Little bit of Diary #32 – Maart 2020

Maart, wat kan ik erover zeggen.. Het was een maand van 3 verschillende tijdelijke huizen, met in het begin heel veel en toen heel weinig belevenissen. Alhoewel een beetje verlaat: ik praat je bij over mijn maand maart!

Terug naar mijn ‘oude’ werk

Begin maart begon ik weer bij mijn oude nieuwe werk, terug naar Nijmegen! Ik keek er erg naar uit, want hoewel ik werken in Melbourne leuk vond, miste ik mijn collega’s in Nijmegen wel heel erg. Ik was daarom super blij om al mijn nieuwe collega’s weer te leren kennen, mijn nieuwe bureau in gebruik te nemen en weer lol te maken op het lab. Maar dat was maar van korte duur… na 1,5 week werd ik alweer naar huis gestuurd om thuis te werken!

Ik werk zoals de meeste van jullie wellicht wel weten in het Radboudumc (alhoewel ik hier niet super vaak iets over mijn werk post), en die zetten zich al vrij vroeg schrap voor de hele pandemie. Je zag dus ook dat hun maatregelen steeds een beetje voorliepen op de rest van het land, waardoor ik al eerder thuis moest werken dan de rest van Nederland. Op zich goed hoor, want ja het is toch een ziekenhuis; maar dat was soms ook wel een beetje onrustig. Alsof ik al op mijn hoede was en de rest van het land nog gewoon naar feestjes ging.

In een nieuw tijdelijk huis, of twee, of drie?

Begin maart trokken we ook in ons tijdelijke huis. We hadden via via een prachtig huisje gevonden van iemand die heel maart op vakantie ging naar de US. Lekker aan het kanaal in Lombok, een prachtig interieur, we waren helemaal gelukkig. Konden we vanuit hier mooi op zoek naar iets voor onszelf en alle huizen bezoeken waar we op reageerden. Kijk hoe leuk dit jaren 30 huisje eruit zag:

We zochten ondertussen ook een huis voor onszelf, reageerden er op een aantal, maar (toen) nog geen succes. Maar het viel me mee, er was meer beschikbaar in Utrecht dan ik had verwacht! Helaas was ons tijdelijke huis maar van extra korte duur, want de vakantie van onze huisbazin werd abrupt afgebroken toen Trump de grenzen dichtgooide. En met die beslissing moesten wij dus ook halsoverkop uit ons tijdelijke huis! Best lastig thuiswerken zonder huis… Gelukkig konden we tijdelijk bij een van mijn zusjes wonen, dat is dan wel weer handig van 4 zusjes hebben 🙂 En kijk in wat een prachtige buurt zij woont, hier gingen we natuurlijk elke dag even wandelen:

En als je dit soort lunches voorgeschoteld krijgt, ga je toch helemaal niet meer weg 😉

Na een week bij mijn zusje zitten (wat overigens super gezellig was, even wat afleiding van deze hele gekke situatie) vonden we opnieuw via via weer een tijdelijke studio, waar we nu zitten. Nog steeds uit de koffer leven dus, en half april verhuizen we alweer, naar het volgende tijdelijke huis, maar het is in ieder geval iets! En met mijn laptopje gewapend kan ik prima mijn werk vanuit huis doen, dus dat scheelt.

En toen begon quarantaine life

Quarantaine life, we zitten er allemaal in, ik schreef er al eerder over. Thuiswerken, of een poging doen tot, want de productiviteit is door alle onrust niet al te hoog. Een aantal snapshots van mijn dagen:

Ik probeer elke dag nog wat te bewegen, maar ja, naar buiten gaan is niet altijd makkelijk en niet iedereen heeft een tuin (wij ook niet), dus op openbare plekken is het soms druk! De lokale ondernemers proberen hun hoofd boven water te houden, iets wat ik me maar al te goed realiseer, dus begon ik een ‘support your local’ highlight op mijn Instagram én bezocht ik veel locals voor koffie en andere producten.

Ik merk ook dat er in mijn omgeving verschillend wordt gereageerd op alle maatregelen. De een neemt het heel serieus, de ander denkt dat de regels niet voor hem/haar gelden? Dat levert nog wel eens lastige situaties op, waarin je soms lastige beslissingen moet nemen om elkaar niet te zien, hoewel dat natuurlijk niet persoonlijk is. Ik moet me nu helaas eenmaal aan strengere regels houden vanuit mijn werk en ik neem het ook echt serieus! Ik weet niet hoe dat bij jullie is? Merken jullie ook verschil in vrienden/familie en hoe nauw iedereen de regels neemt? Hoe ga jij daarmee om?

Nieuwe gewoontes aanleren

Dus ondertussen probeer ik de spirit er maar in te houden en me nieuwe gewoontes aan te leren in deze gekke tijd. Ik bak af en toe iets, maar in mijn huidige tijdelijke huis is het lastig zonder bakvorm, garde of mix-kom (is dat een woord? Ik kan echt geen Nederlands meer soms). Ik kook elke dag braaf, alhoewel ik me in het weekend laat verleiden tot het ‘supporten van de local’ en ik verder vooral dingen kook van m’n eigen blog, recepten die ik al ken en dus niet teveel brein-activiteit vereisen, daarover later meer. Overigens heb ik natuurlijk ook nog helemaal geen kruiden haha en soms zijn de schappen leeg dus we doen maar wat. Toch wel lastig zo geen eigen huis hebben!

Dit was toen de hel net was losgebroken…
Een appelbanaankoek met allerlei ingrediënten uit de voorraadkast en een makkelijk recept 😉

Ik probeer ook nog wat aan power-lichaamsbeweging te doen, omdat ik toch stiekem de hele dag als een soort quasimodo achter mijn eettafel en laptopje gebogen zit en ik dat nu al voel aan mn schouders en mn billen. Ik volg daarom af en toe pilates en yogalesjes van Studio Natuurlijk, echt een aanrader en ik zit nu al te denken om er straks ‘echt’ lessen te gaan volgen als het allemaal weer kan.

En ik probeer een beetje afleiding te zoeken, toch sociale interacties te hebben door dan maar langs vrienden in de buurt te lopen en op 2 meter afstand in de deuropening te kletsen (zo handig dat iedereen nu toch sowieso thuis is haha!) of meer met familie te bellen. Zo hadden wij onze thuiskomst in Nederland echt niet verwacht, maar ja, het is zoals het is. De reverse cultureshock is in ieder geval niet zo hard aangekomen, want het hele leven is nu raar haha!

Goed nieuws!

En ik eindig deze blog met goed nieuws! Want waar ik vorige maand nog het oproepje deed waarin ik op zoek was naar een huis, kan ik nu inmiddels verklappen dat we een huisje hebben gevonden! Via via, hoe kan het ook anders, een super mooie jaren 30 bovenwoning in Tuinwijk, Utrecht. Yay! We kunnen er begin juni in, dus hopelijk mogen we dan inmiddels weer met de familie in de verhuiswagen, en we zitten nu al stiekem heerlijk interieur te shoppen, daarover zal ik later ook nog wat meer bloggen, want ik heb al een heel Pinterest-bord vol natuurlijk 🙂 Love interieurdromen!

Wat heb je gemist?

Normaal eindig ik de blog met een lijst blogs die je in de maand maart hebt gemist, maar deze maand waren het er door alle coronaperikelen niet zoveel. Ik weet niet, ik kan me toch lastig tot bloggen zetten, ookal zit ik de hele dag thuis. Ik merk het ook bij mijn medebloggers hoor, soms heeft iedereen een opleving, maar over het algemeen is het stil. Wat ik wel deed, is een lijstje samenstellen voor als ik de puf weer wel vind. Wat ga ik dan doen?

Hoe gaat het met jullie allemaal?

Comments: 5

 • reply
  april 11, 2020

  Wat goed dat jullie een huis hebben gevonden, en Tuinwijk lijkt me een prachtige buurt om te wonen. Gaat vast heerlijk zijn om je spullen écht uit te kunnen pakken. Ik merk ook dat niet iedereen de maatregelen even goed opvolgt. Voor mij is het relatief makkelijk. Ik ben best graag thuis en ik ken hier weinig mensen bij wie ik langs zou kunnen gaan. Ik vond het wel confronterend toen ik laatst voor het eerst in de rij moest staan voor de supermarkt. Maar we maken er maar het beste van.

 • reply
  april 11, 2020

  Oooo gefeliciteerd met het nieuwe huis, super fijn!

 • reply
  april 11, 2020

  Yay gefeliciteerd met het nieuwe huis!! Wat een gedoe zeg, elke maand weer ergens anders heen…
  Dat eerste huisje was echt een droomhuis ja, prachtig 😀

  Ik probeer ook elke dag goed te bewegen en 3x in de week echt intensief en dat helpt veel! Maar soms is de motivatie wel even moeilijk te vinden. Sowieso is het hele gevoel van dagritmes enzo weg, zo gek he!

 • reply

  Tea

  april 12, 2020

  Wat fijn dat jullie een huisje hebben! Dat moet zoveel rust gaan geven.

  Ik volg ook pilates lessen en het fijnste vind ik nog om de stem van mijn lerares te horen, vooral ik mijn ogen dicht heb is het een momentje van normaal :’) Ik heb ook touwtje springen helemaal weer ontdekt.

 • reply
  april 14, 2020

  Wat leuk zo’n appelbanaankoek en zeker omdat je allerlei dingen uit de voorraadkast gebruikt!

Post a Comment