Welke recepten van eigen blog ik zelf het vaakste kook

In tijden van drukte, verveling of corona-quarantaine grijp ik graag terug op bekende recepten van eigen blog. Ik postte eerder wel eens welke recepten van mij jullie het vaakst koken, maar wat kook ik nu zelf het meest? Ik deel vandaag mijn 10 favorieten.

1. Pasta met venkel en citroen

Dit is echt mijn go-to recept, zeker nu in de lente. Deze pasta met venkel en citroen is dan wel heel erg eenkleurig, de smaak is fris, pittig door de venkel en gewoon ontzettend lekker. Stiekem snoep ik al tijdens het snijden wat rauwe venkel, dus pas op: kooksnackgevaar.

Venkel citroen spaghetti
Spaghetti met venkel en citroen

2. Wraps met champignongehakt

Of je de wraps nu zelf maakt zoals in het recept of gewoon in de supermarkt haalt, de champignongehakt is een absolute winnaar in dit gerecht. Gezond, super lekker en relatief eenvoudig, zeker als je een chopper tot je beschikking hebt. Van de week moest ik zelf de champies snijden omdat ik geen keukenmachine heb in mijn airbnb, en dat was wel wat meer werk, maar het was het alsnog waard. Yum!

3. Spicy gebakken tofu

Dit is ook al zo’n winnaar van het afgelopen jaar: spicy gebakken tofu! Je perst een tofu blok uit, snijdt hem in blokjes en gooit het in de oven. Ondertussen maak je een sausje, kook je wat groenten en klaar is kees! Simpel, mega lekker en mega gezond (ok behalve het zoutgehalte dan).

spicy gebakken tofu
Spicy gebakken tofu

4. Rode linzen spinazie curry (Dal Palak)

Grappig, dit was een van mijn ‘kook je kast leeg’ creaties voordat ik naar Melbourne verhuisde, maar deze heeft de blog gehaald en regelmatig mijn bord! Een simpele combi van rode linzen, spinazie en wat rijst doet echt wonderen. Heb jij deze al gemaakt?

Rode linzen spinazie curry
Rode linzen spinazie curry

5. Orzopasta met champignons en spinazie

Nog een pastagerecht, dit keer orzopasta met champignons en spinazie. Echt feelgood comfort food en vol met groentjes.

Orzopasta
Orzopasta met spinazie en champignons

6. Pindacurry met zoete aardappel

Dit is er een die je voor een grotere groep moet maken, of meerdere dagen achter elkaar. Bij dat laatste voeg ik wel de spinazie pas toe aan de portie die ik op dat moment ga eten, want ik vind opgewarmde spinazie altijd een beetje zo… slimy? Anyway: dit is altijd een winnaar, feelgood en ook weer vol vitamientjes: pindacurry met zoete aardappel

Pindacurry

7. Indiase kikkererwtencurry

Mijn liefde voor Indiaas eten is niet te verbergen, want er staan genoeg Indiase recepten op mijn blog. Deze kikkererwtencurry is er zo een die super simpel is en met bijna alleen maar voorraadkast-ingrediënten in een handomdraai op tafel. Yum!

Ik maak er dan ook vaak wel mijn eigen naanbroodrecept bij.

Kikkererwtencurry
Kikkererwtencurry

8. Palak paneer (Indiase spinazie curry)

Okee nog een favoriet dan: palak paneer! Dit heb ik echt al zo vaak gemaakt dat ik me soms afvraag of le BF het al zat is, hihi! Het is iets meer werk dan de rest van de recepten hierboven, maar dat is het oh zo waard. Nomnom

Palak Paneer
Palak Paneer

9. Snelle mihoen met edamame boontjes

Dit is zo’n recept die heerlijk is als diner maar de volgende dag nóg lekkerder als lunch! Wel met veel verse kruiden, maar als je die dan toch in je koelkast hebt, kun je die makkelijk voor nog wat anders gebruiken. De pinda’s doen het ‘m ook echt: lekker crunchy 🙂

Edamame boontjes
Mihoen met edamame boontjes

10. Vegetarische bolognese

Last but not least: mijn recept voor vegetarische bolognese. De smaak, de structuur, de toevoeging van linzen en zongedroogde tomaten zijn echt een gouden combi in dit recept. Gezond comfortfood, dat lijkt wel de samenvatting te zijn van bovenstaande 10 recepten.

Vegetarische bolognese

Wat zijn jouw lievelingsrecepten? Maak jij wel eens iets van mijn blog?

Comments: 9

 • reply
  april 15, 2020

  Mijn alltime favoriet recept is gewoon een mix van pasta – gerookte zalm – courgette – tomaatjes – pijnboompitten. Zoooo simpel en toch zo lekker!
  Ik ben ook gek op orzo, ik probeer zeker eens je orzogerechtje!

 • reply
  april 15, 2020

  Oh deze post komt als geroepen want ik wilde vandaag op zoek naar nieuwe recepten om uit te proberen haha. Ik eet de laatste tijd heel veel Tom kha kai soep of een vega curry. Heb spontaan zin gekregen in pasta nu haha. Ik eet trouwens het liefste nog pizza (erg he), de laatste tijd heb ik die zelf gemaakt en dat is ZOVEEL lekkerder! Het liefst met rode ui, rucola, basilicum, aubergine en geitenkaas. Geitenkaas is echt mijn lievelings op pizza 😀

 • reply
  april 15, 2020

  Oeh, deze gerechten zien er heerlijk uit! Ik ga jouw vegetarische bolognese eens maken. Het liefst eet ik mijn vegetarische bolognese, vegetarische Turkse pizza of chili sin carne 🙂

 • reply
  april 18, 2020

  Oooh, die paneer ziet er lekker uit! En de pasta met venkel ook. Zet ze beide op m’n kooklijstje. Nu in deze tijd heb ik ook weer extra tijd om te koken, dus op zoek naar receptideeen 🙂

 • reply

  Els

  april 20, 2020

  Eigenlijk gebruik ik deze tijd ook om juist weer wat uitgebreider te koken soms. Op mijn werk is geen magnetron voor het opwarmen van restjes en thuis kan dat wel, dus curry en lasagna ed komen nu weer wat vaker op het menu in plaats van allerlei salades. Ik heb nog wel een paar tips voor je in de categorie makkelijke gerechten met veel groenten:
  – De mexicaanse salade van de Groene Meisjes, dit doe je echt in 10-15 min, mijn goto als ik eigenlijk geen tijd heb om te koken: http://www.degroenemeisjes.nl/groen-zonder-poen-mexican-salad-jar/
  – Falafel bowls, zoiets: http://cleaneatinggoddess.ca/mains/baked-falafel-bowl-2/ maar dan met gekochte falafel en hummus, zo klaar
  – Sojaboontjessalade, die komen vaker langs bij jou zo te zien, maar deze is wel weer anders – https://jo-lyn.nl/salade-met-soyaboontjes-en-kruidige-dressing/
  – Cobb salad, deze is vega en niet vegan (zoals de rest) en iets meer werk, maar wel een grote aanrader: http://ohmyveggies.com/vegetarian-cobb-salad/ (wij vervangen tegenwoordig ei door tofu met kala namak en laten de feta weg)

  Zo, dat waren mijn tips, die pindacurry van jou wil ik wel eens uit gaan proberen!

 • reply
  april 24, 2020

  Wat een fijne recepten! Ik kook regelmatig ook de recepten die ik op mijn blog deel, waaronder mijn geliefde tomatensoep.

Post a Comment