Leesvoer – mijn favoriete bloggers

Omdat het hier een beetje stil is op de blog, besloot ik met jullie mijn favoriete bloggers te delen. Ik vind het namelijk zelf altijd heel leuk en inspirerend om over andermans favoriete bloggers te lezen, en ik heb alweer veel leuke nieuwe blogs ontdekt zo! Dus bij deze doe ik de favour terug.

Persoonlijke blogs

Ik volg een boel blogs op Bloglovin’, maar het liefst lees ik persoonlijke blogs of lifestyle-combi blogs (uitleg later). Overigens heb ik op Bloglovin’ de optie aangezet dat de blogs in een nieuw venster openen, om de page views van kleine persoonlijke blogs niet aan Bloglovin’ te geven. Dit doe je door bij ‘settings’ het ‘frame’ uit te zetten. Bloglovin’ beweert geen pageviews te stelen, maar ik zie altijd meer mensen mijn blogs lezen op Bloglovin’ dan dat er pageviews vanuit Bloglovin’ op mijn site geregistreerd worden. Overigens helpt het ook om een ‘lees meer’ regel in je blogs te installeren, en in je RSS instellingen aan geven dat de informatie na de ‘lees meer’ regel geen RSS meer is, waardoor Bloglovin’ niet je hele blog kan weergeven en mensen wel door móeten klikken op je blog.

Goed, terug naar mijn favoriete bloggers dus. Hieronder mijn favoriete persoonlijke blogs en waarom!

Last days of Spring

Ik denk dat de allereerste blog die ik ooit ging volgen die van Marlous was, van Last days of Spring. En na jaren volg ik haar nog steeds! Ik heb al meerdere layouts gezien, verschillende studie en levensfases en ben super excited voor haar dat ze nu naar Antwerpen is verhuisd, een mede expat-blogger! Het leuke is, dat we elkaar ook eens ontmoetten, toen ze mijn huisje vastlegde voor een binnenkijker. Daardoor voelt het na zoveel jaar alsof we elkaar een beetje ‘kennen’. (kan dat? Ja toch?) Ik moet ook zeggen dat ze mij drie jaar geleden inspireerde om ook te gaan bloggen, en ik weet niet of ik dat haar ooit heb verteld. Dus bij deze! Thanks Marlous en ik hoop dat je nog lang blijft bloggen 🙂

Ik ben Iris niet

Ookal blogt Iris al een tijdje niet meer zo actief, toch zal ze altijd een van mijn favorieten blijven. Overigens staat er zoveel op haar blog dat teruglezen je genoeg leesvoer geeft 🙂 Iris blogt over duurzaamheid, maar ook over haar persoonlijke struggles in life, haar hobbies en films. Eigenlijk over alles wel. Ik vind haar super positief, ondanks dat ze niet de makkelijkste dingen meemaakt en daardoor bewonder ik haar nog meer! Het zet me aan het denken of ik zelf wel eerlijk genoeg ben naar jullie, alhoewel ik het soms lastig vind wat ik wel en niet op het internet wil zetten. Anyway, ga haar volgen!

Team Confetti

Ondanks dat Team Confetti inmiddels over is gegaan naar vloggen in plaats van bloggen, is ook Olga een van mijn favoriete bloggers. Ik kijk zelfs haar vlogs, terwijl ik verder nooit vlogs kijk, hihi! Olga is vrolijk, eerlijk, haar huis is geweldig en nou ja, ik word gewoon altijd erg vrolijk als ik haar blogs lees. Oh en ze ontwerpt voor HEMA, hoe cool!

De groene meisjes

Merel van de Groene Meisjes blogt ook over van alles. Over boeken, lekkere recepten maar ook de struggles des levens en andere taboes. Fijn open en eerlijk, wederom net als bij Iris zet het me aan het denken.. Kan ik dat hier ook doen? Ik ga hier nog wel een keer iets over schrijven gok ik. Anyway, voor al het lekkere vegan eten kun je dus bij Merel terecht!

Yellow Lemon Tree

Dit is meer een soort combi-blog: een lifestyle blog met vooral recepten en travelguides, maar waar je tussen de regels door wel Maura door leert kennen. Maura werkt in samenwerking met Dille en Kamille en maakt daar de lekkerste recepten voor. Ik ontdekte haar door haar ‘epic burger project’, en ik leerde echt veel ingrediënt combinaties door haar! Oh en ik vind haar website ook zo mooi…

Andere blogs

Dat waren 5 fav bloggers! Maar ik lees er nog wel meer, dus hier is nog een lijstje:

 • Etalles, omdat ze zo prachtig kan schrijven
 • Happy Acorn, omdat alles wat Nina maakt je blij maakt
 • Kouwe Kleren, een combiblog: in eerste instantie een fair fashion blog, maar ook anderszins over duurzaamheid en een beetje persoonlijk.
 • Mondetmoi, een persoonlijke blog waar Stella je leven opfleurt met haar schrijfsels
 • Shirley, een mede Utrechtblogger die recent naar Antwerpen verhuisde en dus ook een mede expatblogger is geworden, én samen met Marlous mede oprichtster van Gids voor het Zuiden
 • Vijf Koffie Graag, prachtig (en droog) geschreven en ik moet altijd zo hard om Lisa lachen
 • Tussen Mars en Jupiter, omdat Irene eigenlijk gewoon alles eerlijk over haar leven deelt. Zo lekker nuchter en herkenbaar!

Ik denk dat al mijn lievelingsblogsters (het zijn allemaal vrouwen eigenlijk, YEAH) heel ‘menselijk’ voelen en eerlijk. Niks te gelikt of te gesponsord, dan haak ik vaak af. Bedankt voor al jullie uren schrijfwerk waardoor ik ook weer inspiratie heb!

Wat zijn jullie favoriete blogs? En medeblogsters, hoe bepalen jullie wat je wel en niet op het wijde web zet? Ik bedoel, je baas kan dit ook gewoon lezen enzo… Ik zou daar graag wel even over kletsen! (kan ook minder openbaar 😉 )

Headerfoto van Unsplash

Comments: 15

 • reply
  augustus 11, 2019

  Ha wat leuk dat Marlous een artikel over jullie huisje geschreven heeft 😀 Meteen even gelezen natuurlijk 😉
  Ik denk dat veel van de blogs die jij op noemt ook wel tot mijn favorieten behoren. En ik lees ook veel Engelse blogs, maar vooral ook vanwege de mooie foto’s. Bijv. https://www.alicecatherine.com https://wishwishwish.net https://rhymeandribbons.com of https://whatoliviadid.com/

  Merk wel dat het echt dood aan het gaan is, het bloggen 🙁

  En over persoonlijke dingen – dat vind ik ook lastig! Ik wil graag open zijn, maar ook weer niet te persoonlijk. Ik had een operatie begin dit jaar aan mijn baarmoeder, wat toch altijd een beetje een gevoelig onderwerp is (gek eigenlijk, een operatie aan je teen is veel minder persoonlijk/TMI??). Heb daar toch ook over geschreven, omdat het zo’n groot onderdeel van mijn leven was. Het voelde niet eerlijk om niet te doen, ofzo. Aan de andere kant waren er dus ook nog gewoon vrienden die van niks wisten, haha.

  Dus waar zit de grens inderdaad? Ook omdat ik dus ook nog fotograaf ben en daardoor wel professioneel wil zijn tegenover mijn klanten. Tegelijkertijd wordt je ook weer meer ‘relatable’ als je persoonlijk bent, dus…. moeilijk!

 • reply
  augustus 11, 2019

  Wat leuk dat ik in je lijst met favoriete bloggers sta. We delen ook een aantal favorieten. En heel toevallig heb ik gisteren een lijst met mijn favoriete bloggers ingepland voor aankomende week (?!). Spoiler: je staat erin. Qua wat ik deel sta ik er zeker bij stil dat iedereen het kan lezen. Toch ben ik soms verbaasd als iemand uit onverwachte hoek mijn blog gelezen heeft. Afhankelijk van wie het is, voelt het af en toe dan toch een tikkeltje ongemakkelijk. Soms deel ik dingen bewust niet, omdat het ook betrekking heeft op anderen en niet alleen op mezelf. Hoe sta jij daarin?

 • reply
  augustus 11, 2019

  Wat een heerlijk lijstje! Ik vind het altijd onwijs leuk om op deze manier een aantal nieuwe bloggers te leren kennen. En het grootste gedeelte hiervan volgde ik nog niet, helemaal leuk dus.

 • reply
  augustus 11, 2019

  Zo lief dat je mij in dit lijstje hebt gezet <3 Ik voel me nu extra stom dat ik jou was vergeten, omdat er geen recente post in mijn Bloglovin' stond. HOE STOM?! Ik ben het trouwens helemaal eens met jouw lijstje, al staan er ook wat blogjes tussen die ik niet (meer) lees, dus ik heb weer een hoop te bekijken – jeei! Vind dat altijd zo leuk, omdat het bij persoonlijke blogs dan net lijkt alsof je een nieuw iemand leert kennen. Ik strugglede vroeger echt NOOIT met wat ik wel of niet online wilde zetten – ik deed het gewoon? Tegenwoordig is dat wel echt anders. Ik ben elke keer bang dat collega's het ineens zullen lezen, of mijn baas. En als ik dan uitgebreid schrijf over dat mijn werk mij soms heel onzeker maakt, dan ben ik bang dat ze zullen denken dat ik het niet aankan of whatsoever. LASTIG. Ook zou ik best weleens willen schrijven over mijn datingstruggles en waarom ik dat altijd zo spannend vind enzo, maar ik wil eigenlijk dan ook weer niet dat heeeeel de wereld dat zou kunnen lezen. Zag dat Irene komende tijd wat wachtwoorden gaat plaatsen bij artikelen; dat vond ik best een slim idee! Eens kijken hoe dat is voor haar, misschien dat wij dat idee wel van haar mogen overnemen (: Verder een heel random note trouwens: ik wil in 2020 heeeel graag gaan reizen en eigenlijk wil ik naar Australië.. DOODENG, want #vliegangst en #zooooverweg, maar ik wilde het toch even met je delen, hihi. Liefs!

 • reply
  augustus 11, 2019

  Aaaah we hebben ongeveer dezelfde favorieten! Leuk 🙂 Ik volg naast praktisch alle bloggers hierboven ook nog een aantal reisblogs zoals Explorista en Bunch of Backpackers. Ook word ik nog altijd vrolijk van de schrijfsels die Lianne op the Self Help Hipster post.

  Wat betreft de balans tussen te persoonlijk en te “gelikt”: dat vind ik ook lastig. Ik probeer altijd zo veel mogelijk mijn echte ik te showen, maar ik hou wel altijd in mijn achterhoofd “mijn toekomstige werkgever kan dit ook gewoon lezen”. Ik hoop altijd maar dat ik oprecht genoeg overkom, meer kun je niet doen. Hoe dan ook word ik altijd erg blij van jouw blogjes en vind ik je heel authentiek overkomen, dus maak je daar vooral geen zorgen om! 🙂

 • reply
  augustus 11, 2019

  Fijn lijstje! Er zitten voor mij nog een paar nieuwe namen tussen, dus die blogs ga ik nog eens bekijken. Zal ook meteen in mijn Bloglovin’ instellingen duiken. Heb namelijk nog niet al je tips opgevolgd volgens mij!

 • reply
  augustus 12, 2019

  Haha ah zo leuk! Ik moest afgelopen week nog aan jullie denken, omdat een oudhuisgenoot van me een bericht deelde dat een huis te huur (of te koop? Weet ik even niet meer) stond, en dat was ‘jullie’ huisje! Zo grappig haha. Ik wist inderdaad niet dat ik je heb geïnspireerd om te gaan bloggen. Super leuk, want ik lees jouw blog ook graag. Ben blij dat ik straks via jou weer een beetje op de hoogte blijf van Utrecht.

 • reply
  augustus 21, 2019

  Aaah lekker laat maar wat leuk dat je me noemt! Toch wat extra motivatie om weer wat te posten, haha.

  Ik heb er altijd veel moeite mee, wat je nou online zet en wat niet. Vooral omdat veel persoonlijke dingen gaan over andere mensen en het niet voelt als mijn plek om te vertellen, of zo. Ik denk trouwens ook bij alles ‘omg wat zou mijn familie hiervan denken’. (Ik heb die variant niet zo bij mijn baas, haha, tenzij ik echt iets over mijn werk zelf zou zeggen – ik schaam me meer tegenover mijn familie dan tegenover mijn werkomgeving :’))

 • reply
  september 7, 2019

  Leuk om te lezen! een hoop van je lijstje volg ik al met veel plezier <3

Post a Comment