Hoe gaat het met mijn to-quarantine lijstje?

Alweer twee maanden geleden schreef ik mijn to-quarantine lijst. En met een flinke versoepeling van de ‘intelligente lockdown’ in het vooruitzicht, is het tijd om terug te kijken: wat wilde ik allemaal met mijn tijd als we toch opgesloten zaten in huis? En wat is er eigenlijk van terecht gekomen? Ben ik veranderd in een sterrenchef, downward facing yogi en nieuw-ontdekt digitaal teken artiest? Of heb ik gewoon 2 maanden in een hoekje op de bank serie zitten kijken? Ik geef een update.

De thema’s van mijn lockdown periode

De afgelopen drie maanden hadden in het teken moeten staan van ‘reverse culture shock’, vrienden weer zien (met al hun nieuwe babies) en mijmeren over onze Australië avonturen. In plaats daarvan was het: “welkom terug! Corona corona corona”. Na een week weer op werk, belandden we thuis en nu, 3 maanden later, zitten we daar nog steeds. Alhoewel, thuis? We verhuisden van tijdelijke woning naar tijdelijke woning en hebben inmiddels al zo’n 4 huizen van binnen gezien in 2,5 maand tijd. Komende zondag verhuizen we weer voor een weekje door naar iets anders en daarna wéér. Maargoed, deze coronatijd zal voor iedereen wel gek geweest zijn. Gedeelde smart, zal ik maar zeggen.

Mijn coronatijd is op te delen in een paar thema’s, waarin ik ook mijn to-quarantine lijst had in gedeeld:

Eten

Man, wat heb ik veel aan eten gedacht deze maanden. Het lijkt wel alsof thuiszitten meer eten betekent. Haha! Anyway, gedurende de dag probeerde ik me in te houden, maar met-zonder-reistijd besloot ik wel mijn avonden nuttig te besteden en wat nieuwe recepten uit te proberen. Niet om een nieuwe sterrenchef te worden (want, dat ben ik al toch?), maar wel om een aantal dingen van de bucketlist uit te testen en te kijken of het wat was voor op de blog! Zo maakte ik onder andere:

pompoen mac 'n cheese

Mac ’n cheese met pompoensaus. YUM! Recept komt snel online.

Vegetarische Japanse Gyoza

Gyoza! Dit was verrassend simpel en ZO lekker dat ik het alweer een paar keer heb gemaakt.

Brood. Het ziet er lekker uit deze focaccia, maar er is nog verbetering nodig. Alleen na dit ene zakje gist gebruikt te hebben kon ik het niet vinden voor een paar weken, dus dat staat nog op de lijst. Gelukkig zitten we nog wel even thuis.

Verse ravioli (ja zelfgemaakt)! Yum. Ik maakte dit in Melbourne al eens en probeerde het nu nog eens. Nu wil ik het weer eten. Recept komt gauw online, want dit wil jij ook.

Tot slot bakte ik kokosmakronen, yum. Dat was zo super simpel dat dit recept erin blijft.

Wat ik niet maakte

Kardemombroodjes. Staat nog wel hoog op het lijstje, maar ik heb er nog geen zin in tijd voor gehad. Gist en ik zijn nooit echt goede vrienden geworden.

Creatief

Ondanks dat ik graag een nieuwe digitale tekenartiest had willen worden, was mijn iPad te oud voor de app ‘Procreate’ dus liet ik dat maar even voor wat het was. Ik ben nu wel begonnen met tekenen in de gratis app ‘Auto Sketchbook’, maar daarover later meer. Ik ben nog een mega beginner en snap er niks van haha. Ook heb ik nog niet de miljoen blogjes geschreven over Melbourne, maar niemand mag nu toch reizen en de grenzen zijn dicht dus het heeft niet zoveel zin. Wat ik wel deed:

Een fotoboek maken! We willen er aardig veel maken, maar de eerste is nu klaar: van onze reis naar Tasmanië. Ondanks dat ik de meeste foto’s al op de blog heb staan, is het wel leuk om een klein doorbladerbaar exemplaar te hebben om over onze reis te vertellen. We lieten er een extra drukken voor mijn moeder en zus, die ook mee waren. Een super leuk cadeau en herinnering toch? De tweede (van onze reis naar Bali) staat inmiddels ook in de startblokken, ik hoop echt onze tijd thuis hiervoor nog te kunnen gebruiken 🙂 Anders doen we het nooit meer.

Verder pakte ik mijn naaiskills weer op en leerde ik mezelf (en jullie) mondkapjes maken. Ik heb er inmiddels al zo’n 25 gemaakt (ik verkoop ze niet maar moest toch zwichten voor een aantal zusjes/vriendinnen/vaste volgers). Het was leuk om weer te doen en ik kan niet wachten tot mijn naaimachine straks een plekje heeft in mijn nieuwe huis!

DIY mondkapjes maken

Ook brainstormde ik flink over de inrichting van ons nieuwe huis. Begin juni verhuizen we hier dan ein-de-lijk heen en ik droomde over een nieuwe vloer, een kleurtje op de slaapkamermuur en een badkamer make-over. Inmiddels beginnen de plannen echt vorm te nemen en heb ik ook zin om jullie er in mee te nemen op de blog. Maar man, ik was even vergeten hoeveel hierbij komt kijken haha. Ik ben zo’n twijfelkont! En maar laminaat uitzoeken, en een bank en, en, en… To be continued zou ik maar zeggen!

Zie het gezellige hoofd van onze dansleraar in Vilnius

Tot slot dansten we zeker een aantal keer in de woonkamer, maar ik moet zeggen dat de motivatie wel echt uit mijn tenen moet komen. Het was ver te zoeken. We deden dit dus minder vaak dan ik had verwacht haha. Je kan niet alles hebben he.

Daarnaast (ok dit is niet helemaal creatief, maar wel ‘gezellig’) speelden we vooral veel Qwixx. Ik speelde dit voor het eerst met mijn zusje in Melbourne en nu we weer thuis zijn hebben we het zelf maar aangeschaft, wat een leuk spel! We hebben nu een aantal variaties gekocht en gaan die ook maar eens uitproberen. Nog meer Qwixx fans hier?

Nuttige dingen

Daarnaast deed ik natuurlijk een boel nuttige dingen, zoals een nieuwe energieleverancier uitzoeken, internet regelen, water regelen, alles wat bij een verhuizing komt kijken eigenlijk. En dat was genoeg werk!

Ook sportte ik regelmatig met mijn zusje, op afstand dan. We spraken dan af om samen een live les te volgen en volgden die dan allebei in ons eigen huis. Dat werkte heel goed voor de motivatie en was stiekem zelfs ‘gezellig’, ook al zagen we elkaar niet. Inmiddels zijn de lessen in mijn sportschool (de Workout) weer begonnen in de buitenlucht en volgde ik afgelopen week voor het eerst weer een les pilates buiten, in het Griftpark. Dat was zo heerlijk, in het ochtendzonnetje met de ganzen op de achtergrond! Ik hoop dat ze die er nog even inhouden.

Wat deed ik niet wat ik wel had willen doen?

Zoals gezegd bakte ik dus minder brood dan ik zou willen, alhoewel de sourdough starter uberhaupt niet op de lijst stond (ugh ik hou niet van sourdough). Verder had ik meer willen bloggen en al mijn fotoboeken af willen hebben. Maar goed uiteindelijk zitten we wel nog steeds in een pandemie en het is super millenial om van alles te willen, dus ik kijk gewoon terug op een tijd waarin ik een heleboel wél deed.

En waar ben ik het meest trots op?

Waar ik eigenlijk nog het meest trots op ben, is dat ik heb leren thuiswerken. Er moet wel iemand in de buurt zitten (zoals le BF of een zusje) want alleen doe ik niks, maar ik heb wel echt geleerd om thuis productief te zijn. Het kostte me even wat tijd want ik vind thuiswerken helemaal niet leuk, ik werk ook niet voor niks op een laboratorium met meer dan 50 collega’s haha. Maar ik heb genoeg te doen (en daar mag ik echt dankbaar voor zijn) en eigenlijk kwam er door corona alleen maar meer werk bij. Mijn werk als immunoloog leeft natuurlijk op in een pandemie, bizar genoeg. Stiekem ben ik daar wel trots op, want in het begin verzette ik me een beetje tegen het thuiswerken. Nu ga ik gewoon beginnen en ga ik in een keer door tot 5-6 uur. Ik merk wel dat ik meer uren werk dan normaal, omdat de overgang zo klein is tussen werk en thuis. Maar hopelijk is dat straks anders als we een werkkamer in kunnen richten in ons nieuwe huis.

Dit was toch wel mijn beste thuiswerk-vriend

En nu?

Ondanks dat er veel versoepelt per 1 juno, blijf ik nog wel even thuiswerken. Onze afdeling gaat langzaam weer open, maar er mag maar 10% van het personeel weer aan de slag, dus het is even vechten om een plekje. Gelukkig heb ik genoeg te doen qua werk en ook thuis, zoals mijn nieuwe huis inrichten en klussen, dus ik denk dat ik me nog wel even vermaak.

Ondanks dat ik het koffietjes doen en uit eten gaan heel erg mis, hoef ik per 1 juni ook niet direct het terras op eerlijk gezegd. Ik zal het vooral fijn vinden als ik mijn familie weer kan knuffelen en we niet meer zo moeilijk hoeven te doen met ontmoetingen. Tot die tijd heb ik nog genoeg dingen te doen mijn to-quarantine lijst.

Hoe kijk jij terug op de afgelopen 3 maanden?

littlebitofsunshine

Comments: 11

 • reply
  mei 31, 2020

  Wat een gekke thuiskomst voor jullie. Die verschillende huizen zorgen wel voor change of scenery, maar het lijkt me wel gek om geen eigen plek te hebben. Gelukkig komt dat moment dichterbij. Het thuiszitten viel me mee. Ik ga er best goed op. Ik heb ook veel Qwixx gsspeeld (en heb inmiddels 7 verschillende scoreblokken ofzo). Ik ben blij dat de grens weer open is, ik ga vandaag even naar mijn moeder. Voor de rest niet zoveel plannen voor, maar het voelt gewoon beter dat het mogelijk is.

 • reply
  mei 31, 2020

  haha heel herkenbaar, wij willen ook enorm graag weer sushi eten. Nog eventjes geduld, heb er wel mega veel trek in. Verder ben ik alleen de afgelopen drie weken ziek geweest en heb dagelijks veel pijn dus mijn energie is een beetje op. Verder heb je echt heerlijke dingen gemaakt, hier ga ik eventjes naar kijken!

 • reply
  mei 31, 2020

  Oh ook zo leuk om te lezen die van jou! Heerlijk! Ik vind het knap hoor dat je zo goed kunt thuiswerken. Het lijkt mij dus echt heel moeilijk, daarom vluchtte ik ook wel vaak naar koffietentjes om daar even te gaan werken.

  Je hebt veel gedaan voor iemand die ook nog zoveel werkte! Ik wil ook wel eens een keer zelf pasta maken, wellicht ooit nog in de toekomst. En kokosmakronen jaaaa! Zo lekker!

  Die foccacia ziet er wel goed uit hoor trouwens! Mijne worden wel echt heel plat en vrij droog, dus daar is nog werk aan de winkel. Ik gebruik trouwens een speciale mix voor pizza/foccacia waar ook al gist in zit. Die is echt heel chill, te krijgen bij de Appie (niet alle Appie’s hebben ‘m hier). Dan hoeft het niet eens te rijzen! 😀

 • reply
  mei 31, 2020

  Joeeeehoeee, nog een Qwixx fan! Dit was wel een lekker potje trouwens, jeetje mina, hahaha. Pap en ik spelen het elke avond meerdere keren en het is echt leuk; lekker snel en vrij tactisch – I like! Ik vind jouw mondkapjes trouwens echt mega mooi. Ik heb er zelf twee gekocht bij de schoen/kleermaker in de buurt, maar die had helaas minder leuke printjes dan die de stoffen die jij hebt gebruikt, hihi. Zou willen dat ik het zelf kon, stiekem. Ik kijk heeeeeel gek terug op de afgelopen maanden. Waarom dat is, komt morgen online op mijn blogje, hah #cliffhanger. Veel liefs!

 • reply
  juni 29, 2020

  Fijn dat je nog eventjes kan blijven thuiswerken. Lijkt me wel ideaal 🙂 En goed dat het je zo goed afgaat.
  Leuke dairy!

 • reply
  juni 29, 2020

  Wat een goed lijstje! Ik zie er veel toffe dingen tussen staan. En grappig, je conclusie. Daar herken ik me ook wel in. Het thuiswerken gaat zoveel beter dan in het begin. De eerste 5-6 weken heb ik als zeer stressvol ervaren. Wat mij vooral opvalt is dat ik in het begin echt lamgeslagen was en niks kon/wilde doen. Toen kwam die fase van de corona-hobby’s en nu het sociale leven weer op gang komt heb ik juist even geen zin in al die hobby’s haha. Ingewikkeld. Al heb ik wel een balans gevonden denk ik! Fijn dat dat voor jou ook een beetje zo voelt.

 • reply
  juli 1, 2020

  Dat is ongetwijfeld een compleet andere thuiskomst dan verwacht. Ik herken mezelf wel in die eeuwige twijfelkont. Toch fijn om dan in wat verschillende huizen te kunnen ervaren wat wel of juist niet voor je werkt. Ben benieuwd naar je nieuwe stekkie! En die foto’s… Het water loopt me in de mond, ondanks dat ik mijn ontbijt van vandaag nog moet nuttigen. Ben erg benieuwd naar die Mac ’n cheese met pompoensaus!

Post a Comment