Little bit of Diary #35 – Juli 2020

Hebben jullie ook zo het gevoel alsof juli niet bestond? Inmiddels lijkt 2020 één grote waas en waar juli begon met meer versoepelingen en weer voor het eerst uit eten, eindigde het met herziene ongerustheid over het toenemende aantal coronagevallen. Juli bestond hier verder uit veel kleine klusjes in huis en een wekelijks tripje naar Nijmegen met de nodige maskie tot gevolg. Lees gauw meer!

Huisupdate

Jullie hebben het vast wel op mijn Instagram voorbij zien komen (het was niet te missen 😉 ), maar wij deden in juli nogal wat klusjes in huis. We plamuurden oude gaten dicht (nieuwe skills!) en verfden daarna de gang wit want die was donkerblauw; wist je dat je echt 3 lagen verf nodig hebt om dat dekkend te witten? We namen maar meteen de gang beneden mee met het witten, dat was echt meteen een fris verschil!

Daarna hingen we een kapstok op in diezelfde gang en kwam ik er achter dat ik echt een gegronde hekel heb aan klopboren. Ik trok het geboor slecht en we accepteerden dat we de plug afknipten in plaats van het gat dieper te boren. (Pap, als je dit leest: sorry, je hebt me beter opgevoed dan dit!) De kapstok hangt overigens prima aan de korte plug, maar we wachten nog even zware winterjassen af 😉

Verder legden we boven plintjes en dit is toch net puzzelen voor volwassenen. Kijk deze mooie tangram!

Juli 2020 plintjes leggen

Ook pakte ik het toilet aan, want die vond ik een beetje saai (overigens vertelde een vriendinnetje me dat het heel Nederlands is om je toilet gezellig te willen haha). Ik witte de voegen van de wc. Jup, dedicated. Ik zette er een nepplant neer en hing mooie lijstjes op. Later meer over die voegen overigens, want komende maand komen er wat duurzame klusblogjes online.

Ook zetten we een IKEA kast in elkaar (en viel onze relatie bijna uit elkaar – koop nooit een EKET kast! Grapje, van de relatie dan, niet van de kast), en we bestelden super leuke pootjes voor eronder bij Prettypegs. Hier kun je custom pootjes bestellen voor een Ikea kast, waardoor de kast meteen een stuk minder saai wordt. Kijk hoe leuk! We kregen 1 pootje maar niet de juiste kant op gedraaid, dus wordt vervolgd haha.

Daarnaast hingen we een spiegel op (oke correctie: na het klopboorincident belde ik mijn pa en die kwam met zijn slagboormachine, blijkbaar een stuk stiller, en hing de spiegel op) en nu is onze was/badkamer bijna klaar, yay! We zoeken alleen nog een leuk rond kleedje voor op de vloer voor als het straks winter is en onze voeten koud.

Tomadorekje

En we hingen deze leuke Tomado boekenrekjes op! Goed verhaal: ik bestelde deze boekenrekjes ooit eens bij de HEMA toen ik nog op kamers woonde in 2014. Ik vond ze toen al zo leuk vintage, maar had er nooit plek voor. Ze verhuisden mee naar ons volgende huis, maar ook daar hadden we geen (goede) plek. Toen gingen ze natuurlijk in de opslag voor 2 jaar. Nu, 6 jaar na dato, bestelde ik een uitbreidingsset en hingen we ze echt op (ok jep, mijn pa weer). Gelukkig was het pakket compleet, want ik had moeilijk na 6 jaar bij de HEMA kunnen aankloppen hihi!

Juli 2020 balkonbar
Ook hingen we een balkonbar aan ons balkon.

Leuk leuk, ons huis wordt al echt ons huisje. Gelukkig maar, want we zitten er 24/7 in 😉 jullie ook al aan de klus geslagen? Oja, ik ruimde ook behoorlijk wat op, want uit de dozen kwam veel spul wat we na 2 jaar eigenlijk niet gemist hadden of gewoon dubbel. Ik opende een Instagram shopje, alles is voor een prikkie op te halen in Utrecht (want ik wil vooral gewoon dat het een tweede leven krijgt).

Maskies

Ongeveer 1 keer per week ging ik de afgelopen maand richting Nijmegen, een dagje ‘op het werk’ werken. Meestal bestonden die dagen overigens uit de hele dag meetings, maar fijn was het zeker. Wel moest ik daarna steeds weer wennen aan thuiswerken, alsof ik het na die ene dag ineens verleerd was. Of omdat ik wist hoe het ook kon. Maar helaas is het credo nog steeds ‘zoveel mogelijk thuiswerken’, dus ik hield het maar bij 1 dag per week. Dat leverde wel een boel maskies op:

Ik maakte ook nog 2 nieuwe maskers voor een instagramkennis en schoot dit mooie kiekje van ‘de was anno 2020’. Van die dingen die je dacht nooit te hoeven doen 😉

Nieuwe hotspots testen

Natuurlijk gaat er geen maand voorbij zonder dat ik een nieuwe hotspot test. Zo bezocht ik met mijn zusje een snuffelmarkt bij Kanaal30 (die viel nogal tegen maar het was wel weer eens leuk om naar een markt te gaan!) en daarna lunchten we bij de Pomp. Daar was ik nog niet eerder geweest, wat een leuke plek! Ik bestelde een toastie met kimchi en holy moly wat was dat lekker. Aanrader!

Met een vriendinnetje bezocht ik deze maand ook de nieuw geopende Soeperbar. Een soepbar waar ze… soep verkopen? Er komt snel een blog over online, maar hier alvast een sneakpeek:

Soeperbar
Soeperbar

Tot slot bezocht ik de Demka Kade, waar een nieuw stadsstrand is. Onze oude roomies van de Amsterdamsestraatweg (waar we een van onze 100 airbnbs hadden) waren er ook en zo konden we weer lekker bijkletsen. Een leuke tent en lekker eten, yum!

juli 2020 demka kade

Spelletjes en eten

En wat is een coronadagboekje zonder de vaste rubriek: spelletjes en eten? Deze maand testten we een nieuw spel: Codenames Duet. In Melbourne hadden we de ‘normale’ codenames (de roze) waarin je met 4 personen in 2×2 teams tegen elkaar speelt. Bij codenames duet speel je met zijn tweeën tegen het spel, maar wow wat is dat moeilijk! Van de 8 potjes hebben we er al 7 verloren hahaha. We blijven oefenen, het is namelijk wel heel leuk.

Wat betreft eten: Mijn zusje doneerde ons verse courgettes uit haar tuin (Hoera voor zusjes met groentetuinen), en dus kookten we 3 dagen met courgettes. We maakten natuurlijk een courgettesoep, dit werd een courgette-erwt-citroen soep met basilicum uit het kookboek ‘Simpel’ van Ottolenghi. Dag 2 maakten we een simpele salade met gegrilde courgette, parelcouscous, groenteballetjes en ander garneersel en op dag 3 maakte ik weer iets uit het kookboek Simpel (mijn nieuwe favoriet really): een courgette ciabatta fritatta (Dat rijmt!). Wow wat was dat lekker.

Verder ontdekte ik een nieuw lievelingsgerecht: Pasta alla Norma. Waarom ken ik dit nu pas? Pasta met aubergines uit de oven, die zo gaar zijn dat ze uit elkaar vallen in de saus. Wow! Ik kookte het meteen twee keer in 1 week haha, ik zal binnenkort eens een receptje posten.

Pasta alla norma

Corona gemijmer

Tot slot nog wat coronagemijmer. Ik vond juli eerlijk gezegd best een moeilijke maand, ik zal het maar gewoon zeggen ;). Ik had weinig werkmotivatie en sleepte me door de maand heen. Thuiszitten is zo oninspirerend! Ik had ook nul schrijfmotivatie, hence the silence hier. Ben ik gewoon een beetje verveeld wellicht?

Ik vond het ook moeilijk dat de coronagevallen aan het einde van de maand weer opliepen, want ik probeer best voorzichtig te zijn, maar ik zie ook veel mensen dat niet doen. Zo hebben veel mensen in de trein zijn/haar mondkapje maar half-om-bak op of eten/drinken tussendoor. Kapje op, kapje af. Seriously? Het helpt natuurlijk ook niet dat de overheid roept dat ze er niet in geloven en niemand voorlichting geeft. Ook vond ik het moeilijk om op Facebook zoveel bekenden te zien die in conspiracy theories geloven en het hele coronavirus een hoax vinden. Dat kwam hard aan en ik vond het moeilijk om daar niet iets van te vinden of op te reageren. Ik doe het niet want ik weet dat het geen zin heeft, maar ik vind het wel confronterend (en vermoeiend).

Gek eigenlijk, in het begin van de hele coronatijd had ik hier ook last van, dat ik mijn energie opmaakte aan me storen aan andere mensen, en toen kon ik het van me afzetten. Maar nu er steeds meer mensen over je heen hangen in de supermarkt als ze ergens bij willen, lijkt het toch weer een beetje een ikke-ikke samenleving te worden. Hoe gaan jullie hier mee om?

Het goede nieuws en een vraagje

Anyways, genoeg gemijmer, het goede nieuws is: ik heb nu lekker vakantie! Tijd om op te laden, om leuke dingen in huis te doen en het nog meer ons plekje te maken. Om boeken te lezen en een nieuw puzzelboekje vol te kalken, haha #oma. Tijd om het nieuws uit te laten, want dat las ik denk ik ook weer teveel de afgelopen tijd. En om nu echt weer eens wat blogjes te schrijven. Speaking of bloggen… Deze diary is het 3-jarig diary-jubileum! Zouden jullie het leuk vinden als ik switch naar weekoverzichten of houden jullie wel van maandoverzichten? Ik zit erover te twijfelen. Ik hoor het graag in de comments!

Hoe gaat het met jullie?

littlebitofsunshine

Comments: 9

 • reply
  augustus 6, 2020

  Jullie huis ziet er heel gezellig uit. Leuk om het helemaal je eigen plek te maken. Voor mij was jullie ook weer een beetje zoals het begin van corona. Ik ben weer te veel bezig net het nieuws. Door de maatregelen in Antwerpen voelt het strenger dan in maart/april. Het inspiratieloze is heel herkenbaar, ondanks dat ik er thuis het beste van maak en dat dat best prima gaat. Geniet van je vakantie! Wat betreft maand- of weekoverzicht: als je genoeg beleeft voor een weekoverzicht lees ik hem net liefde!

 • reply
  augustus 6, 2020

  Hoi! Leuk om weer wat te lezen 😀 Ik stem voor een weekoverzicht hoor!

  Ik vind je mondkapjes zo leuk 🙂 En jullie huis ziet er echt goed uit al, ben benieuwd naar de rest 🙂 En ik hoor steeds meer van diie Ottolenghi verhalen, wellicht ga ik ook eens een boek aanschaffen! Ben wel benieuwd en ben echt op zoek naar inspiratie.

 • reply
  augustus 6, 2020

  Hard gewerkt in dat huis van jullie, ziet er mooi uit. En als ik verhuis ga ik toch ook voor een beetje gezelligheid op het toilet. En ik ben geen Nederlander 😉
  Ik vind het oplaaien van Corona en vooral dat iedereen een mening heeft erover en die vaak helemaal niet onderbouwd overal wil verkondigen ook heel lastig. Ik probeer er wat van weg te blijven, maar dat is allesbehalve makkelijk.

 • reply
  augustus 6, 2020

  Mijn vriend heeft een kennis op Facebook die ook elke dag wel iets deelt over dat corona grote onzin is en ik kan daar ook zo boos om worden. Ben dan ook wel weer blij dat ik geen Facebook meer heb, kan daar niet ook nog de energie voor opbrengen :p Maar die mensen in winkels die maar wat doen, daar krijg ik toch ook de zenuwen van. Al ben ik dus wel al blij dat mondkapjes nu toch verplicht zijn in de winkels.
  Ik herinner me nog toen wij verhuisden, ik maar liefst vijf lagen wit op de muren heb moeten zetten voor het bordeaux echt volledig weg was. Sindsdien ben ik niet zo’n fan van schilderen als klusje, haha.

 • reply

  Harma

  augustus 6, 2020

  Leuk om je maandoverzicht te lezen, en ik stem ook voor een weekoverzicht!

Post a Comment