Vegetarische Pad Thai

Recept – vegetarische Pad Thai

Pad Thai is nou echt zo’n gerecht wat ik altijd wel wil bestellen als ik bij de Thai eet. Maar er staat niet altijd vegetarische Pad Thai op het menu en bovendien is teveel afhaaleten niet al te gezond omdat je niet weet wat er allemaal in gaat (vaak veel suiker). Daarom besloot ik zelf in de keuken aan de slag te gaan en wat blijkt? Het is super makkelijk (en gezond) vega te maken en ontzettend lekker!

Vegetarische Pad Thai

Pad Thai, Phad Thai, Phat thai, allemaal verschillende spellingen (spellings?) van hetzelfde traditionele Thaise streetfood gerecht: roerbaknoedels met groenten en traditioneel vlees of garnalen. De basis voor pad thai bestaat dus uit van die brede rijstnoedels, chilipeper, tamarinde pasta (of soja saus), vissaus en limoen en pinda’s. Je kunt zelf kiezen of je er tofu bij bakt en welke groenten je er verder in verwerkt.

Vandaag maken we vegetarische pad thai zonder vissaus (om het geheel vegetarisch te houden), maar mét tofu, wortel en wat lente-ui. Een korte lijst ingrediënten, daar houd ik van. Smakelijk 🙂

Ingrediënten voor 2 personen

Voor de saus:

 • 1,5 el limoensap
 • 20 ml sojasaus
 • 1,5 el rietsuiker of kokosbloesemsuiker
 • 1/2 tl sambal of een andere spicy saus
 • 1/2 teentje knoflook, fijngesneden of geperst

Voor de roerbak:

 • 1/2 el sesamolie
 • 200g stevige tofu in blokjes, even kort het vocht eruit geperst (optioneel: vega wokstukjes zijn ook super lekker!)
 • 1 rode peper, fijngesneden
 • 1 knoflookteen, fijngesneden
 • 1 tl sojasaus
 • 2 bosuien, in ringetjes gesneden
 • 1 winterpeen, julienne of in plakjes geschaafd (dit doe ik met de dunschiller)
 • Een handje geroosterde pinda’s, liefst gezouten
 • Pad Thai noodles voor 2 personen
 • Optioneel: koriander en een limoenpartje om te serveren

Bereiding (ongeveer 30 min)

Mix de ingrediënten voor de saus en verhit in een klein pannetje tot het ongeveer 30 seconden borrelt. Zet het vuur dan uit en zet weg voor later.

Snij alle ingrediënten en kook ondertussen de noodles gaar volgens de verpakking. Spoel daarna even af met koud water om het kookproces te stoppen en optioneel: giet er een klein scheutje sesamolie overheen om plakken te voorkomen.

Verhit dan de sesamolie in een wok of koekenpan en bak daarin de tofu voor 4-5 minuten. Voeg dan de chilipeper, knoflook en sojasaus toe en bak even mee. Doe dan de wortel erbij en bak nog een paar minuten mee. Voeg dan de gekookte noodles toe, de saus, de bosui en de pinda’s en verhit 2-3 minuten mee tot alles bedekt is met saus. Serveer met wat extra limoensap en koriander. Smakelijk!

Vegetarische Pad Thai

Comments: 3

 • reply
  november 10, 2019

  Haha ik had vorige week nog een pad thai gegeten (in een restaurant) hoop dat ze toen een beetje zuinig hebben gedaan met de suiker 😉 Het recept klinkt verder wel erg lekker, zelfs om 9 uur ’s ochtends! Ik ga het een keer maken!

 • reply
  november 10, 2019

  Jaaa, Pad Thai is een van mijn favoriete gerechten. Dit kan ik elke week wel eten. Wortel er doorheen is nieuw voor mij, maar ga ik ook eens proberen!

Post a Comment