Personal

Little bit of Diary #25 – Augustus 2019

Happy Melbourneversary! Gisteren woonden we namelijk precies een jaar in Melbourne (!!). Deze diary is een beetje aan de late kant, maar bij dezen alsnog mijn avonturen van augustus. Zo genoot ik nog een paar dagen van mijn zusje op bezoek, was ik jarig en gingen we weer een weekendje weg, dit keer dichtbij huis maar niet minder mooi! Lees je mee?

Laatste dagen met m’n zusje

Mijn zusje was tot begin augustus op bezoek en we deden nog wat sightseeing in Melbourne. Zo bezochten we onder andere de State Library in Melbourne en schoot ik dit plaatje. In zo’n bibliotheek wil je toch ook studeren? Een dagje werken in de state library ging dus bij dezen op mijn bucketlist.

State library of Victoria in Melbourne

We waren ook een dagje beiden wat minder lekker en maakten knus samen puzzels op de bank. Voelde echt heel huiselijk, hihi!

Serieuze gezichten.. Mijn zusje en ik houden allebei zo van puzzels maken, hihi! Nog meer liefhebbers hier?

Na een uitgebreide afscheidsbrunch moest ik haar helaas ook weer uitzwaaien en ging ze op een belachelijk mooi avontuur langs de oostkust van Australië. Tot snel weer, sis!

Afscheidsbrunch

Gezonde dingen

Nu ik elke maand mijn agenda zelf in elkaar bulletjournal, denk ik ook veel actiever na over mijn #goals. Deze maand stonden ‘gezonde dingen’ op het programma, want al het eten en brunchen in Australië is lekker, maar met de zomer voor de deur wilden we weer een beetje op de gezonde tour, haha! Ook doen we sinds dit jaar weekboodschappen [omdat de supermarkt zo ver weg is] en eten we geen Nederlandse boterham met kaas meer als lunch, maar dit gaat ons nog niet altijd even goed af – hierover later meer. Het komt erop neer dat we veel te vaak lunch halen en daar wilden we verandering in aanbrengen. Daarom doen we een soort ‘lunch salade’ challenge waarin we allerlei lunchrecepten uit testen. Soms staan we daarom nog ’s avonds laat te koken of staan we wat eerder op om van alles in elkaar te flansen.

Deze foto deelde ik al op Instagram: om 22u ’s avonds stonden we – na uit eten gaan – nog kisir te koken. Een van mijn favoriete salades, maar de bulgur is hier op de een of andere manier heel anders dan in Nederland, dus dit was helaas een mislukte poging 🙁

We zijn nog steeds zoekende, maar als er een lijstje met favorieten is, horen jullie dat snel.

Dit is in ieder geval al wel een favoriet: soba noodle salade met paprika en edamame boontjes. Yum!

Zelfs een van onze wekelijkse kaas&wijn avonden veranderde in een salade versie, haha!

Ok guilty, er staat nog steeds kaas op tafel, maar hé, check die rauwe groenten en geroosterde bloemkoolsalade achterin. (die komt binnenkort op de blog!)

Pottenbakupdate

Ik begon deze maand ook met de tweede reeks van mijn pottenbak cursus. Het is nog steeds super leuk, maar ook zo moeilijk! Er moest nog heel wat afgemaakt worden, en ik wacht nog steeds op de laatste dingen die geglazuurd zijn, maar ik zal binnenkort eens wat betere foto’s maken van wat ik zoal maak. Het is echt een uitdaging en elke week is het weer een verrassing hoe alles uit de oven komt. Sommige dingen vallen goed uit, andere krimpen zoveel (klei krimpt minstens 10% per bak-sessie) dat een ‘grote theemok’ eindigde als klein koffiekopje. Haha! Zie hieronder een ‘voor’ en ‘na’, voor en na glazuren! Zijn de espresso kopjes niet cute?

Deze maand begon ik ook met het kijken van een pottenbak versie van the Great British Bake-off. *guilty pleasure* Die heet natuurlijk ‘The Great Pottery Throw Down’ en is echt super kneuterig, maar ook heel inspirerend. Ze staan allemaal op Youtube dus veel plezier met jullie nieuwe verslaving 😉

Een weekendje weg maar toch dichtbij

Voor mijn verjaardag organiseerde le BF een weekendje weg naar een dorpje op ongeveer 1,5 uur rijden van Melbourne, Daylesford. Lekker dichtbij (voor Australische begrippen dus)! Daylesford is een oud spa-stadje uit 1850 en is nog helemaal in die stijl opgeknapt. Het staat ook bekend om het lekkere natuurlijke mineraalwater wat daar uit de grond komt. We deden er natuurlijk een kopje hipsterkoffie en gingen chillen in een spa. En we aten super lekker Japans bij een sterrenrestaurant wat daar ineens in de middle of nowhere opdook.

De volgende dag gingen we vroeg op en aan de hike. We hadden bij het informatiecentrum wat hikes opgezocht en begonnen aan een ‘medium’ level hike. Well guys, medium is dus al best medium haha! Het pad hield hier en daar op en we moesten ook best over wat omgevallen bomen klimmen. Onderweg kwamen we ook de serieuze wandelclubs tegen met stokken en scheenbeschermers (tegen de slangen alhoewel we er nul zagen). Maar al met al was het ontzettend prachtig en schoot mijn insta hubby weer de mooiste kiekjes (foto credits voor hem hoor met zijn iphone 5S!)

Hier zochten we naar koala’s en vogelbekdieren, helaas zonder succes…

Random avonturen met vrienden

Verder genoten we deze maand veel van activiteiten met vrienden. We deden een escape room, wat echt fantastisch was en het is me voor het eerst gelukt om te ontsnappen, yay!

Ook aten we eindelijk een keer bij de ‘Maroccan Soup Bar’, een Marokkaans restaurant waar ze geen soep serveren, maar wel je hele tafel vol stouwen met super lekker eten voor 20€ per persoon. Dit restaurantje stond al een jaar op onze bucketlist en we hadden al 3 mislukte pogingen gedaan om er te eten (2x waren ze vol, 1x waren ze dicht). Maar yay, met een groep van 7 mag je reserveren, dus mission accomplished!

Dineren bij de maroccan soup bar
Nomnom

Verder testte ik natuurlijk weer wat brunchtentjes uit, de ene succesvoller dan de ander (als een brunchtentje de hoogste cijfers krijgt weet ik inmiddels dat het meer instagrammable is dan lekker).

Op de terugweg van een van mijn brunches fietste ik de city trail, een van de weinige ‘echte’ fietspaden in Melbourne. Ik word toch wel elke keer heel blij van dit uitzicht:

Fietsen langs de yarra river
Water, groen, een fatsoenlijk fiets/wandelpad en de stad als uitzicht. A beaut!

Ik beloof binnenkort nu echt eens wat Melbourne tips te delen. Wat willen jullie als eerste horen: Melbourne koffie&brunch tips, tips voor dag/weekendjes weg rondom Melbourne of een algemene Melbourne travelguide? Zoveel ideeën, zo weinig tijd, haha!

Werk update

Ik heb ook een werkupdate! Ik ben namelijk ein-de-lijk met ‘mijn project’ begonnen. Het afgelopen jaar moest ik namelijk mijn protocol waterdicht maken en alles testen op ‘proef samples’. De samples die namelijk zijn verzameld gedurende de laatste 10 jaar zijn namelijk heel zeldzaam en mochten niet zomaar worden gebruikt. Nu alles werkt ben ik begonnen met het analyseren van de ‘echte samples’ en dat maakt dus ook dat mijn blog een beetje stil staat. Ik maak namelijk lab-dagen van 12 uur en 11.000 stappen en dat maakt dat ik ’s avonds vooral in slaap val en geen blogs meer schrijf, hihi. Wil je weten wat ik doe? Ik maakte eerder 3 vlogs voor de Nederlandse Wetenschapsorganisatie waarin ik uitleg waarvoor ik in Melbourne ben, en in onderstaande vlog leg ik het uit. Dit was mijn eerste vlog ervaring haha, dus bear with me.

Als ik hem nu terugzie wil ik al van alles anders doen, en ook was de edit totaaaal niet mijn smaak. Maar ik mag niet klagen, het werd voor me gedaan en dat is toch wel het meeste werk. Ik ben van plan aan het eind zelf nog een laatste vlog te maken om jullie te vertellen wat ik nu heb ontdekt, maar het is een beetje lastig dat ik dus niet zoveel mag filmen op werk. Ik ga m’n best doen en hou jullie op de hoogte.

Wat heb je gemist?

Deze maand had ik weer wat meer bloginspiratie en schreef ik onder andere over mijn 100 hobby’s, en multipotentialisme. Het was leuk dat jullie het zo herkenden en dat ik een aantal mensen gerust kon stellen dat het geen millenial bug is.

Ook deelde ik mijn favoriete bloggers, hebben jullie nog nieuwe ontdekt?

Tot slot stond er weer een nieuw recept op het menu, en dit keer was het vegetarische Japanse Katsu Curry, een Japans rijstgerecht met een dikke currysaus, nom!

Tot de volgende weer 🙂

Leave a Comment

Comments (6)

  1. Die bibliotheek is zo mooi. Leuk dat je project eindelijk echt begonnen is. Ik kan me wel voorstellen dat je na die lange dagen kapot bent. Alsnog heb je heel veel leuke dingen gedaan in augustus.

    1. Jaa lang leve de weekenden 🙂 En ik ben pas nét begonnen met m’n project, dus het begin van augustus kon nog mooi vol leuke dingen gepland worden.

    1. Ja we huren gemeubileerd! Meenemen was teveel gedoe en nieuw aanschaffen was niet goedkoper dan gemeubileerd huren.. Maar we hebben er wel even over getwijfeld van veel gemeubileerde huizen zijn gewoon super lelijk ingericht hihi. Wij hadden geluk met een stijlvolle inrichting 🙂 Leuke vraag!