Little bit of Diary #27 – Oktober 2019

Oktober was sowieso een topmaand, want ik aaide voor het eerst een kangoeroe (#goals)! Ook waren mijn schoonouders op bezoek dus we deden een paar tripjes met hen, ik ging op de foto met een gebreide placenta én ik had mijn laatste pottenbakles. Lees gauw mee naar mijn avonturen 🙂

Mijn laatste pottenbakles

Na mijn vakantie stond helaas de laatste pottenbakles alweer op de planning. De cursus is prijzig en ik was dus ook vrij druk op mijn werk deze maand dus ik besloot niet nog een cursus te boeken. Inmiddels mis ik het al weer enorm dus ik denk erover om nog een paar keer een uurtje een wiel te huren zodat ik nog wat kan maken!

In mijn laatste les leerde ik een nieuwe manier van glazuren: met het spray-kanon! Dat was super tof en ik moest natuurlijk ook lekker voor de veiligheid met zo’n mondkapje op aan het werk. Voelde wel profi hehe.

Dit is overigens ook mijn hoogste pottenbak-creatie ooit, de hoogte in is dus moeilijker dan de breedte in op een pottenbakwiel. Ik moet zeggen dat het resultaat er mag wezen, het glazuur zit er veel egaler op dan op al mijn andere werken haha. Zie hier een voor en na foto:

Nadat ik een paar weken later ook mijn laatste creaties mocht ophalen deed ik een eind-fotoshoot. Ik maakte in totaal maar liefst 23 creaties, waarvan ik er al 1 liet vallen en 2 weggaf aan een vriendinnetje. Maar best een boel keramiek he?

Mijn favorieten? De twee blauwe noedelkommen rechts, de vaas van hierboven en het roze mini vaasje rechtsvooraan. Oh en de plantenbak met ogen en neus!

Weekends zijn voor roadtrips

Aangezien mijn schoonouders de eerste twee weken van Oktober in Melbourne waren, gingen de weekends op aan roadtripjes om ze het een en ander te laten zien. Zo gingen we (voor ons) voor de derde keer naar de Mornington Peninsula, waar we lekker brunchten maar ook een toffe wandeling deden langs de kust. Er blijft genoeg te doen wat we nog niet hebben gezien hier in de omgeving.

Never nooit hipsterbrunchen

Het was die dag zó winderig dat de gondel waarmee we naar een bergtop wilden, niet ging. Ook moesten we ons goed aan de railing vasthouden toen we een kustwandeling deden.

Het is echt zó mooi hier! Hier hoefden we maar een uurtje voor te rijden <3
We liepen op van die houten vlonders richting de zwarte kust
En zoals altijd slaat het weer soms ineens om en is het super zonnig.

We kwamen gelukkig allemaal heelhuids weer thuis en gingen daarom het weekend erop maar weer op pad. Dit keer richting de Yarra Valley! Hier is een sanctuary voor wilde dieren die bijvoorbeeld zijn aangereden (maar nog leven) of wiens moeder is overleden. De kleintjes kunnen dan nog niet voor zichzelf zorgen en worden naar een sanctuary gebracht om daar verzorgd te worden. Ik ben nooit zo’n fan van dierentuinen, waar alle dieren in kleine hokje zitten, maar het leuke van een sanctuary is dat de dieren er vrij kunnen rondlopen. Je ziet dus zo een kangoeroe over het pad springen!

De dieren kunnen helaas daarna niet meer terug het wild in, dus blijven ze in de sanctuary. Daardoor raken ze heel erg gewend aan mensen en worden ze dus zo tam dat je ze kunt aaien <3. Zie mij hier een kangoeroe aaien haha, dit was echt super schattig.

Naast kangoeroes zagen we ook de nodige koala’s (allemaal slapend natuurlijk) en echidna’s (enorme Australische egels):

Andere favoriete dingen

Ok genoeg over dieren. Want deze maand deed ik ook nog een boel andere leuke dingen! Zo ging ik uit brunchen bij een nieuw tentje, genaamd ‘roller door’. Het is letterlijk achter een rolluik en heel klein en schattig:

Ook kookte ik weer een paar nieuwe recepten, zoals een simpele maar lekkere pasta uit het kookboek Veg van Jamie Oliver (die staat sowieso op mijn verlanglijst voor als ik weer terug ben in Nederland), ik probeerde vegetarische Pho én veggie Pad Thai. Allemaal bucketlist items, ze waren super yum en allemaal klaar om op de blog gegooid te worden.

Verder gingen we naar het concert van Pokey La Farge. We zagen hem al 2 keer eerder in Nederland maar nu speelde hij solo (en dus in Melbourne) en het was zo ontzettend mooi. Op het eind ging hij zelfs ‘unplugged’, hij pakte een melkkratje en ging in het midden van de zaal spelen. Benieuwd naar wat voor muziek hij speelt? Hier een filmpje:

Oh en mijn pa stuurde deze maand ook een update van mijn pannenkoekplant, die leeft nog steeds. Kijk hoe enorm die nu is:

Op de foto met een gebreide placenta

Zo, heb ik je aandacht met deze titel? Hihi! Ik had in oktober weer een congres, gelukkig in eigen stad dus kon ik lekker op de fiets. Zie mij hier gaan mét posterkoker op de fiets. Baas boven baas he, ondanks die helm.

Het congres ging over hoe veel ziekten (inclusief hart- en vaatziekten, wat ik dus onderzoek) al op hele jonge leeftijd beginnen (soms al tijdens de zwangerschap) en wat we daar aan kunnen doen. Ik was uitgenodigd om te komen presenteren over mijn onderzoek, en dat was best spannend! Het ging gelukkig goed en daarna kon ik mooi op de foto met de enorme gebreide placenta die voor dit congres als kunstwerk was gemaakt. Een beetje een raar idee haha, maar ook wel heel mooi. Voor het breiwerk was alleen maar textiel afval gebruikt, echt heel tof.

Ik introduceerde de hashtag #placelfie en die werd daarna gelukkig veelvuldig gebruikt op twitter hehe. Ook twitterde ik dit congres veel over duurzaamheid van congressen (die vaak ver te zoeken is), alle advertentie spam die je altijd krijgt en de posters die in veelvoud worden geprint (soms wel 1000!). Gelukkig werd mijn tweetsuggestie over digitale posterborden goed ontvangen dus ik hoop dat ik dit in de toekomst meer ga zien!

Hiken op een filmset

Vorig weekend wilden we graag gaan surfen met vrienden, maar waar het steeds doordeweeks 32 graden is, zakt het kwik in het weekend vaak weer naar 15-20. Met regen. We besloten dus niet te gaan surfen (we zijn wel mooi weer surfers he) maar in plaats daarvan te gaan hiken bij ‘Hanging Rock’. Je kent deze naam wellicht van de vrij recente film ‘Picknick at Hanging Rock’, een remake van een oudje. Op deze plek verdwenen in 1900 namelijk 4 schoolkinderen, die ze nooit meer terugvonden, goed filmmateriaal dus. Maar daarnaast is het ook een heilige plek voor aboriginals én een hele mooie plek om te hiken.

Hanging Rock is ongeveer een uurtje rijden vanaf Melbourne, niet zo ver, en er is ook nog genoeg ander leuks te doen in de buurt. Zo bekeken we die dag ook een waterval en reden we naar ‘anti-gravity hill’, een heuvel waar je met je auto in z’n neutraal zo op rijdt zonder gas te geven. Dat was ZO BIZAR! Alsof je tegen de zwaartekracht regels in gaat. We renden de heuvel ook nog even op en voelden helemaal niet alsof we omhoog gingen. Achteraf bleek het meer een optische illusie te zijn en is het helemaal geen heuvel, HAHA! Anyway, wij hadden weer even lol. Er zijn een paar van die anti-gravity heuvels in de wereld, zo leerde ik van wikipedia.

Werkupdate

Een werkupdate: mijn terror dagen zijn (bijna) voorbij! Ik moet er nog 2, maar dat is te doen. Nu kan ik eindelijk mijn sociale leven weer een beetje oppakken en andere dingen doen op mijn werk haha. En als alle lange dagen dan echt over zijn, kan ik ook gaan beginnen met analyseren en ontdekken of mijn onderzoeksvraag een beetje klopt enzo. Spannond! Altijd weer een leuk moment in onderzoek doen. In november ga ik een paar dagen naar Geelong, een plaats op 1,5 uur van Melbourne vandaan, om alles te analyseren. Ben benieuwd hoe die stad is. Je zult het wel horen 😉

Wat heb je gemist?

In oktober schreef ik – door bovengenoemde terror dagen – niet zoveel blogs. Maar de kwaliteit was er niet minder om!

Allereerst deelde ik een update over mijn Goodreads leeschallenge: welke boeken las ik zoal in 2019 en welke staan er nog op de leeslijst? Lees deze blog alsnog als je wat inspiratie wil opdoen 🙂

Ten tweede durfde ik het eindelijk aan om iets te schrijven over duurzaam reizen. Ik kreeg er al direct veel reacties op, op alle social media en hier op de blog, en ik ben blij dat het wat losmaakt. Het is mijn moeilijkste duurzame onderwerp ooit, maar er zijn dan ook een boel opties tot verbetering!

Well luitjes, dat was het weer. Ik ga nog even gauw genieten van de 32 graden voordat het hier morgen weer regent. Tot de volgende weer!

Comments: 9

 • reply
  november 2, 2019

  Fijn dat de terrorwerkdagen bijna voorbij zijn en je dan weer meer sociale dingen kunt doen. Steeds als er iets over je pottenbakken voorbij komt, vind ik dat zo leuk. Je hebt echt veel gemaakt en het ziet er ook nog symmetrisch uit, knap. Hier regent het ook, alleen bij wat lagere temperaturen 😉

 • reply
  november 2, 2019

  Jeeeeetje, wat moet het breien van die placenta een werk geweest zijn. :O Net zoals het maken van al dat keramiek, trouwens, al denk ik dat het maken daarvan een stuk leuker is. En het ziet er appetijtelijker uit. 😉

 • reply
  november 3, 2019

  Wat een leuk en uitgebreid overzicht! Dat eten ziet er super leuk uit. Al die uitstapjes ook, tof dat die mooie ruige natuur zo dichtbij is. Ik ben ook onder de indruk van je pottenbakcollectie, ik heb ook ooit een cursus gedaan en vond het veel moeilijker dan ik dacht!

 • reply

  Tea

  november 4, 2019

  Die collectie ziet er mooi uit! Ga je het allemaal meenemen naar Nederland?

 • reply
  november 5, 2019

  Ahh zo leuk om te lezen weer, geniet echt van deze updates 😀 Wat heerlijk dat het daar nou zomer wordt!

 • reply
  november 5, 2019

  oh dat uitzicht op die laatste foto en wat een heerlijke foto’s heb je met ons gedeeld, zo bijzonder allemaal!

Post a Comment