Kinderdijk

Little bit of Week 33 – Smelten en slaapgebrek

Jongons, jongons, wat was het heet afgelopen week. Nog klimaatverandering ontkenners hier? Door de hitte smolt ik een beetje en sliep ik slecht, waardoor ik de tweede week van mijn vakantie weinig kon uitvoeren helaas. Toch deden le bf (die ook vakantie had deze week) en ik nog een hoop leuke dingen, zoals een bezoekje aan de Kinderdijk! Lees gauw verder.

Bij vakantie hoort uit eten

Omdat het vakantie was en we thuis bleven, gingen we maar extra vaak buiten de deur eten in Utrecht. Dat vind ik namelijk altijd zo leuk aan een stedentrip: uit ontbijten, uit lunchen, uit dineren (you gotta love food haha). We begonnen onze week bij Karibu, waar we nog een tegoedbon van hadden die we in de coronatijd aanschaften. Mijn favoriete brunch tent mocht natuurlijk niet omvallen he!

Verder deden de die maandag weinig noemenswaardig door de hitte behalve ijsjes eten, en speelden we ’s avonds de hele avond Phase10 terwijl we met onze voeten in een teiltje water zaten. We aten snelle wraps (perfect ‘ik heb het heet en geen zin om te koken’ voer) en ik maakte er zowaar foto’s van. Ik word er al beter in.

Bikram-dansen

Op dinsdag was le bf een dagje weg en keuvelde ik wat in het huis. Ik las in mijn boek in de zon, maakte wat schoon en probeerde niet te smelten.

Dit is ‘de troon’ – een schommelstoel in de zon et voila! Binnenbalkon 🙂 Let niet op de ‘bank’ op de achtergrond haha. Nog een paar weken en deze improvisatie kan weg!

’s Avonds ging ik me toch maar eens bewegen, want ik had me opgegeven voor een online lesje ‘Collegiate Shag’ van mijn favoriete dansdocenten in Barcelona. Voor nieuwe lezers onder jullie: Collegiate Shag is een swingdance uit de jaren 20-40 en je danst op snelle muziek, een beetje zoals je altijd in van die leuke oude films ziet. Hier kun je een voorbeeld zien. Maar terug naar dinsdagavond. Recht voor de ventilator danste ik een uur fanatiek mee, en het was fijn om weer eens wat cardiotraining te doen. Daarna borrelde ik wat met de docenten via Zoom en was het leuk om weer eens bij te kletsen. Komende november zouden we namelijk samen een weekend lesgeven in Tilburg, waar we alle vier heel erg naar uitkeken! Maar ja, the big C.

Nieuwe oude stoelen en een bbq

Woensdag begonnen we met een fietstochtje naar Op Zuid, waar we sup-boards hadden gereserveerd. Maar we hadden alweer zo’n slechte nacht gemaakt dat we er inmiddels misselijk van waren. Ken je dat, dat brakke maag gevoel van te weinig slaap? We skipten het supboard maar en dronken alleen een drankje bij Op Zuid, wel echt een leuke tent. Daarna haalden we onze GreenWheels op, want onze nieuw gestoffeerde stoelen waren klaar, yay! Eerder schreef ik al dat we oude stoelen van le bfs opa wilden laten stofferen, en hiervoor Studio Fijnstof hadden gevonden. Dit is een duurzame stoffeerstudio (fijn!) en bovendien is eigenaresse Iris echt een super leuke vrouw. Er waren wat leveringsproblemen voor de stof die we hadden gekozen (surprise, dit overkomt ons inmiddels al maanden haha), maar nu waren ze klaar. En hoe leuk zijn ze geworden:

Ook hingen we een nieuwe foto aan de muur in ons trappenhuis. We hadden een van de foto’s die Mandy Brander van ons had gemaakt in de fotoshoot in mei groot laten afdrukken. Het wordt echt al wat hoor, ons huisje 🙂

In de avond kwamen mijn zusje en haar vriend bij ons bbq’en en spelletjes spelen (ik heb 10234939 zusjes dus vandaar dat ze zo vaak voorkomen in mijn dagboekjes 😉 ). Le BF roosterde een hele bloemkool in de bbq, maar daarvoor was de bbq te klein haha! In twee delen dan maar. Daarna speelden we Codenames Duet met zijn vieren en we wonnen eindelijk! Dit spel is dus ook super leuk met meer dan 2 personen. Ik schreef meteen een blog over mijn favoriete spelletjes van dit moment, dus die komt gauw online.

De toerist uithangen

Op donderdag hingen we de toerist uit, want het was eindelijk niet meer zo EXTREEM warm. Met de weinige aantallen toeristen in Nederland, wilden we nu wel eens de Kinderdijk gaan bekijken. Ik ben nooit zo van de toeristische attracties waar ook 15 touringcars vol toeristen zijn, en waar je je vervolgens doorheen moet vechten om iets te zien. Nou, als je de Kinderdijk ook nog eens wil zien: dit is je kans! Toen we aankwamen waren er slechts een handjevol mensen en pas rond het middag uur werd het ‘druk’. Misschien 50 man? Het was echt super mooi en leuk om eens gezien te hebben.

Daarna reden we door richting Dordrecht, waar we lunchten bij een super leuke lunchtent: Villa Augustus. Het was een beetje ‘de zevensprong’ meets ‘villa kakelbont’ qua interieur haha maar we hebben echt extreem lekker gegeten. Veel van hun ingrediënten groeien ze zelf in de tuin, en je ziet per dag welke verse ingrediënten dat die dag zijn. Leuk toch?

We aten deze fantastische pizza met gegrilde courgette, rozemarijn en schapenkaas. Die gaat op de ’to do list’

Daarna gingen we op kraamvisite bij een nichtje van le bf, die een paar maanden geleden was bevallen. Het was echt een schattige baby met heel veel haar hihi! Tot slot reden we terug naar huis, leenden nog even snel een ladder van mijn zusje, nu we toch ook haar auto hadden, en hingen we nog een plafondlamp op in de woonkamer. Gelukkig had niet alle warmte van de afgelopen week zich rondom het plafond verzameld 😉 Poeh! Maar hij hangt. Dat is echt zo’n klusje wat je anders nooit meer doet hehe.

En nog meer eten en spelletjes!

Vrijdag begonnen we de dag goed met een brunch bij de Kwekerij. Hier waren le bf en ik beiden nog niet geweest en we keken uit naar de pancakes. Echt een leuke plek!

’s Middags kwam mijn zusje langs met een nieuw spel: Skip Bo (alhoewel dit volgens mij al mega oud is maar voor mij nieuw) en ik was direct fan.

En ’s avonds gingen we nog maar een x uit eten haha, want waarom niet. We hadden gereserveerd bij mijn lievelingsrestaurant in Utrecht: Le Jardin. We lieten ons verrassen met eten en wijn en nog meer eten en yum. Als je hier nog nooit geweest bent: doen! Ze toveren met groenten (maar serveren ook vlees voor de niet vegas!)

En toen was het alweer weekend

De week is echt voorbij gevlogen, want ineens was het zaterdag. We reden met de motor richting mijn moeder om even een kopje koffie te doen en zagen mooie stukken van Utrecht, de forten enzo. Daarna deden we vrij weinig, behalve Soto Ajam maken, omdat het de herdenkingsdag was van de bevrijding van Nederlands Indie. We keken documentaires en kletsten erover. Le BF is half Indisch en we bezochten afgelopen jaar voor het eerst Indonesië, dus erg interessant om daar meer over te leren. Hier kun je een kort filmpje kijken met meer informatie als je dat interessant vindt.

Op zondag begonnen we de dag met een gezonde smoothie bowl en daarna stortte ik me op een bucketlist dingetje: Bagels maken! Ik volgde dit recept en ze waren echt súper goed gelukt, al zeg ik het zelf. Die houden we erin haha. Een vriendin kwam ze helpen opeten samen met haar vriend en super schattige baby en daar kletsten we de hele middag mee, heel fijn.

En deden jullie ’s avonds ook zo’n dansje toen het ein-de-lijk ging stortregenen?

Dit was mijn week alweer, een super fijne vakantie week ondanks de hitte, en gelukkig is het vandaag weer wat koeler. Hoe gaat het met jullie?

Comments: 5

 • reply
  augustus 17, 2020

  Man man man, krijg trek van dit dagboekje! 😉 Die geroosterde bloemkool ziet er echt gooeeeeed uit! 😀

  Ziet er uit als een lekker weekje 🙂 De stoelen zijn mooi geworden! En ik zie Villa Augustus vaker voorbij komen, ziet er echt gaaf uit. Jammer dat Dordrecht nou niet echt in de buurt ligt maar one day!

 • reply
  augustus 17, 2020

  Wat leuk, zoveel spelletjes en lekker eten. Precies de goede combinatie, wat mij betreft 😉

 • reply
  augustus 17, 2020

  Ik ben 2 jaar geleden met mijn zus naar Kinderdijk geweest en toen overnacht in Villa Augustus. Ik vond zowel Kinderdijk als Dordrecht heel leuk om te ontdekken. Toen was Kinderdijk best wel druk, dus kan me voorstellen dat het nu een droom is zonder al die toeristen.

 • reply
  augustus 17, 2020

  Wat een heerlijke vakantieweek. En al die foodfoto’s, yum. Ik was ook af en toe zo brak, gaar en misselijk door de hitte. Bizar dat dat zoveel effect heeft hè? Ik ben blij dat de temperaturen weer wat aangenamer zijn voor mij.

Post a Comment