Little bit of Diary #33 – April 2020

April, tjee wat vloog die maand eigenlijk voorbij! Wat ik zoal deed? Thuiswerken, net als iedereen. Dingen bakken, net als iedereen. En locals supporten, hopelijk net als iedereen. Halverwege de maand verhuisden wij naar een nieuw tijdelijk huis, verandering van omgeving deed goed (zeker nu je toch de hele tijd thuis zit ;)). En wonder boven wonder maakte ik in april een heleboel foto’s. Hier zijn mijn avonturen van april.

April draaide maar om een paar dingen

In april hield ik me vooral bezig met een paar dingen: eten (en nieuwe recepten proberen), locals supporten en thuiswerken. ‘Thuis’ is een breed begrip, want wij hoppen nog steeds van airbnb naar airbnb, maar dan heb je weer nieuwe muren om naar te staren he? Oja, ik deed ook een aantal workouts, liep een heleboel wandelingetjes door de buurt en speelde spelletjes. Ga er maar even voor zitten, het is een lekker lange diary 🙂

Eten, eten en nog meer eten

Laat ik maar met het belangrijkste beginnen: eten! Denken jullie ook de hele dag aan eten nu jullie thuis zitten? Ik probeerde deze maand een heleboel recepten uit, waaronder een paar van mijn to-quarantine list. Ik kon nog steeds NERGENS gist vinden in de supermarkt, dus gebruikte mijn laatste zakje voor een focaccia en nu zit ik zonder:

De eerste helft van de maand woonden we in een hele basic airbnb met maar weinig keuken ingrediënten. Ik kon niks afwegen en we hadden ook nog eens best lelijk servies, dus de food foto’s werden er niet beter op. Wel maakte ik een boel lekkers:

Als lunch maakte ik een keer de kikkererwt kerrie salade van Jennie. Dit was echt super simpel en mega lekker. Goede vervanger voor kipkerrie!
Dit is mijn all time favorite venkel citroen pasta, die ik al noemde in mijn favorieten blog
Met weinig inspiratie en ook een hele basic keuken ben ik dus van team ‘simpel en snel’. Ook dit recept is dan een winnaar. Het recept komt volgens mij van chickslovefood en is een wokgerecht met gnocchi, haricot verts, cherry tomaatjes en amandelschaafsel. Yum!
Een ander go-to recept voor als we geen zin hebben om te koken is: noodles met dingen. Neem Pakchoi, broccoli of andere groenten, gooi er een sausje met soja over en wat sesamzaadjes en het is altijd lekker. Alleen dat lelijke servies haha!

Verder kookten we halverwege de maand zoveel mogelijk onze kast leeg omdat we weer moesten verhuizen, en daar kwam spontaan dit recept voor Indische maiskoekjes uit:

Het recept lijkt wat op mijn preikoekjes maar dan met mais en Indische kruiden. The perks of having an Indo boyfriend!

Onze huizen van april en andere interieurzaken

In april woonden we dus in twee huizen en we verhuisden zo ongeveer halverwege. Zoals gezegd was de eerste een nogal basic airbnb met weinig natuurlijk daglicht en ik werd er behoorlijk depri van. Het was klein, het bed sliep slecht, we werkten de hele dag thuis en we hadden geen buiten. Toen besefte ik pas wat ‘een buiten hebben’ voor een luxe is! Ik was daarom ook maar wat blij dat we halverwege de maand door verhuisden naar iets veel beters! Ik maakte niet super veel interieurfoto’s, alleen van mijn gepimpte home-office (ik scoorde bij mijn vader een tweede scherm uit een jaartal voordat de euro bestond).

Ook mocht ik van mijn zusje haar hippe chemex koffiezetter lenen, omdat wij zonder fatsoenlijk koffie apparaat zaten. En wat is een thuiswerkleven zonder goede koffie?

Het zijn echt de kleine dingen die je meer thuis kunnen laten voelen 🙂 Ook kregen we een update doorgestuurd van het ecosysteem wat mijn schoonpa voor ons heeft gemaakt. De planten groeien hard! Ik kan niet wachten het in ons nieuwe stekkie een plek te geven:

En toen verhuisden we door…

Van Wittevrouwen naar Zuilen, maar wat gingen we erop vooruit: een enorm huis met een hele fijne sfeer!

Bye oud huis
Hoi nieuw huis!

Die bank! Die beer! Dat ei waar aan het einde van de dag precies de zon in valt <3.

Anyway, ik was hier een stuk gelukkiger en ik merkte dat ook aan mijn werkmotivatie, mijn kookmotivatie en nou ja, eigenlijk aan alles, haha. Ik scoorde nog wat duurzame bloemen die niet dood kunnen gaan om ons huisje wat meer aan te kleden:

Support your local

In april probeerden we ongeveer elke week een keer een local te supporten. En daarmee ook onszelf want dan hoefden we niet te koken hehe. Zo supporten we onder andere:

30 ml! Hier kun je dus makkelijk to go koffie halen
Ook Møs ging weer open voor to-go koffie
En we haalden lekkere lasagne bij het Muzieklokaal. Zij koken elke dag 60 maaltijden die je kunt afhalen en de samenstelling verandert elke week.
Tot slot sponsorde ik district en at ik een heerlijk vegan worstenbroodje.

Op mijn Instagram houd ik nog steeds in een highlight bij welke leuke lokale initiatieven er elke week bij komen. Elke week doe ik een rondje #supportyourlocal en licht ik de nieuwste aanwinsten uit (of oude bekenden die weer open zijn).

En nog meer eten..

Haha ja, ik was er nog niet helemaal. In mijn ‘nieuwe’ huis ging ik namelijk nog veel meer los dan in de basic airbnb, en hadden we ook nog eens veel beter servies hehe. We waren natuurlijk pas halverwege de maand?

Zo hielden le BF en ik een Italiaanse avond (vandaar de focaccia), maakten we tiramisu en waren we van plan om spaghetti aglio et olio te maken (lekker veel olie, lekker veel knoflook, wat kan er mis gaan?). Nou, er ging wel wat mis, want er bleek ineenss een gaslek te zijn in ons gasfornuis, dus moesten we het gas afsluiten tot de gasman was geweest haha! De romantische Italiaanse kookavond veranderde in een avond met afhaalpizza van Satriale’s (die ik overigens de hype eromheen niet waard vond, geef mij maar Bastacosi). En later die week toen we weer mochten koken, haalden we het alsnog in, yummmm:

Ook bakte ik kokosmakronen, naar het super eenvoudige recept van Mevrouw Marloes:

Wat was dat super makkelijk en lekker zeg!

Verder maakte ik eindelijk eens vegetarische moussaka, iets wat ook al super lang op mijn wishlist stond. Ik gebruikte hiervoor het recept van Yvette van Boven, wat ik eens in de volkskrant las:

Oh en ik maakte eindelijk pompoen mac ’n cheese, van mijn to-quarantine list! YUM

En hoe zorg ik nou dat ik geen coronakilo’s krijg?

Well, om te beginnen doe ik nog steeds thuis pilates workouts. Ik plan ze nu in met mijn zusje, beide in ons eigen huis, maar wel live, zodat we een beetje een stok achter de deur hebben (en daarna samen gezellig kunnen klagen over spierpijn). Dat hielp me echt om te blijven meedoen!

Ook zijn le BF en ik weer begonnen met dansen. We volgen nu online danslessen bij ons favoriete danskoppel uit Vilnius (aangezien ons tripje naar Vilnius in augustus waarschijnlijk niet door gaat…). Bijna elke week doen we wel een sessie mee, en het is fijn om ook wat cardio workout te doen naast spieropbouw van Pilates!

En daarnaast maken we natuurlijk wandelingen. Heel. Veel. Wandelingen. Ik noem ze maar quarantaine walks, en ik maak steeds de mooiste foto’s:

Ik kom echt de leukste plekjes tegen in Utrecht onderweg 🙂

Sociale zaken

Missen jullie ook je vrienden en familie zo? En ze dan in het echt zien en knuffelen? Man, ik kan niet wachten tot dat weer een beetje normaal mag. Tot die tijd doen we spelletjes op afstand:

We speelden Ticket to Ride met mijn zusje, en het bord is zo groot dat je wel minstens 1,5 meter afstand móet houden! Dit was een hele leuke versie: Canada, met ook bootjes enzo.

Op nóg meer afstand speelden we Ticket to Ride met vrienden in de US. Je hebt dus een app waar je het als bordspel online kunt spelen en dat is serieus super leuk! Je hoeft natuurlijk het hele bord niet op te zetten, maar het voelt wel redelijk hetzelfde. Facetime aan, drankje erbij en spelen maar. Het voelde bijna alsof we dicht bij elkaar waren 🙂 Echt een tip!

Wat heb je gemist?

In april deelde ik onder andere mijn interieurdromen voor ons nieuwe huisje (nog maar 1 maand, yay!) en gaf ik jullie een inkijkje in mijn eigen favoriete recepten van eigen blog.

Hoe was jullie maand april?

Comments: 13

 • reply
  mei 3, 2020

  Ik probeer ook regelmatig locals te supporten. Natuurlijk ook een beetje voor mijn eigen gewin, want eten. Leuk eigenlijk dat jullie omgeving halverwege de maand veranderde. Daarnaast lijkt het me ook echt vermoeiend, maar gelukkig is de sleutel van jullie eigen plek in zicht.

 • reply
  mei 3, 2020

  Wat leuk dat je ‘mijn’ kokosmakronen hebt gemaakt! Gelukkig vond je ze lekker, haha.
  En wat heb je veel lekker gekookt. Snap dat je best depri werd in zo’n appartement, gelukkig ziet waar je nu zit er op de foto’s een stuk beter uit. Ik heb helaas geen terras/balkon/tuin. Deze week kwam ik eigenlijk amper buiten (nul energie), maar vandaag sleepte ik mezelf toch even naar buiten voor een wandeling van twintig minuten. Kapot maar met een frisse neus kwam ik weer thuis. Ik geniet enorm van je stories waar je elke keer foto’s op plaatst van de locals die je support, haha. En herken het helemaal dat je, nu je zoveel thuis zit, de hele dag aan eten denkt. Dat heb ik ook (en ik zit al sinds december ziek thuis, moet je nagaan, haha)! Wij hebben trouwens Ticket to Ride Europe. Vind ik echt een heel leuk spel.

 • reply
  mei 3, 2020

  Het zijn natuurlijk voor iedereen rare tijden nu maar voor jullie lijkt het me helemaal gek! Maar bordspelletjes online doen is ook leuk ja, ik heb het laatst met vrienden gedaan via boardgamesarena.com ofzo? Werkte goed! Tekening vind ik ook heel leuk, zoals Drawful of Skribbl.

  En wandelingen zijn fijn ja! Ik maak ze ook elke dag, anders word ik gek denk ik. Fijn om er weer even uit te zijn 🙂

  Al dat eten ziet er goed uit trouwens, ik ga denk ik ook eens kokosmakronen maken. Die zijn zo lekker!

 • reply
  mei 3, 2020

  Zo’n ei staat ook al eeuwen op m’n verlanglijstje! Zit het echt zo goed als het eruit ziet? En die duurzame bloemen vind ik ook heel mooi!

 • reply

  Esmee

  mei 3, 2020

  Tip voor gist, bij de bakker en toko (sowieso die aan de Croeselaan) is nog wel verse gist verkrijgbaar!

 • reply
  mei 4, 2020

  Jij krijgt het echt al-tijd voor elkaar om mijn buik te laten rammelen, hihi. Wat een heerlijkheid op al die foto’s, mmmm! Hoe doe je dat eigenlijk met bakken en kokkerellen? Gebruik je gewoon wat er in de keuken van de AirBnB ligt? Ik heb namelijk dus het ‘probleem’ dat ik hier nog niet zo lang woon en nog niet alle bak- en kookbenodigdheden in huis heb. Kan ik wel kopen, maar ik ga liever niet te vaak “onnodig” naar een winkel én ik wil ook niet ineens als een gek van alles gaan bestellen want #isniegroen. Ik ben ZO benieuwd naar jullie nieuwe huisje straks! Die interieurdromenpost moet ik nog even gaan bekijken, maar ik weet nu al dat ik fan ga zijn. Het begint al bij die duurzame bloemen; hoe leuk zijn die! Veel liefs en take care!

 • reply
  mei 12, 2020

  Helaas draaide het ook hier veelal om eten en zijn de coronakilo’s er zeker aan gekomen!

Post a Comment