Mijn to-quarantaine list

We zitten nog maar in week 2 van de semi-lockdown en hebben nog zo’n 8 weken te gaan als ik de overheid mag geloven. Toen dit alles net begon, maakte ik in mijn hoofd meteen een lijst met ‘alles wat ik wel niet kon doen’ nu ik zoveel tijd had. Ik liet dat idee echter ook snel weer varen, want productief ben ik niet echt echt niet, maar toch is het goed om jezelf af en toe te pushen wél iets te doen. Voor het nuttig-zijn-gevoel. Daarom schreef ik toch maar een to-quarantine lijstje en zie ik wel wat ik over 2 maanden heb bereikt. Kan ik daar ook mooi weer wat over schrijven he 😉 Komtie!

Altijd wel een to-do lijstje

Ik denk dat ik altijd wel een ’to-do’ lijstje in mijn hoofd heb, ook in niet-corona-tijden. Altijd is er wel iets nieuws uit te proberen in de keuken, iets te scoren voor mijn (nieuwe) interieur of iets te knutselen. Daarom kom ik ook geen ideeën te kort in deze tijd, het ontbreekt me alleen aan zin/motivatie. Maar wie weet is deze verlammende stress wel tijdelijk, leggen we ons er allemaal bij neer dat we nog 2 maanden thuis zitten en krijg ik uiteindelijk ook weer zin om projectjes op te pakken in m’n vrije tijd. Daarom maak ik toch maar dat lijstje, zodat ik er op kan kijken als ik zin heb. Ik deel het op in categorieën, want ja, love lijstjes! En ik hou het bij 3-4 punten per categorie, om mezelf ook weer niet te overvragen.

Te koken/bakken

Koken en bakken jullie nu ook meer dan anders? Ondanks dat ik tijdelijk in een airbnb woon en daardoor een minimale keuken heb met weinig tools, probeer ik toch wat nieuwe dingen uit. Op de lijst:

 • Mac ’n cheese – maar dan gezond. Misschien deze met pompoen of met bloemkool?
 • Kardemombroodjes – ik ruilde met Marlou een zakje gist voor haar recept, dus hopelijk kan ik het snel uitproberen
 • Gyoza, mijn all time favorite Japans gerecht. Bij gebrek aan goede toko’s die open zijn en nog meer gebrek aan zin om de stad in te gaan, ga ik de gyoza vellen zelf maken. Er is ook een gebrek aan een deegroller in dit huis overigens dus dit wordt de studentikoze wijnfles-manier. Hilarische updates beloofd!
 • Brood! Ik begon aan dit avontuur al in Melbourne, waar het brood best vies was. Brood maken kost echter veel tijd, geduld en veel mislukte pogingen, maar dat kan ik me met de hoeveelheid bloem en gist in de supermarkt (lees: zero) nog niet veroorloven. Ik ben er namelijk nog best slecht in en de huidige stand van zaken is een creatie waar je tanden van afbreken 😉 Even wachten tot de voorraden weer aangevuld zijn dus!

Creatief

Op het creatieve vlak wil ik ook altijd van alles. Op mijn lijstje:

 • Veel blogjes schrijven! Ik heb nog zoveel drafts klaarliggen en nog meer ideeën. Zo wil ik bijvoorbeeld nog de ultieme Melbourne cityguide schrijven, en nog andere blogs over reizen binnen Victoria. Maargoed. Komt hopelijk nog wel. Ik maak me er nu vanaf met simpele lijstjes zoals dit.
 • Fotoboeken maken, van mijn reizen binnen Australië dus. Oef, hier zie ik echt tegenop haha! Maar ik weet wel dat ik er mezelf dankbaar voor ga zijn.
 • Dansen in de woonkamer – hoort dit bij creatief of nuttig? Ik weet niet, maar de swingdance-scene is heel creatief en geeft veel lessen via Facebook. Ik doe graag een keer mee om mijn dansskills weer een beetje op te poetsen voordat we weer in het echie met elkaar mogen dansen 🙂 Sport ik ook meteen weer wat.

Nuttig

Natuurlijk staan er ook veel nuttige dingen op de to do list, zoals:

 • Overstappen van bank, nu echt. Ik geef toch weinig geld uit en heb geen vaste lasten. Simpeler kan het niet.
 • Over onze nieuwe inrichting nadenken en een Pinterest bord maken (ok dat is half ook nog creatief en stiekem best leuk)
 • Internet, gas/water/electra etc aanvragen voor ons nieuwe huis
 • Veel thuis sporten. Dit komt nu nog neer op 1x per week maar ik heb net de pilates/yoga lesjes ontdekt van Studio Natuurlijk, en deze zijn super fijn! As we speak heb ik nog bilspierpijn van gister, maar ik kijk nu alweer uit naar de les van morgen. Jep, zo goed is ze dus! Ze zijn ofwel live te volgen op youtube of je kunt ze terugkijken. Maar live voelt net echt 🙂

Wat zou jij graag doen in deze tijden van binnen zitten en zelf reflectie? En voel jij je ook zo verlamd of kom jij er wel aan toe? Geef me tips haha!

Comments: 16

 • reply
  maart 29, 2020

  Giiirl, wat goed dat je zo lekker aan het plannen bent geslagen! Als in: dat je zo’n uitgebreid lijstje voor jezelf hebt gemaakt. Ik ben nog steeds een beetje overwhelmed en krijg mezelf niet echt goed aan ‘het werk’ wat nuttige dingen betreft – dus ja, hier nog een verlamde druif, hahaha. Ik ben doordeweeks vooral met mijn werk bezig (van wat daar allemaal juist nu voor kan gebeuren; en dat is best een hele hoop) en daarna ben ik gewoon een soort ‘op’? Denk van alle emoties en indrukken etc. etc. Maar, zodra ik me weer iets meer mezelf ga voelen, wil ik ook graag een aantal dingen op gaan pakken. Enough on my list in ieder geval. Denk dat ik ook zo’n lijstje ga maken (: LEUK! Love lists. Ik ga vanavond de keuken in om (denk ik – even kijken of mijn andere maaltijdideetjes niet eerder over de datum gaan dan deze) lekkere risotto te maken, mmmm. Wie weet up ik mijn kookskills nog eens deze periode! Take care <3 Liefs!

 • reply

  johanna

  maart 29, 2020

  Heel herkenbaar. Die verlammende stress. Eigenlijk veel willen doen, maar omdat je niet weet, hoe het verder gaat, kom je in een soort vacuum. Helaas. Ook ik probeer me met kleinere projekten of to-do-lijsten te motiveren, toch iets te doen. Eigenlijk ben ik van mening dat we na deze periode ook een paar positive dingen bereikt moeten hebben. Al is het maar, dat we weer geleerd hebben, tijd te nemen voor dingen, en niet als een idioot in een molentje rond te rennen.

  Veel succes met je projekten

 • reply
  maart 29, 2020

  Enerzijds wil ik weer allerlei to do-lijstjes maken, anderzijds benauwt alleen de gedachte eraan al haha. Ik ben heel dankbaar voor het feit dat ik gewoon kan blijven werken en dus financieel nu geen risico’s loop, maar ik vind het thuiswerken best lastig nu. Daardoor ben ik ’s avonds en in het weekend zo moe dat ik echt moet bijtanken, i.p.v. al die leuke nieuwe dingen uitproberen wat iedereen in mijn omgeving lijkt te doen. Hopelijk is het een kwestie van tijd, en komt dat ritme er vanzelf wel in. Dan zou ik ook wel graag m’n eigen brood willen bakken!

 • reply
  maart 30, 2020

  Wat een fijn lijstje! Brood bakken vind ik nu ook zo heerlijk om echt de tijd voor te nemen. Het hele huis ruikt dan goddelijk, van werken komt iets minder maar ach 😉

 • reply
  maart 30, 2020

  wauw inspiratie hoor, ik lees het.. top! En brood bakken wil ik ook mee beginnen, ik heb de basis al en je kan natuurlijk van alles zelf toevoegen.

 • reply
  maart 30, 2020

  O ik herken me echt precies in wat Marlous schrijft! Ben heel blij met werk, veel extra werk zelfs, maar ’s avonds en in het weekend moet ik bijtanken. Gelukkig nu dus wel kardemombroodjes kunnen maken dankzij jouw gist, ben benieuwd hoe ze bij jou worden 🙂

  En verder wel heel fijn hoor zo’n lijstje! Moet ik misschien ook maar eens maken, mocht de energie er dan zijn.
  Rustig aan x

 • reply
  maart 31, 2020

  Ik hoop dat je de motivatie en zin inmiddels een beetje terug gevonden hebt. Want je hebt genoeg plannen om de komende weken goed door te komen! En oohh myyy gyoza is zoooo lekkerrr!! Bedankt voor de tip van het recept van De kokende zussen! Ik ga het eens uitproberen binnenkort – goed idee!

 • reply
  april 1, 2020

  Heerlijke lijst! Ik heb echt in het weekend voor de aankondigingen al een hele lange lijst met ‘Corona Weekend to do’ gemaakt, maar dat weekend maar snel doorgestreept haha. Voor mij is dit het ideale moment om vele dingen die ik al lang in mijn hoofd had ook daadwerkelijk uit te gaan voeren. Zoals zelf fotorolletjes ontwikkelen of eens aan de slag met video.

  Maar ik voel ook wel de druk om iets te gaan verzinnen voor mijn bedrijf, want ik zit nou thuis en iedereen komt met de meest geweldige ideeën. Nou hoef ik natuurlijk ook niet te werken dus heb ik daar ook alle tijd voor, maarrrr… het komt er nog niet echt van. Hopelijk snel wel!

  Nieuwe recepten uitproberen is ook een goede trouwens! Ik ben nu vooral aan het bakken geslagen haha.

 • reply
  april 1, 2020

  Wat een leuk lijstje! Ik heb ook een flinke to-do lijst!

 • reply
  april 4, 2020

  Wat een fijn lijstje! Benieuwd hoeveel je straks kan afvinken…

Post a Comment