Little bit of week 35 – bankhangen en birthday

Terug op werk na mijn vakantie was dit een beduidend minder volle week dan de afgelopen weken. Ook was het echt ineens herfstweer! Maar er zaten zeker hoogtepunten in, want we kregen namelijk eindelijk onze nieuwe bank en ik vierde mijn birthday! Ik was alleen bedroevend slecht in foto’s maken deze week, ik zal mijn best doen dat komende week meer te doen hehe!

Weer aan het werk

Maandag begon ik weer op werk, maar natuurlijk nog gewoon thuis. Ik maakte mijn e-mailinbox leeg en dat was wel zo ongeveer het enige wat ik bereikte op maandag haha! ’s Avonds probeerde ik de vakantievibe erin te houden en kookte ik uitgebreid: enchiladas met een home-made enchiladasaus en geroosterde zoete aardappel als vulling, met homemade tacokruiden. Ik heb de recepten gelinkt. Yum!

Ik kook niet elke dag uitgebreid hoor, dinsdag was het bijvoorbeeld een pasta met snelle pesto uit het kookboek Veg:

Miniverjaardag op werk

Deze week ging ik maar liefst twee keer naar werk, een dag vol meetings en een dag in het lab. Een van de dagen nam ik taart mee en vierde m’n verjaardag met m’n collega’s. Door de nieuwe restricties van max 6 personen in huis kon ik natuurlijk niet echt een ontspannen feestje geven, en het weer zat ook niet echt mee om het in het park te vieren, dus dit jaar sloeg ik dat maar even over. Mijn studenten kwamen stiekem toch met een cadeautje: 3 zakken met verse koffiebonen! Super lief, en ze kennen me nu al echt 🙂

Maar het echte cadeau…

Was onze nieuwe bank! Het vergde wat organisatiewerk: allereerst moesten we de bezorging plannen op een dag dat onze onderbuurman kon, de bank moest namelijk via het huis van de onderbuurman naar zijn jungle tuin (a.k.a. wildgroei), op een traplift naar ons balkon gelift en via daar kon ie naar binnen. Utrechtse huizen hebben namelijk vaak zo’n kleine gang met draaitrap waar een bank lastig door kan haha. Maar binnen een uur was alles gefixt en stond de bank boven en ik ben zó enorm blij met het resultaat:

We bestelden deze bank bij Rachmaninoff, een Nederlandse designwinkel op de vismarkt in Utrecht, en de bank komt van Dyyk, een Nederlands merk. Hij zit super, hij is zo mooi en heeft nu alleen nog wat mooie kussens nodig! Maar dat weerhield me er niet van er al het hele weekend op te zitten 😉

Nog meer cadeautjes

Le BFs ouders kwamen helpen de bank boven te krijgen en we vierden meteen mijn verjaardag. Ik kreeg zoveel leuke cadeautjes: Maar liefst twee elpees, een van Pokey Lafarge, een Amerikaanse jazzmuzikant waar we eerder in Melbourne al eens een concert van bezochten en een van Frank Sinatra.

Ook kreeg ik het kookboek ‘Azië’, met allerlei Aziatische vegetarische en vegan gerechten. Yum! Ik zal hier binnenkort een kookboek review van schrijven, want ik heb al zoveel gezien wat ik top vind aan dit boek.

Maar diezelfde dag kreeg ik zowaar nóg een kookboek binnen: Sizzle and Drizzle van Nancy Birtwhistle! Mijn vriendinnetje Iris die momenteel in de US zit, stuurde me dit kookboek, want we zijn allebei ontzettend fan van Nancy. Ik deel vaker wat van haar op insta, en zorg dat je haar gaat volgen als je dat nog niet doet! Nancy won the Great British Bake off in 2014 en deelt nu filmpjes van baksels, maar ook eco schoonmaak en haar groentetuin. Zoo blij met haar kookboek.

Throw(back) weekend

Het weekend begon met een werk ding: ik presenteerde op een congres met maar liefst 100.000 bezoekers! Het was helemaal online en mijn presentatie was al een maand geleden opgenomen, maar ik moest alsnog online zijn om vragen te beantwoorden. Ik was stiekem een beetje nerveus want: zoveel mensen haha! Maar het ging goed en ik kreeg leuke reacties.

Daarna brachten we een bezoekje aan mijn opa, een hele gezellige en interessante 90-jarige. Hij kan heel leuk vertellen en we durfden het na corona eindelijk aan om hem op te zoeken, want ik had hem nog niet gezien nadat we weer terug waren uit Melbourne! We keken oude foto’s en kletsten over van alles. Kijk hoe schattig ik vroeger was:

Een andere throwback (een woordgrapje naar het pottenbakken, wat ’throwing’ heet in het engels) is dat ik eindelijk mijn pottenbaksels op kon halen bij het atelier in de Vechtklub waar ik lessen volgde. Ik focuste dit blok op borden, want dat vind ik heel moeilijk en ik heb uiteindelijk 8 dingen gemaakt, waarvan 4 borden. Het één ziet er beter uit dan het andere haha! Er was wat glazuur van een ander baksel op een van mijn borden gedruppeld in de oven, waardoor het er helaas een beetje ‘vies’ uit ziet. Wie weet doe ik nog een cursus.

Verder deed ik nog een boel sociale dingen waarvan ik vergat foto’s te maken, zoals koffie drinken met studievrienden en lunchen met mijn beide zusjes. En toen ging ik alweer vroeg naar bed, want deze week moet ik elke dag richting Nijmegen dus weer elke dag super vroeg op, oef!

Hoe was jouw week?

Comments: 4

 • reply
  augustus 31, 2020

  Mooie bank! Iedere dag naar Nijmegen… Dat klinkt als een pittige week, nadat je dat al zolang niet gedaan hebt. Maar komt vast goed en het zal ook wel leuk zijn om (hopelijk) weer wat collega’s te zien tijdens de dagen daar. Ik vind je baksels er toch tof uitzien. Maar kan me voorstellen dat je je ergert aan bepaalde imperfecties. Dat zou ik ook hebben als ik ze zelf gemaakt had, haha. Het lijkt me wel heel erg tof om ooit eens zo’n cursus te doen.

 • reply
  september 1, 2020

  Succes deze week met al dat getrein!
  & Jouw blije hoofd met dat kookboek haha, heerlijk 😀
  Pottenbakken lijkt me ook leuk! Ik overweeg om ook een cursus te gaan doen, mmm… maar het is best wel moeilijk he? (Ik haak nogal snel af als dingen te moeilijk worden :’))

 • reply
  september 2, 2020

  Hele mooie bank, inderdaad. 🙂 En wat spannend, zo’n presentatie. Ik weet niet of ik dat zou durven. Voor mijn nieuwe baan moet ik ook af en toe wat presenteren voor grotere groepen mensen en dat vind ik echt heel erg spannend!

Post a Comment