheid en dat resulteert erin dat ik veel formulieren invul. Als ik met iemand overleg heb en er ideeën worden uitgewisseld, willen ze vaststellen van wie de ideeën zijn. Lekker vriendschappelijk? Als er samples tussen 2 universiteiten worden uitgewisseld moet dat eerst op papier staan en wie dan het intellectueel eigendom heeft voor het geval er iets interessants gevonden wordt. Mijn ‘ik haal de samples wel op in de trein’ tactiek is uit den boze. EERST een formuliertje! Een beetje Amerikaans dus.

Het blijft leuk dat we nog steeds dingen ontdekken die ons opvallen, hihi. Volgende maand: Australische humor.

Wat heb je gemist?

Niet zoveel helaas. Ik heb een beetje een blogdip en de afgelopen maand weinig tijd en zin gehad om te bloggen. Ik heb nog een enorme lijst met blog-ideeën hoor, niet getreurd, maar met mijn nieuwe hobby en alle organisatie voor de not-for-profit hier schiet het er een beetje bij in.

Maar ondanks dat het er niet veel waren, kwamen er wel hele leuke blogs online:

Zo deelde ik de dingen die ik leerde van naar het buitenland verhuizen en daar kreeg ik veel leuke reacties op!

Ik schreef een lijstje met mijn favoriete programma onderdelen van de Duurzame week, is iemand er nog geweest?

En tot slot deelde ik mijn gratis printable met zomergroenten, die ontbrak nog in de lijst.

Tot de volgende maand weer! Hoe was jouw maand?

Comments: 7

 • reply
  juli 12, 2019

  Oh dit ziet er uit als een heerlijk maandoverzicht! Lekker druk haha. Pottenbakken lijkt me ook wel leuk eigenlijk! Ben ook wel echt op zoek naar een nieuwe hobby nog… Goeie!

 • reply
  juli 12, 2019

  Pottenbakken lijkt me ook zo leuk, ondanks dat ik geen creatief wonder ben. Ik vind je eerste bakje dat af is heel goed gelukt. Die formulieren en procedures klinken heel irritant voor iemand die ongeduldig is, haha. Maar wel leuk om te zien hoe het andere landen werkt.

 • reply
  juli 13, 2019

  Die vintage shopworkshop met styliste klinkt heel tof! Als het in de buurt was geweest, was ik wel aangesloten, want dat is een onderwerp waar ik nog veel over kan leren. Toevallig zag ik die Peninsula hot springs deze week voorbij komen bij Instant Hotel op Netflix. Zag er echt heerlijk ook!

Post a Comment