Little bit of Diary #28 – November 2019

Het is alweer een paar dagen december, wat betekent dat de zomer hier officieel is begonnen – blijft gek om te zeggen haha. Dit maandoverzicht is overigens een beetje korter dan normaal, want het meest spannende was mijn vakantie naar Tasmanië, waar ik komend weekend een aparte blog aan wijd. Lees gauw wat ik allemaal nu weer beleefde in het verre Australië.

Eten, eten en nog eens eten

Goed, jullie weten inmiddels wel dat ik van eten houd. Maar deze maand ging ik wel érg vaak uit eten. We voelen de hete adem een beetje in onze nek aangezien we over 3 maanden alweer terugvliegen naar Nederland. Snel nog even alle laatste tentjes ontdekken dus! Ook hadden we in november een paar weken bezoek en ook zij hielden van lekker eten. Tot slot hielden we een paar pastaparty’s. Hier wat verlekkerende kiekjes:

We brunchten Mexicaans bij ‘Archies All Day’
Of wat dacht je van dit plaatje? Dit was bij ‘Industry Beans’
Om te proberen wat groentjes binnen te krijgen, maakte ik gnocchi van pompoen, maar dat mislukte grandioos. Ze waren super zompig haha! Tips, anyone?
We hielden ook een ravioli party met vrienden, lekker studentikoos deegrollen met de fles wijn. Hands up wie dat ook doet! #waaromeendeegrollerkopenalshetookanderskan
Ze waren best goed gelukt!

Een mislukte DIY en een gelukt stekje

In het kader van DIY, niet voedsel gerelateerd: In november probeerde ik voor het eerst om zelf bloemen te drogen. Ik kocht deze leuke gele bolletjesbloemen <3 en kreeg de tip van de verkoopster om ze te drogen zodat ze veel langer meegingen. Braaf hing ik ze op zijn kop aan de muur maar helaas gingen ze schimmelen in plaats van drogen. Heeft een van jullie daar meer ervaring mee?

Een positieve noot: ik sneed ook mijn eerste Monstera stekje af en die doet het goed! Op de een of andere manier krijg ik per week een nieuw blad aan mijn monstera en hij groeit dus echt monsterachtig groot. Tijd om mijn vrienden te verblijden met een stekje dus. Laat ik eens niet beloven om hier een blog aan te wijden 😉

Hoogtepunt van de maand: op reis naar Tasmanië!

Zoals gezegd hadden we in november bezoek, en wel mijn moeder en een van mijn zussen. Samen gingen we op reis naar Tasmanië, waar later dit weekend een uitgebreide reisblog over online komt (inclusief leuke winactie). Mocht je geen zin hebben in een reisblog, dan hier alvast wat jaloersmakende foto’s. Korte conclusie: Tasmanië is echt het mooist wat we tot nu toe hebben gezien in Australië.

Overige bezigheden

Naast bezoek vermaken, eten en drukke werkdagen hielden wij ons niet bezig met heel veel anders eigenlijk. We begonnen aan het nieuwe seizoen van ‘The Crown’ (yay!) wat nu op Netflix staat en aan de nieuwe serie over China door Ruben Terlou (op NPO gemist). Ik blogde heel wat vooruit, maar maakte weinig af, dus hopelijk komt er in December nog genoeg online.

Wat heb je gemist?

Ik schreef dus over alle blog concepten die de blog nooit haalden en daar kreeg ik zoveel reacties op dat ik spontaan alsnog een boel blogs schreef. To be continued.

Verder verscheen dit heerlijke recept voor vegetarische Pad Thai, mijn lievelingsrecept bij de Thai nu ook voor thuis.

Treurig maar waar, dat was het weer voor november! In december heb ik dus heel wat blogs op de planning, zoals een reisverslag + reistips voor Tasmanië (mét leuke winactie) en ik blik terug op het jaar 2019. Tot de volgende!

Comments: 5

 • reply
  december 4, 2019

  Heerlijk weer 😀 Ben benieuwd naar je blog over Tasmanie, zag er echt prachtig uit op Insta iig 🙂
  En het is maar goed dat ik dit lees terwijl ik aan het lunchen ben haha, ziet er heerlijk uit!

 • reply
  december 5, 2019

  Over drie maanden al naar Nederland… als je het zo zegt, klinkt het best snel. Tegelijkertijd is het nog wel even. Ik kijk uit naar je vakantie-artikel. En de maand voor terugblikken is inderdaad ook alweer aangebroken (hoe dan?).

 • reply

  Karlijn

  december 10, 2019

  Niet getreurd, mijn droogbloemen gingen ook schimmelen! Toch fijn dat ik niet de enige ben 😉 Bij de tweede poging is het wel gelukt en nu kijk ik elke dag naar goed gedroogde bloemen zonder schimmel!

Post a Comment