Recept – Zelfgemaakte ravioli met spinazie en ricotta
Pasta maken, ik zag er lange tijd (zeker 31 jaar) tegenop. Ik maakte al wel vaker gnocchi maar ‘echte’ pasta kwam er tot nu toe niet van. Tot ik het vorig jaar een keer probeerde, en ontdekte dat het én super makkelijk is (zelfs zonder pastamachine) én zó lekker. Vandaag deel ik een recept voor zelfgemaakte ravioli met een vulling van spinazie en ricotta en een sausje van salie en boter. Yum!
De tips en tricks van ravioli maken
Ravioli maken is eigenlijk zo moeilijk nog niet. Het deeg is in 10 minuten bij elkaar gekneed, dan rust het even in de koelkast en ondertussen kun je de vulling maken. Hier kun je je eigen draai aan geven, als je ze maar niet té vol stopt. Less is more in Italië he. Het maken van de ravioli moet je even gezien hebben, dus hier komt een kleine fotosessie:
Dan komt hier het recept, enjoy!
Ravioli met spinazie en ricotta met een sausje van salie en boter
Prep Time: 60 Minutes
Cooking Time: 10 Minutes
Total time: 1 Hour 10 Minutes
Servings: 2
Ingredients
Voor het deeg
- 200 gram bloem (liefst type 00 voor pasta maar gewone kan ook)
- 2 eieren
- 2 el olijfolie
- Snufje zout
Voor de vulling
- 200 gram spinazie
- 100 gram ricotta
- 50 gram parmezaanse kaas, geraspt
Om te serveren
- Salieblaadjes
- Een flinke eetlepel (room)boter
- Zout en peper
Instructions
Heb jij al eens zelf ravioli of andere pasta gemaakt? Wat is jouw lievelingsrecept?
Rachel
Het ziet er echt heerlijk uit zeg, thanks voor het delen! Ik heb het recept opgeslagen.