Little bit of Diary #30 – Januari 2020

Welkom bij mijn 30e dagboekje! Wat was januari een roerige maand. Jullie hebben vast allemaal het nieuws wel meegekregen, maar Australië stond flink in de hens en ook Melbourne was ervan in de ban. We konden een paar dagen niet naar buiten door de rook en verder ruimden we ons leven hier op en bereidden we ons voor op de re-migratie. Wat een maand! Lees gauw verder.

First things first

Ik begon met 1 seconde per dag filmen. Marlou doet het al een tijdje en na mijn mislukte ‘1 foto per dag project’ leek het me wel leuk om het opnieuw te proberen met 1 seconde video per dag. (Ik maakte braaf ooit bijna een heel jaar 1 foto per dag met de app ‘Room for Thought’. Aan het einde van het jaar kun je dan heel leuk een fotoboekje printen bij de HEMA. Vlak voor het einde van het jaar crashte mijn telefoon en mijn nieuwe telefoon herkende de gemaakte foto’s niet in de app. JAMMER. Daarna heb ik het nooit meer opgepakt haha)

Anyway, 1 seconde per dag dus. Dan krijg je zo’n super leuk filmpje die je maand samenvat in 30 seconden. Heel handig ook als je van dit soort dagboekjes schrijft 😉 Hij is te groot om te uploaden, dus kijk m op mijn Instagram.

Voor als jullie geen zin hebben om verder te lezen, dan weet je nu wat ik allemaal heb gedaan ;). Maar ik heb best veel te vertellen, dus lees gewoon door, zou ik zeggen!

Mijn eerste kledingruil

Na onze vakantie naar Nieuw Zeeland, waar ik vorige maand al uitgebreid over schreef, kwamen we thuis en daar wachtte le BFs zusje op ons. Zij had tijdens onze vakantie op ons huis gepast en bleef nog een weekje gezellig bij ons logeren. Ik bezocht met haar een ‘clothing swap’. Hier neem je 5 (of minder) kledingstukken mee naar toe, waar je dan vervolgens 5 tokens voor terugkrijgt. Daar kun je dan weer andere kledingstukken van ‘kopen’. Super leuk, alhoewel ik niet echt iets leuks vond. Maarja, ik moest toch van de kledingstukken af 🙂 We kregen ook een soort introductiepraatje over waarom je dit zou doen en over tweedehands vs nieuw en lokaal ontwerp. Lijkt me leuk om dit ook eens in Nederland te bezoeken, heeft iemand van jullie dit al eens gedaan?

De rook in

Zoals ik hierboven al aangaf, waren de bosbranden in januari echt ernstig. Jullie hebben het vast wel op het nieuws voorbij zien komen! Eerder waren ze vooral in New South Wales (bij Sydney), maar in januari werden ze in Victoria (de staat waarin Melbourne ligt) ook steeds groter. Ik werd benaderd door in de buurt en ik vertelde daar zoal hoe het is om te wonen in Australië ten tijde van deze bosbranden. Ik moet zeggen dat het leven in Melbourne gewoon doorgaat hoor, maar dat we dus wel af en toe heel erg last hadden van de rook. Het ging zelfs zover dat ik een P2 rookmasker aanschafte voor de dagen dat je dus eigenlijk beter niet naar buiten kon gaan! Ik moest toch naar mijn werk he…

Anyway, ik maakte af en toe een foto van hetzelfde uitzicht op mijn werk, waar je goed de rook op ziet. Na een paar dagen ernstige rook ging het gelukkig regenen en waste dat de rook weg. Nu maar hopen dat de branden gauw worden geblust, want ze zijn ten tijde van dit schrijven nog steeds gaande. Ook is het best gek om elke dag ‘even’ de luchtkwaliteit-app te checken. Het is zo normaal geworden, terwijl ik daar eerder nooit over na zou denken..

Workworkwork

Op mijn werk was het deze maand weer eens verschrikkelijk druk. Ik begeleidde een student voor een maand en vroeg me na een paar dagen al af waarom ik hier ja tegen had gezegd, aangezien mijn laatste weken in Melbourne ook zijn ingegaan, haha! Samen ploeterden we dag aan dag aan een mega project, want ze was er maar 3,5 week. Het was op zich wel leuk hoor, en het project is volgens mij goed geslaagd, maar het was wel verschrikkelijk druk. Naast dagen met haar in het laboratorium werken moest ik natuurlijk ook gewoon mijn ‘eigen’ werk nog afronden.

Verder nam ik ook een dagje de Instagram over van het Radboudumc in Nijmegen, waar ik dus (officieel) werk. Ik liet zien hoe een gemiddelde dag eruit ziet van een onderzoeker, maar dan op mijn werkplek in Melbourne, heel leuk. Je kunt de story terugzien in bovenstaande link. Maar even: hoe spectaculair is deze foto:

Had ik eindelijk wel eens reden om foto’s te maken op het werk, want ik vertel hier regelmatig wat over maar ik mag meestal geen foto’s maken, haha.

Ons leven weer opruimen

Naast werk en bezoek stond januari ook in het teken van opruimen. Over drie weken vliegen we namelijk alweer terug! Ongelooflijk. We begonnen dus weer helemaal van voor af aan met alle abonnementen opzeggen, spullen verkopen en ook komen er nu elke week mensen kijken naar ons huis voor de nieuwe huurders, dus moet het altijd netjes zijn. Heel gek om straks weer in Utrecht te wonen, maar we hebben er ook weer zin in! Ik schreef wat blogs over de dingen waar we naar uit kijken en waar we tegenop zien maar ik was zo druk in m’n hoofd met al het geregel dat ik ze vergat te posten. Vandaar de radiostilte, sorry!

Wel een goede reden om even een foto te maken van ons opgeruimde appartementje hier 🙂

Naar de Australian Open

Natuurlijk is het hier in januari ook tijd voor de Australian Open en een bezoekje aan een tenniswedstrijd stond nog op mijn bucketlist. Samen met een groep vrienden kochten we tickets en brachten we een avondje door op het terrein van de AO. We hadden het geluk dat er een Australiër speelde, wat natuurlijk voor een leuke sfeer zorgde. Toch is tennis wel een hele serieuze sport, want iedereen is de hele wedstrijd muisstil en je mag ook alleen maar lopen/drinken halen tussen de verschillende matches in. Heel anders dan toen we bijvoorbeeld naar Australian Footie gingen.

Onze Zwitserse en Finse vrienden

We hadden tickets voor de ‘B-arena’, waar de mannen zó lang speelden dat ze de vrouwen (onze Arantxa Rus) naar de Rod Laver Arena verplaatsten (de A-arena 😉 ). Daar mochten wij dus nu ineens ook in, en we mochten kiezen waar we gingen zitten! Zaten we daar, op de VIP plekken, haha. Heel tof om eens meegemaakt te hebben.

Dubbel museum bezoek en andere bucketlist items

Met nog een paar weken op de teller wilden we natuurlijk ook onze Melbourne-bucketlist nog afwerken. We gingen twee keer naar de National Gallery, waar we een expositie zagen van Keith Haring en van Kaws. Die van Keith Haring was tof, maar wel super druk, dus we konden er niet zo van genieten. Die van Kaws was nog veel mooier eigenlijk! Het thema was ‘gezelschap in tijden van eenzaamheid’. Wel actueel toch?

Ook gingen le BF en ik deze maand eindelijk naar het restaurant ‘tipo00′. Dat is de naam van de Italiaanse bloem die wordt gebruikt voor pasta en pizza. De reserveringstijd voor dit restaurant is zo’n half jaar, waardoor het ons tot nu toe steeds niet lukte om erheen te gaan. Ze hebben echter elke avond ook plek voor een paar spontane vroege vogels, dus we besloten om eens een avond super vroeg in de rij te gaan staan (echt al half 6 haha!). We hoefden maar een kwartiertje te wachten, waarin we onze tijd vulden met een fotoshoot in de Melbournse laneways. En daarna aten we ons vol met verse pasta, mmmmm.

Le BF is een echte instahubby aan het worden 🙂

De eerste afscheidsfeestjes

En tot slot hadden we deze maand al onze eerste afscheidsfeestjes.. Er gingen maar liefst 7 collega’s uit mijn onderzoeksgroep weg (inclusief mezelf), dus we planden een diner bij de ‘Maroccan Soup Bar’, waar ik eerder ook al eens was. Wederom was het eten goddelijk en het was een super leuke avond.

Ook namen we deze maand afscheid van een van onze Australische vriendinnen, die na een jaar Melbourne weer terug naar Brisbane verhuisde.

Verder zeiden we zo’n beetje ja op alle sociale dingen deze maand, om nog zoveel mogelijk tijd door te brengen met onze vrienden hier. Ik brunchte maar liefst 2x met mijn Italiaanse vriendinnetje en ging naar een spontane rooftop-party, wat meer een soort minifestival was. Verder had ik een babyshower en barbeque’den we met mijn Zwitserse collega en zijn vrouw, aangezien hij ook alweer terug naar Europa gaat. Gelukkig zitten we niet alleen in dit schuitje 🙂

Wat heb je gemist?

Niet zoveel! Ik postte door de drukte in mijn hoofd eigenlijk alleen een artikel met 9 lekkere lunchsalades, die overigens wel heel erg lekker zijn allemaal. Ik hoop de komende maand nog wat te posten over mijn gedachten over de remigratie, en anders zie ik jullie bij de volgende diary weer, dan zijn we weer in het land 🙂 HOE GEK! Hoe was jullie eerste maand van 2020?

Comments: 8

 • reply
  februari 1, 2020

  Ahhh het is zó gek dat jullie straks weer gewoon hier zijn!! Tijd vliegt echt voorbij gewoon he?
  De bosbranden waren (zijn) echt zo heftig, lijkt me ook heel gek om dat zo van dichtbij meegemaakt te hebben. Wat een verschrikking 🙁
  En leuk om te zien hoe het er op jouw werk aan toe gaat, heb ook even de stories bekeken! Fascinerend, mijn baristabaantje is toch een heel stuk minder ingewikkeld 😉
  Gek hoor, nu weer overal afscheid van te moeten nemen…

 • reply
  februari 1, 2020

  Heftig die rook door de brandenen om dat van zo dichtbij mee te maken. Het dagelijks leven ‘moet’ wel doorgaan, maar het heeft toch behoorlijke impact. Ik ben dit jaar aan mijn derde jaar One Second a Day bezig. Als je dagen mist, is dat niet zo erg. Het eindresultaat blijft leuk. Ook tof om aan het einde van het jaar de verandering van Australië naar Utrecht te zien. Hoe vind je het om weer bijna terug te gaan? Genietvan de laatste weken daar en succes met het afscheid nemen.

 • reply
  februari 1, 2020

  Zo verhuizen naar de andere kant van de wereld lijkt me super spannend, maar terugkomen zal toch ook de nodige spanning met zich meebrengen.

 • reply
  februari 3, 2020

  Wat super tof zeg.. en die bosbranden lijkt me echt heel heftig om er opeens zo dichtbij te zijn. Je hebt wel echt hele toffe dingen mogen doen en zien!

 • reply

  Karlijn

  februari 6, 2020

  Man man man wat gaat het snel. Lijkt me raar om daar weer weg te gaan, maar Utrecht is vast ook weer heel fijn. Heb je op werkgebied veel geleerd daar? En ga je gewoon op dezelfde voet hier verder of ga je dan werken aan een ander project?
  Fijne nieuwe maand! X

 • reply
  februari 6, 2020

  Wat leuk zo’n kledingruil, dit wil ik ook nog eens doen!

 • reply

  Rosalie

  februari 6, 2020

  Leuke post! Klopt het dat het 1 sec per dag filmpje nog niet op je Instagram staat? Ik kon hem niet vinden. Heb je story op @radboud wel even gekeken, super interessant onderzoek doe je! Ik lees je blog nog niet zo lang en had geen idee dat je zulke coole dingen deed 🙂

 • reply

  Tea

  februari 9, 2020

  Ik heb twee kledingruils gedaan. Eerst eentje voor vintage kleding, waar ik echt alles wou hebben en toen een voor gewone kleding, waar ik helemaal niks kon vinden. Ik denk dat ik de volgende keer weer voor een themed kleding ruil zou gaan.

  Is de lucht inmiddels al iets beter? Succes met de laatste loodjes ^^

Post a Comment