vintage interieur

Interieur inspiratie voor mijn nieuwe huis

Over iets meer dan een maand is het zover: we verhuizen eindelijk naar ons nieuwe stekkie! De (schoon)ouders zullen daar blij mee zijn, want door onze emigratie en onze huidige tijdelijke woonsituatie staan onze meubels inmiddels al bijna 2 jaar bij hen in de opslag 😉 Omdat we zo lang de tijd hebben om voor te bereiden, kunnen we natuurlijk ook uitgebreid interieur inspiratie opdoen. En het leek me leuk daar wat van te delen. Pas op: kwijlgevaar!

Een nieuw huis in Utrecht

Meteen na onze remigratie naar Nederland gingen we op zoek naar een huurhuis in Utrecht. We waren vanuit Melbourne al wel begonnen met zoeken, maar omdat de huizenmarkt zo snel gaat, is dat toch lastig, omdat we nooit meteen een kijkje konden nemen. De coronacrisis gooide nog meer roet in het eten en zorgde voor wat lastige bezichtigingen, maar uiteindelijk vonden we via via (hoe kan het ook anders) een nieuw huurhuis in Utrecht. We kunnen er per begin juni in en gaan dan wonen in het mooie Tuinwijk, een wijk waar ik al eerder in woonde, en ik heb er ontzettend zin in! Het is een jaren 30 bovenwoning (mijn droom) en onze meubels gaan daar denk ik prachtig staan. Marlous maakte al eens een verslag van mijn vorige vintage huis, dat zag er zo uit:

Woonkamer ideeën

We hebben dus een verzameling vintage meubels, een beetje jaren 60 Deens design, in combinatie met wat modernere meubels, zodat je niet in een museum woont haha. In onze nieuwe woonkamer zit straks een prachtige donkergroene muur, wat denk ik mooi bij het vintage hout gaat passen van de kasten die we al hebben. Op Pinterest ging ik in ieder geval al even los op de donkergroene muur inspiratie:

Dat donkergroen met een houten vloer en een mooi licht vloerkleed… Oef, liefde op het eerste gezicht! We moeten zelf nog een bank en een vloerkleed aanschaffen, dus daar Pinde ik nog even over door:

Het lijkt ons wel leuk om een licht vloerkleed te hebben met een beetje een modern printje erin of een structuur geweven, iets Escher achtigs, waar we niet te duizelig van worden 😉

Oja en onze droombank hebben we ook al gevonden, gewoon hier bij Rachmaninoff in Utrecht! Dat is dan weer het voordeel van veel tijdelijke huizen (lees: Airbnbs) uitproberen: je kunt veel proefzitten en in ons huidige tijdelijke huis staat dus gewoon toevallig onze ideale bank. Scheelt weer zoeken 😉

Interieur inspiratie voor de slaapkamer

Op de bovenverdieping moet er nog wat meer geklust worden; zo willen we het hoogpolig tapijt wat er nu ligt vervangen door een laminaat vloer. Als het mijn eigen koophuis zou zijn, zou ik losgaan met een houten visgraatvloer haha, maar ik heb even geen zak met geld over en dat zou ook een beetje zonde zijn in een huurhuis. Maar wist je dat je tegenwoordig ook prima betaalbaar visgraat laminaat kan leggen? Even wat kwijlplaatjes:

Ook willen we een muurtje in de slaapkamer verven, en dan een tint lichter groen dan wat er in de woonkamer hangt. Een beetje grijsgroen zoals dit misschien?

Ideeën te over dus. Zo wil ik ook nog op zoek naar een beetje betaalbaar duurzaam beddengoed, maar die zoektocht bewaar ik voor later, voor mijn ‘Sunshine goes green’ categorie. En dan ben ik nog niet eens begonnen over onze 2e slaapkamer (die hebben we straks ook, yay!).

Ideeën voor de badkamer, kunnen we verduurzamen?

Ondanks dat onze badkamer straks meer een ‘douchehokje’ dan een heuse badkamer is, willen we daar wel een klein beetje onze eigen draai aan geven. Marlous deed laatst heel simpel en goedkoop een badkamer make-over en ik vond dat zo inspirerend! Zo heb je bijvoorbeeld deze milieuvriendelijke voegenverf, waarmee je heel gemakkelijk je voegen een nieuw kleurtje geeft, dat lijkt me wel wat! Volgens mij bestaat er ook al tegelverf, dus ook daar zou je mee los kunnen gaan. En voor een paar tientjes heb je ook een nieuwe douchekop en stang, waarmee je ook meteen iets waterbesparends kan uitzoeken. Of wat dacht je van een mooi rek voor al je shampoos en zeep? Kleine dingen kunnen al een groot verschil maken!

Kijk, als ik mijn eigen badkamer from scratch mocht maken, dan zou het er natuurlijk zo uitzien:

Of wat denk je van dit:

Maargoed, met de huidige huizenmarkt kan ik nog wel even wachten op een koophuis, en eerlijk gezegd zijn we al super blij met deze huizenvondst. Ik kan niet wachten tot we kunnen gaan klussen, verhuizen, en ons eigen stekkie weer mogen inrichten met onze eigen meubels! Tot die tijd Pin ik gewoon nog even door en maak ik wishlists met nog meer interieur inspiratie. Vinden jullie het leuk als ik jullie straks een home tour geef als we er eindelijk wonen?

little bit of sunshine

Comments: 4

 • reply
  april 27, 2020

  Ik ben heel benieuwd! 😀 Die kleur donkergroen vind ik echt prachtig! Toen ik mijn muur blauw schilderde in mijn woonkamer, moest het eigenlijk meer blauwgroen worden, meer richting die kleur. Soms twijfel ik er nog wel eens aan om ‘m over te verven… (maar heb ik daar zin in? ja nee niet echt)

  Ben benieuwd naar jullie nieuwe huis 😀

 • reply
  april 27, 2020

  Handig dat je je droombank zo per toeval hebt gevonden, dat scheelt een zoektocht. Een leuke bank vinden die ook lekker zit, is best lastig. Ik stem voor een home tour als het af (genoeg) is. Heel fijn dat jullie straks je eigen plek hebben.

 • reply

  Wim Geurts

  april 27, 2020

  Wow . . dat ziet er heel mooi uit. Alternatieve roeping?

Post a Comment