blogconcepten die het daglicht nooit zagen

RIP blogconcepten die het daglicht nooit zagen

Ik betrap mezelf erop dat ik regelmatig beloftes doe over blogs die er nog aankomen. Maar lang niet al die beloftes worden ingewisseld en er staan dan ook een boel blogs op de lijst ‘ga ik nooit meer schrijven’. Het leek me leuk om hier dan wél weer over te schrijven, dus bij deze. Rest in peace, blogconcepten die het daglicht nooit gaan zien..

Ontelbaar veel recepten

Ik kook vaak iets nieuws, en van veel recepten denk ik dan: dit kan wel op de blog! Maar als het winter is, het daglicht ver te zoeken en de foto’s lelijk minder mooi, moet ik dus speciaal nog een keer overdag gaan koken voor een fatsoenlijk kiekje. Het oog wil ook wat he. Dat gebeurt niet vaak, voornamelijk omdat ik niet zó toegewijd foodblogger ben dat ik speciaal overdag voor een foto ga koken.

Andere keren ben ik gewoon per ongeluk al begonnen met eten, rasp ik er teveel kaas over (en zien jullie dan dus meteen hoe ik mijn gerecht écht eet, meestal rasp ik er nog wat extra over ná de foto’s 😉 ) of ziet het recept er gewoon echt niet fotogeniek uit. Een paar voorbeelden:

 • Lemon poppyseed muffins (zijn echt lekker, heb ik 1 keer gebakken maar heb bij emigratie mijn poppyseeds weggegeven en ik wil ze niet opnieuw kopen)
 • Orzopasta caprese (dit is zo simpel dat ik het bijna niet online durf te gooien. Wel lekker though)
 • Bulgursalade met pistachenoten en komkommer (le BF houdt niet van komkommer dus de recepten met komkommer zijn schaars)
 • Vele recepten met bloemkool – het blijft nu eenmaal een totaal foto-ongeniek stuk groente
 • Mijn blog over lekkere lunchsalades – ik bereid die vaak ’s ochtends en dan gaat het meteen in zo’n oncharmant plastic bakje. Niet zo fotogeniek helaas. Gelukkig lunch ik elke dag en héél soms bedenk ik me dan om een foto te maken in een normaal bord. Deze staat daarom nog op de ‘probeert te overleven’ bloglijst.
lemon poppyseed muffins
Kijk dit zijn dus die lemon poppyseed muffins. Yum! Maar dit is de enige foto die ik heb 😉

Een aantal travelguides & hotspots

Man-o-man, wat zijn travelguides veel werk om te schrijven. Er gaat uuuren tijd in zitten en soms lees ik ze na een paar jaar terug en wil ik ze alweer editen omdat ik iets anders wil. Lastige blogjes, die travelguides. Ik hou echter wel van andermans travelguides lezen ter voorbereiding op mijn reizen en ze worden dan ook best goed gelezen. Het loont dus wel, maar goed, van sommige steden/landen haalde de travelguide nooit meer de blog:

 • Bali – sorry ik weet dat ik dit vorige maand nog beloofde, maar bij nader inzien vond ik het toch niet iets om aan te raden. Het is heel ver vliegen en het is al toeristisch genoeg.
 • Krakau – die wilde ik echt schrijven maar op de een of andere manier deed ik het niet en nu is het te lang geleden. Ik kom er vast nog eens dus wie weet.
 • Kopenhagen – hier woonde ik zelfs 7 maanden en er staat niet eens een travelguide over online! Dat is echter ook alweer 8 jaar geleden, ik word oud en mijn geheugen is echt niet zó goed. Tijd om het weer eens te bezoeken, je kunt er gelukkig met de trein heen 🙂
 • Antwerpen – hier woonde le BF en we vluchten er altijd heen op koningsdag. Maar een cityguide is er nog niet van gekomen. Ik vrees dat ik toch nooit méér zal weten dan de dames van Gids voor het Zuiden.

Ook sommige hotspots in Utrecht staan al heel lang op de lijst omdat ik graagZ volledig wil zijn, maar mijn ‘smaak’ houdt me soms tegen of het feit dat je er onmogelijk leuke foto’s kunt maken. Bijvoorbeeld:

 • Koffie & ik. Ze staan dan wel op de Utrecht Coffee Safari maar ik ben toch niet zo’n fan.
 • Broodnodig. Een super schattig tentje waar ik best regelmatig kom (kaneelbollen, yum!), maar je kunt er geen mooie foto’s maken hehe. Wellicht moet ik bij terugkomst eens een dealtje sluiten met de eigenaren, die hebben misschien wel wat pers-materiaal.
 • Gys, echt een leuke tent, maar tot ze hun afzuigkap hebben gefixt en ik niet meer altijd naar frituur ruik als ik er ben geweest, schrijf ik er geen blog over. Gemeen he?
Hotspot Gys Utrecht

Een paar duurzame blogs

Ook in mijn ‘Sunshine Goes Green’ categorie staan er een paar blogconcepten op de RIP lijst:

 • Een blog over weekboodschappen doen. Ik heb er een hekel aan, ik doe het toch, maar er zit geen systeem in. Ik weet niet zo goed wat ik jullie er dus over moet vertellen
 • Een blog over zero-waste. Daarvoor voel ik me nog niet ‘goed genoeg’, stom he? Misschien moet ik deze op de ‘schop onder de kont’ lijst zetten.
 • Een blog over duurzame periods. Dit vooral omdat ik nog niet genoeg heb uitgeprobeerd en omdat het toch een beetje een taboe dingetje is he. Deze staat nog wel op de ‘hoop ik ooit te schrijven’ lijst overigens.
 • Een blog over je houten keukenspullen onderhouden. Ik oliede laatst mijn snijplanken, was enorm enthousiast over het resultaat, maar omdat je dit niet zo vaak hoeft te doen en ik was vergeten foto’s te maken (I know, rookie mistake) duurt het weer even voordat ik het opnieuw kan doen. Zouden jullie dit wel interessant vinden overigens?

Op welke blogs (die hier niet bij staan) zitten jullie nog te wachten? En medebloggers, herkennen jullie dit? Welke onderwerpen laten jullie verstoffen in de blogconcepten lijst?

Comments: 12

 • reply
  november 17, 2019

  Zo’n lijst met blogs heb ik ook nog. Ik sla regelmatig iets op in concepten, dat op dat moment een briljant plan lijkt, maar later niet meer. Extra blogs over Antwerpen vind ik altijd leuk om te lezen, aangezien ik me er soms nog half toerist voel.

 • reply
  november 17, 2019

  Heel leuk om te lezen! Ik herken me in het stukje over recepten en reizen heel erg. Ik bedenk om te beginnen nooit zelf recepten en andermans recept plaatsen vind ik minder leuk, plus die foto’s zijn nooit zo blogwaardig. Ook ik heb genoeg reisjes gemaakt die de blog nooit haalde en inmiddels te lang geleden zijn om goed te herinneren.

 • reply
  november 18, 2019

  Grappig om te zien! Ben nog wel heel benieuwd naar je duurzame blogs, al zou ik het ook lastig vinden om die te schrijven.
  Ik heb zelf ook veel blogconcepten liggen, maar die zijn vooral in de categorie ‘goed verhaal Lisa maar wat is nu je punt?’

 • reply
  november 18, 2019

  Haha, ik vind GYS ook echt bleh. De keren dat ik er ben geweest was de beniening mwoah, het eten echt droog en smaakloos en als ik ’s avonds naar huis fietsten zag ik na sluitingstijd altijd het personeel binnen roken. Dus ik nam me ook voor om daar nooit over te schrijven haha. Verder heb ik inderdaad ook veel blogideetjes die door gebrek aan foto’s de blog nooit halen. Zo staat er sinds mijn trip naar Marokko al een blog over salades in een pot in mijn concepten…

 • reply
  november 21, 2019

  Ah zo zonde! Ik ben heel benieuwd naar je bloemkoolrecepten. Ik houd ervan!! Ik hoop dat je ze deelt, ook al zijn ze niet zo fotogeniek 🙂

 • reply
  november 22, 2019

  Leuk lijstje! En herkenbaar, ik heb ook vaak ideeen die het wereldwijde web uiteindelijk niet halen.

 • reply

  Tea

  november 24, 2019

  Ik heb heel veel – onafgemaakte – kosten overzicht posts, maar maak ze om de een of andere reden nooit af.

  Ik zou wel willen lezen waarom Bali niet aan te raden is? Ben je er eerder geweest? En hoe groot is het verschil?

 • reply
  november 28, 2019

  Ik herken me hier helemaal in!

Post a Comment