plannen voor de herfst

Mijn plannen voor de herfst/winter

Wat een herfstweer! Heel blogland maakt plannen voor de herfst, maar het was ook een tip van een lezer om op deze manier weer wat licht in deze donkere dagen te krijgen. Een soort doel of houvast kan helpen in de deprimerende corona-omstandigheden. Dat leek me wel een goed idee en daarom deel ook ik vandaag mijn lijstje met plannen voor de herfst en winter. Wat wil ik gaan doen, bereiken of vooral niet-doen de komende maanden?

To do or not to do?

Ik hou enorm van lijstjes. Nog meer hou ik van notitieboekjes waar ik die in kan opschrijven, maar goed, lijstjes afvinken is ook fijn. Ik maak soms wel eens lijstjes op mijn werk, nadat ik het werk al heb gedaan, zodat ik én kan zien wat ik zoal bereikt heb (op lange computerdagen vind ik het soms moeilijk om een tevreden gevoel te hebben aan het einde van de werkdag) én ik het daarna ook meteen kan afstrepen. Instant voldoening haha. Het helpt overigens ook in mijn 2-wekelijkse overleg met mijn supervisor, zodat ik nog weet wat ik allemaal zoal heb gedaan. Zou ik een slecht geheugen hebben…?

Goed, lijstjes dus. Ik ken denk ik geen blogger die er niet van houd. Maar not-to-do lijstjes vind ik eigenlijk net zo fijn. Want het voelt zo dubbel om doelen op te stellen voor mijn vrije tijd, omdat ik dan het gevoel heb alsof ik die ook altijd nuttig moet besteden. Vandaar dat ik even twijfelde om zo’n lijstje te maken, maar ik doe het toch maar. Want de donkere coronadagen kunnen wel wat doel gebruiken!

Wat wil ik zoal aan nuttige dingen doen?

Allereerst de nuttige dingen, want daar zijn er altijd wel een aantal van.

 • In huis zijn er nog wel wat klusjes te doen. Zo willen we nog jaloezieën ophangen in onze ‘powderroom’/waskamer want ja, privacy haha. Ook hebben we nog wat klein meubilair uit te zoeken zoals een nachtkastje en een vloerkleed, maar dat hebben we tot nu toe uitgesteld. Tot slot wil ik eigenlijk de studeerkamer eens inrichten, want als we nog wel even thuiswerken, zou het fijn zijn om daar echt te kunnen zitten! (Lees: we moeten een ritje naar de stort maken en meuk wegbrengen want het is nu onze meuk-kamer)
 • Is blogs schrijven nuttig? Tja, het valt een beetje in de midden categorie. Maar er zijn een aantal blogs die wat uitgebreider zijn en wat meer tijd kosten. Zo ben ik al eeuwen mijn seizoenskalenders aan het updaten, en moeten die nu echt eens terug online. *oeps!
 • Er liggen een aantal naaiklusjes op me te wachten, zoals een broek die korter moet en wat gaten die moeten worden gerepareerd. De herfst is hier een perfecte tijd voor. Ik naai maar meteen wat extra mondkapjes want nu ik ze op werk moet dragen gaat het hard met de wasbare (ik gebruik er nu 4-5 per dag!!)

Welke leuke(re) dingen staan er op mijn bucketlist?

Naast nuttige dingen zijn er natuurlijk ook een boel leuke(re) dingen die ik in de herfst en winter wil doen. Zoals verwacht bestaat dit uit eten en spelletjes haha.

 • We hebben sinds kort een echte le creuset braadpan! (Mijn forever droom – insert engelen geluid *Ahhhh) Ze waren in de aanbieding bij de ING rentepuntenwinkel en ik heb me laten gaan. Tijd voor stoofpotjes dus en gerechten met een pan in de oven. YUM!
 • Ik heb ook nog een enorme stapel recepten die ik wil uitproberen, dus tja, jullie zien ze wel voorbij komen in mijn dagboekjes denk ik 😉
 • Lezen! Ik heb een aantal boeken op de stapel liggen (op de grond nog wel, want zoals je hierboven kunt lezen: ik heb nog geen nachtkastje). Zo wil ik Auxiety gaan lezen, over de vreemde wereld van de spotify lijsten (geschreven door een Nederlandse auteur) en heb ik ook een nieuw boek van Jaap Scholten liggen, waar ik eerder al zijn werk al van las. Ook ben ik nog bezig in ‘de meeste mensen deugen’ en ‘alles is uitvogelbaar’ en staat ook het laatste deel van de zeven zussen op de leeslijst. Ja, ik lees altijd meerdere boeken tegelijk haha. Ik zit overigens ook op Goodreads waar ik alles bijhoud!
 • Een DIY adventkalender maken met le bf. Dit deden we al een aantal jaar op rij en dit jaar gaan we er ook weer aan. Wij doen altijd oneven vs even dagen, zodat je beide maar 12 dagen hoeft te vullen. Super leuk om elkaar wat extra aandacht te geven!
 • Lekker spelletjes spelen. We hebben er inmiddels zoveel! Love spelletjes 🙂
 • Eigenlijk wil ik deze herfst ook een keer met le bf een weekendje weg naar een natuurhuisje in het bos (gewoon in Nederland). Creepy (want donker) maar romantisch tegelijk. Iemand leuke tips?

En verder?

Verder laat ik alles maar gewoon een beetje over me heen komen. Of zoals Marlous het mooi omschreef: De boel de boel laten. We zitten tenslotte nog steeds in die pandemie en alles kan elke dag/week weer anders zijn. Ik moet zeggen dat dát gedeelte me nog wel bevalt: leren met de dag leven. Minder plannen, spontaan dingen doen omdat ze kunnen, voelen waar ik behoefte aan heb vandaag. Toegeven aan vermoeidheid of verdriet of juist aan een energieke bui. En ik wil vooral proberen me niet teveel zorgen te maken om de hele toestand, want zorgen maken over iets wat je niet in de hand hebt is natuurlijk eigenlijk zonde. Tot zo ver mijn not-to-do list!

Wat zijn jouw plannen deze herfst?

littlebitofsunshine

Comments: 8

 • reply

  Johanna

  oktober 11, 2020

  Leuk! Ja, een eigen richting bepalen om niet mee te gaan in de pandemiedtroom is belangerijk. Tijd voor nieuwe doelen! Ben je overigens op Goodreads gaan volgen. Je leest veel boeken, die mij ook interesseren.

 • reply
  oktober 11, 2020

  Jaaaa leuk! Ik moet ook allerlei klusjes in huis doen (en in tegenstelling tot jou heb ik daar ALLE tijd voor haha), ben gisteren maar eens begonnen aan het schilderen van mijn deurposten… maar gordijnen en broeken inkorten horen er ook nog bij ja, pfft.

 • reply
  oktober 11, 2020

  Ik hou het gewoon bij 1 groot plan voor de herfst, want ik verhuis eind november. Dus alles hangt een beetje daar mee samen: nog heel wat werk in huis en dan leuk inrichten en nog wat klussen.
  En hopelijk ook gewoon lekker op de bank zitten en genieten van het nieuwe huis uiteraard.

 • reply

  Tea

  oktober 11, 2020

  Ik heb vooral dingen die mogen op mijn lijst. Ik ga tussen je Goodreads kijken, ben nog op zoek naar een Nederlands boek.

  Is Cabiner een idee – het is een wikkelhouse in Drentsche Aa. Hij staat al eeuwen op een van mijn lijstjes, maar het komt er nooit van.

 • reply
  oktober 15, 2020

  Fijn lijstje! Ik moet ook weer eens een blik op mijn herfst bucketlist werpen. Ongemerkt kan ik geloof ik al best wat dingen afstrepen, maar ik vind het ook fijn om een soort to do lijstje te hebben nu we weer richting een lockdown gaan.

Post a Comment