De oceaan

Personal

Little bit of Diary #24 – Juli 2019

Juli was nou echt zo’n typische expat maand: ik ging maar liefst 3 keer op roadtrip: naar Canberra & Sydney, op dansweekend in Apollo Bay (aan de Great Ocean Road) én ik reed de hele Great Ocean Road nogmaals, want mijn zusje was op bezoek. Lees je mee met mijn avonturen van juli? Pas op: vakantiekriebel-gevaar.

Een lang weekend Canberra en Sydney

In het begin van juli was le BF op congres in Canberra, de politieke hoofdstad van Australië. Canberra is letterlijk gebouwd om ruzie tussen Melbourne en Sydney te voorkomen: men wilde niet kiezen tussen de twee steden als politieke hoofdstad, dus bouwden ze een stad (én eigen staat) er tussenin. We hadden niet veel goeds gehoord over Canberra, behalve dat ze het tofste moderne kunst museum van Australië hebben. Maar omdat le BF er toch zat, besloten we er een half dagje te blijven en het museum te bezoeken, alvorens naar Sydney te reizen. We waren wel toe aan een weekendje iets leuks 🙂

We verbleven in het mooiste hotel van de stad, Ovolo Nishi, een kunstenaarshotel, en ik denk dat ik nog nooit zo’n mooi hotel heb gezien:

Hotel ovolo nishi in Canberra
Dit was de ingang van het hotel, hoe cool?
In de lobby
En dan staan er dit soort meubeltjes in de kamer <3

Zelfs de lobby was mooi, het was een soort grote bar en mensen kwamen er serieus speciaal heen om er een drankje te doen. Verder was de stad zelf inderdaad niet veel boeiends, het is klein, ‘gemaakt’ en het openbaar vervoer is ver te zoeken. Toch was het ook schoon, er reden veel minder auto’s en het ‘gemaakte’ had ook wel iets. De National Gallery was overigens wel echt heel gaaf (en gratis!) dus we vermaakten ons prima de hele ochtend in het museum.

We gingen naar een Indonesische moderne kunst tentoonstelling, hoe cool. Ik had nog nooit moderne Indonesische kunst gezien (überhaupt nog nooit Indonesische kunst)
Er was ook een kamer die helemaal geel was met zwarte stippen. In dit hokje waren allemaal gestipte pompoenen geplaatst en heel veel spiegels en toen waren het er in eens oneindig. Toen ik het op insta-stories plaatste kreeg ik meteen reacties met ‘Hee dat is Yayoi Kusama!’. Blijkbaar is de kunstenaar bekend (ik was de naam alweer vergeten), maar dan weten jullie ook weer wie het is 😉

Sydney take 2

’s Middags hadden we een bus naar Sydney geboekt, omdat de route van Canberra naar Sydney (4u) best wel scenic is. En inderdaad, het was een mooie route en fijn om een keer niet zelf te hoeven rijden. Eenmaal in Sydney verbleven we opnieuw in Bondi, het populaire gebied vlakbij Bondi Beach. De vorige keer dat we in Sydney waren (met kerst), verbleven we ook in dit gebied, maar het was toen 46 graden en was er niemand op straat omdat het dus kerst was haha! Leuk om de stad dus nog een nieuwe kans te geven, dit keer met fijnere temperaturen van 20 graden 🙂

In september staat er nog een congres in Sydney op de planning, dus wie weet heb ik daarna voldoende materiaal om een cityguide voor jullie te schrijven. Stay tuned!

Het was zo mistig die ochtend dat alle flats in de wolken verdwenen en alle ‘oude’ gebouwen nog zichtbaar waren. Dat was wel een mooi gezicht, alsof je weer even terug in de tijd was.
Deze vogels worden ‘bin chickens’ genoemd in Sydney, omdat ze met hun lange snavel makkelijk uit prullenbakken kunnen eten.

We begonnen onze trip met de free walking tour, een van onze favoriete activiteiten in een nieuwe stad. We zagen in een paar uur alle highlights: het operahuis natuurlijk, het toffe gebied ‘the Rocks’ en nog allerlei andere mooie gebouwen.

Sydneys poging tot hippe ‘laneways’ zoals in Melbourne
Hier zat ik naast een -best creepy- heel echt beeld.
The Rocks
En natuurlijk ‘the Operahouse’!

Daarna waren we redelijk uitgewandeld, maar we wilden eigenlijk nóg een wandeling doen: de Bondi-to-Coogee walk. Dit is een wandeling van strand naar strand, en brengt je in 3 uur over zo’n 5 prachtige stranden en een heleboel mooie uitzichten. We deden even een dutje en gingen toen meteen door. Gelukkig zat er in Coogee een leuke cocktailbar en ploften we na een dag wandelen en meer dan 20.000 stappen neer voor een drankje.

Dit is toch prachtig <3

Maandag bestond uit wat shoppen en chillen op het strand, alvorens we weer naar huis vlogen. Overigens is het na een jaar nog steeds gek dat ‘naar huis’ in Melbourne is, hihi!

Bondi beach

Christmas in July

Halverwege juli vierden we ‘Christmas in July’, een traditie die eigenlijk eind juli hoort, maar dit kwam beter uit. In juli is het hier winter en koud en zijn er geen leuke feestdagen, zoals in Nederland in de winter. Daarom vieren ze hier vaak Christmas in July. Dat leek ons en onze expatvrienden wel een goed idee, dus regelden we lootjes en een boel eten en kwamen we samen om kerst te vieren, hihi! Compleet met kerstboom, kerstmutsen en cadeautjes dus 🙂 Dat was zo’n leuke avond!

Cadeautjes, kerstmutsen en wijn – heel veel wijn

Een weekendje dansnerden

Verderop in juli (geloof me, gedurende de week werk ik echt) hadden we een weekendje ‘dans-nerden’. Het heette letterlijk een ‘geek-out’: we gingen met 30 dansers uit Australië, Nieuw-Zeeland en zelfs uit de US een weekendje in the middle of nowhere crashen en dansen en praten over dansen en nog meer dansen. ‘The middle of nowhere’ was langs de Great Ocean Road en zo stonden we op met het mooiste uitzicht:

Ochtendwandeling op het strand <3 #wateenleven

En na een dag dansen ging de zon ook weer zo prachtig onder:

Ik was er vantevoren een beetje zenuwachtig voor, 30 man in een soort kamphuis, van die kampeerdouches waar je op je slippers naar toe moet en een boel mensen de hele dag (voor een stiekeme introvert als ik best angstaanjagend), maar het was ontzettend leuk en leerzaam. Ik heb echt een fijne tijd gehad!

En toen kwam mijn zusje op bezoek!

Yaaaaaay! Eind juli was het eindelijk zover: mijn zusje kwam op bezoek! Zij is de enige van de fam die nog studeert en dus de luxe heeft van een lange zomervakantie. Ze verruilde de 40 graden in Nederland voor de 15 graden hier (zo lief!) maargoed, dan ben je wel in Australië he 😉 . We brunchten, shopten, dronken koffie, brunchten nog meer én gingen op roadtrip.

Echte zusjes: we hebben dezelfde regenjas
We brunchten bij ‘Grub’, een hipster brunchtent
De ingang van de Great Ocean Road

Ik had nog niet alles langs de Great Ocean Road gezien en zij wilde die ook graag zien. Dus ik reed in mijn eentje (vet stoer vind ik zelf wel) 600 km in ENORM bochtige bergweggetjes, zag zeker 20 kangoeroes – die ook gerust soms over de weg springen enzo – en het was zo tof!

Dit was in Serendip sanctuary, een plek waar gewonde kangoeroes worden verzorgd omdat ze daarna niet meer het wild in kunnen. Deze voorste had zelfs een Joey (een baby)
De actieve koala

Naast kangoeroes zagen we ook een wakkere koala (dat is echt zeldzaam haha, ze slapen 18h per dag) en een echidna! Dat is een soort enorme egel die alleen in Australië voorkomt en nog op mijn bucketlist dieren stond haha. Hier wat kiekjes:

Het zonnetje scheen lekker
Hier speelde ik even met de macrofunctie van mijn phone 😉
Is het niet prachtig? Omdat we op een doordeweekse dag reden en het geen vakantieperiode is, was het oprecht overal super rustig. Geen instagram vs reality hier.
De beroemde 12 apostles. Het weer is hier weer omgeslagen zoals je ziet. Elke 10 minuten een ander weerbericht 🙂
Dit was mijn nieuwe favoriet – the grotto. Hier waren we de vorige keer niet aan toe gekomen maar het was zo mooi! Ik moest natuurlijk wel even cheesy poseren.

En dat was het weer voor juli! Veel tripjes dus, zijn jullie ook allemaal op zomervakantie? Augustus wordt wat rustiger qua sightseeing, ik moet veel doen op m’n werk en er staan weer danslessen en een dans-performance op de planning. Tot de volgende maand weer!

Leave a Comment

Comments (9)

    1. Ja echt he? Dat is hier dus ook zo saai in de winter, dat ze maar Christmas in July hebben bedacht. Overigens voelde het toen het ‘echt’ kerst was, alsof ze de kerstversieringen waren vergeten weg te halen, want wie viert er nu kerst met 40 graden 😉

  1. Goed dat je even benoemt dat je doordeweeks werkt 😉 ik vind het knap dat er nog zoveel trips naast pasten. Het ziet er allemaal heel mooi uit, dus extra leuk om daar nu ‘gebruik van te maken’. Superleuk dat je zusje er was!

    1. Hehe ja ik dacht ik zeg het er maar even bij 😉 . Ik mag helaas om privacy en veiligheidsredenen op m’n werk geen foto’s maken (patient privacy in het ziekenhuis en op het laboratorium mag ik (terecht) niet met m’n telefoon spelen). Maar daarom heb ik nooit werkfoto’s terwijl dat de reden is dat we hier in eerste instantie heen gingen hihi! Ik ga nog wel een vlog maken aan het einde van ons verblijf met wat ik op het werk heb bereikt/ontdekt, dus die deel ik dan wel hier! Heb jij al veel bezoekers gehad?

    1. Ahh lief, thanks! Ja het is hier zo fotogeniek haha maar ik was zelf ook wel positief verrast over mijn foto’s voor deze diary 😉 Lekker instagrammable hehe. En ja ik hou dus ook mega van kerst, hoe heerlijk is het om ‘legitiem’ in juli de hele dag kerstmuziek te mogen draaien? Wij gingen de hele dag koken als voorbereiding met kerstmuziek op. LOVE IT!