Little bit of Diary #26 – September 2019

WOW. Drie keer knipperen en september is alweer voorbij. Dat kwam mede door drukke weken op mijn werk, een congresbezoek aan Sydney en natuurlijk een vakantie naar Bali! Genoeg avonturen en mooie foto’s dus weer om te delen. Lees gauw mee!

In m’n werkbubbel

De eerste weken van september zat ik in een werkbubbel: van maandag tot en met woensdag werkte ik 12-13 uur per dag, waarna ik op donderdag en vrijdag als een soort zombie wat mailtjes beantwoordde. Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik kan best hard werken, maar wel maar een paar dagen achter elkaar. Die dagen waren namelijk ook nog eens bijna pauze-loos en ik moest me de hele dag concentreren! Tijdens mijn PhD grapten we wel eens dat we het liedje ‘Eat sleep rave repeat’ konden omschrijven naar ‘Eat Sleep Science Repeat’, en ik kreeg dan ook een tas met die opdruk aan het einde van mijn PhD. Maar het is weer zover. Na die drie dagen was ik ook steeds helemaal stijf en ik probeer nu wekelijks een yoga sessie thuis in te plannen om weer een beetje te relaxen:

Ik doe dus graag Yoga met Adriene. Voor de geïnteresseerden: ik draag hier de ‘warrior’ broek van Luna and Soul Active, een ethisch yoga-kleding merk #nospon 🙂

Ik moet zeggen dat het wel heel leuk is hoor om eindelijk aan mijn project te zitten waarvoor ik hierheen verhuisde, maar het is ook slopend haha. Van de eerste twee weken van september heb ik daarom ook zielig weinig foto’s. Ik deed nog wel wat ontdekkingen voor mijn blog over ideale lunchsalades, maar die is nog niet af helaas. Als troost kocht ik in het weekend voor mezelf een bosje narcissen. Ze zien er hier iets anders uit dan in Nederland, iets ‘voller’ ofzo:

Lente in Melbourne

Met de start van september begon hier ook de lente, en dat was te zien! De hele stad stond in bloei en ik schoot een heel aantal kiekjes:

Is het niet prachtig? Zelfs de citroenboom had al citroenen.

Halverwege de maand hadden we een verjaardagsfeestje van twee Nederlandse vrienden hier en ik besloot in de lente sfeer te blijven en mijn twee mooiste pottenbak kunsten aan haar cadeau te doen: ik maakte een petrol blauw smal vaasje en een rond vaasje met grijs en roze. Eindelijk beginnen mijn pottenbakkunsten ergens op te lijken <3

Een druilerige week in Sydney

Waar het in Melbourne volop lente en zonnig was, was het in Sydney druilerig. Ik ging op congres en verheugde me erg op het verkennen van de stad in de vrije uurtjes, maar het uitzicht was zo ongeveer de hele dag zo:

Helaas viel het congres een beetje tegen qua inhoud, maar wel kon ik bijkletsen met een vriendinnetje die ik 8 jaar geleden in Nederland leerde kennen. Zij was jaren geleden alweer terug verhuisd naar Australië en nu waren we op hetzelfde congres. Hoe tof 🙂 We gaan nu ook samenwerken met wat projecten, dus dat is helemaal leuk.

Hoogtepunt van de maand: op vakantie naar Bali!

Ik schrijf er later nog een uitgebreidere travelguide over, maar eind van de maand gingen le BF en ik met zijn familie op vakantie naar Bali. Le BF heeft Indonesische roots en het leek ons tof om een familievakantie daar te plannen, zodat het voor iedereen minder lang vliegen was. [over dat vliegen later ook meer] Ook waren hij en zijn ouders nog nooit in Indonesië geweest, dus dat was heel bijzonder 🙂

Natuurlijk was het ook een reunie: we hadden elkaar al meer dan een jaar niet gezien!

We begonnen de week in Canggu, een plaatsje aan de kust, waar we voornamelijk chillden in onze villa en de straatjes afstruinden naar lekker eten. Privé villa’s kosten echt praktisch niks, dus zo lag ik elke dag te lezen bij het zwembad:

Bali is echt een hemel op aard voor lekker eten, kijk deze granola bowl!
Overal heb je tempels in de stad
Hier lag ik dan, met mijn schaaltje truffelkruidnoten. Mijn schoonzusje had die voor ons meegenomen, want ook die hebben we al meer dan een jaar gemist <3. Ik las overigens de hele vakantie het boek ‘een klein leven’ van Hanya Yanagihara. Wat Een Aanrader. Prachtig, alhoewel wel heel verdrietig. Anyway, ga m lezen als je tegen dikke boeken kan! (800+ blz)

Halverwege de week verplaatsten we ons naar Ubud, wat iets drukker en toeristischer was, maar waar ook meer te zien en doen was. Ubud ligt midden in de jungle, en dat is ook wel weer een leuke afwisseling met het strand van Canggu!

Zo heb je bijvoorbeeld een paleis midden in het centrum
Jungle staren

In Ubud deden we een kookworkshop, een workshop batik verven (Indonesische stof voor kleding etc) en werd er gefietst op elektrische fietsen door de rijstvelden. Hier alvast wat kiekjes, maar ik beloof ook een travelguide te schrijven! (hoevaak beloof ik jullie eigenlijk artikelen haha, ik moet maar eens aan de schrijf..)

Aan de batikverf!
De rijstvelden

Later meer dus! Ik moet nog flink alle foto’s verzamelen want we zijn echt net terug, maar wilde graag alvast wat met jullie delen 🙂

Wat hebben jullie gemist?

Deze maand kwamen er maar 2 artikelen uit; niet veel maar ik zit dus in mijn terror periode op werk. Ik heb wel veel inspiratie en ben op de achtergrond met wat nieuwe dingen bezig, dus denk maar niet dat deze blog langzaam doodbloedt! 😉

Zo deelde ik een super lekker recept voor chili sin carne met bulgur, perfect voor de druilerige herfstdagen in Nederland (hoera voor de zomer hier!) en deed ik een update over mijn slow fashion season ervaring: wat kocht ik zoal wel en wat vond ik moeilijk? Oja, ik hernoemde ‘Sunshine Goes Green’ naar SGG, want dan past de titel beter op de pagina.

Tot volgende maand weer! In oktober heb ik geen reisjes op de planning, dus geen verlekkerende reisfoto’s, die bewaar ik weer voor november en december 😉

Comments: 4

 • reply
  oktober 4, 2019

  Hoe tof dat je een zelfgemaakt cadeau kan geven.
  Ik heb ook super hard genoten van Een klein leven, prachtboek! En als je het dan in zo’ n mooie omgeving kan lezen, helemaal genieten.

 • reply
  oktober 5, 2019

  Zo leuk om te lezen weer! Bali zag er echt te gek uit, al dat eten…. geef het me! Ben benieuwd naar de tips 🙂

 • reply
  oktober 8, 2019

  Eigenlijk moet ik yoga ook weer gaan oppakken, mijn lichaam kon veel meer aan.

Post a Comment