Recept – Vegetarische Japanse Gyoza
Gyoza, ik kan het elke dag wel eten denk ik. Ik maakte voor het eerst kennis met deze Japanse lekkernij in Melbourne, waar de Aziatische restaurants in overvloed zijn. Hier in Nederland (of in ieder geval in Utrecht) is dat helaas wat minder, dus ik besloot zelf vegetarische Japanse gyoza te maken. Bij dezen het recept! Het is overigens super simpel en ook heel leuk om met gezelschap samen te maken 🙂
Vegetarische gyoza
Gyoza of dumplings zul je in veel Aziatische restaurants op het menu zien staan, maar niet altijd evenveel vegetarische. Vandaar dat we vandaag dan ook vegetarische japanse gyoza maken. Ik gebruik in dit recept dumplingvellen van de toko (lekker snel en makkelijk), maar mocht je er echt voor willen gaan, kun je ze natuurlijk ook zelf maken. Je hebt er niet veel voor nodig en je vindt het recept hier.
Het vouwen is ook nog wel een kunstje (als je het eenmaal 1 keer hebt gedaan is het heel simpel hoor), maar ik heb er voor jullie maar even een kleine collage van gemaakt:
En dan hier het recept! In fancy nieuw recept-format.
Vegetarische Gyoza
Prep Time: 20 Minutes
Cooking Time: 15 Minutes
Total time: 35 Minutes
Servings: 2 People
Ingredients
Voor de inhoud
- 1 teentje knoflook
- 1 bosui of sjalotje
- 1 medium winterpeen (75 gram), geraspt
- 75 gram spitskool of chinese kool
- 150 gram champignons
- 1 theelepel versgeraspte gember
- klein handje koriander
- 1 eetlepel rijstwijnazijn
- 2 eetlepels sojasaus
- Snufje zout en peper
Overig
- Pakje gyoza vellen (of chinese dumpling vellen) - te koop bij de toko
- Sojasaus om te serveren
- Olijfolie en/of sesamolie
- 60 ml water
Instructions
Hou jij ook zo van Japans eten?
Tea
Dit gaat op de lijst! Ik heb de afgelopen weken mijn favoriete Japanse tent eigenlijk het meest gemist en heb er helemaal niet aan gedacht om gyoza zelf te maken.
Siroon
Haha nice, heb je weer een lockdown bezigheid 🙂 Gek he, ik dacht ook dat het heel veel werk zou zijn en bestelde het meestal, maar nu ik weet hoe simpel het is, heb ik het echt al een paar keer gemaakt. Smakelijk! Ben benieuwd welke vulling jij er in gaat doen.
Suzanne
Oeh ziet er heel goed uit!
Saskia
Dit ziet er wel erg lekker uit!
Pingback: Little bit of Diary #34 - Mei en Juni 2020 - Little Bit of Sunshine
Pingback: Little bit of Oktober 2020 - herfst, herfst, wat heb je te koop - Little Bit of Sunshine