eindejaarslijstjes reizen nooit gemaakt

Eindejaarslijstjes – deze reizen maakte ik dit jaar NIET

In mijn traditie om een beetje afwijkende eindejaarslijstjes te maken (zo schreef ik al eens op welke zielige blogs er vooral niet gelezen werden het afgelopen jaar), bedacht ik om maar eens te bedenken waar ik dit jaar allemaal NIET heen reisde. Wat stond er op de planning, maar werd gecancelled door bosbranden of een pandemie? Een trip down ‘what could have been’ lane.

We kortten onze remigratie reis in

2020 begon voor ons met bosbranden en bijbehorende mondkapjes in Australië. We konden er zogezegd alvast aan wennen. Maar daardoor moesten we wel onze reisplannen in februari aanpassen, toen we terug emigreerden naar Nederland. Waar ik zo graag nog de quokka’s wilde zien bij Perth, of vrienden wilde opzoeken in Brisbane, kozen we slechts voor een korte tussenstop in Singapore, waar we toch al van vlucht moesten wisselen. En dat was al spannend, want Singapore kende toen al wel zo’n 80 coronagevallen. Als ik er nu aan terug denk is het schattig dat we daar zo zenuwachtig van werden.

We reisden niet naar Vilnius in de zomer

In augustus stond er een toffe reis gepland: we zouden op danskamp naar Vilnius, in Litouwen. We deden auditie en werden geselecteerd om samen met zo’n 40 dansteams er vol voor te gaan: trainen, feedback onderling en vooral veel vlieg (of dans) uren maken. Voor de nieuwe lezers onder jullie: tot het afgelopen jaar (want corona) dansten le BF en ik een swingdans genaamd ‘Collegiate Shag’. Deze dans is familie van Lindyhop (iets bekender) en wordt gedanst op jaren 20-40 muziek. We geven er ook les in, maar dat ging dit jaar ook niet door natuurlijk.

Gelukkig waren we ooit al eens eerder in Vilnius, al was het maar om hieronder een foto te kunnen plaatsen en te verlangen om er weer eens te zijn:

Vilnius
In Vilnius, Litouwen (ver voor 2020)

Ook gingen we niet naar Finland

In Melbourne maakten we veel internationale vrienden, waaronder eigenlijk vooral Europeanen. Zwitsers (zowel Duits als Frans sprekende), Italianen, Belgen en ook Finnen. In het najaar waren we voor een verdediging van een PhD uitgenodigd in Turku in Finland. Daar reisden we helaas dus niet heen, want de verdediging was dit jaar op Zoom, hoe 2020. Hopelijk kunnen we in 2021 alsnog!

Helsinki
Ik was ooit al in Helsinki, maar nog nooit in Turku.

We gingen zelfs niet naar België

Goeie grap, we hebben zelfs onze buren niet bezocht. Onze traditie is om elke koningsdag in Antwerpen door te brengen, want we houden niet van drukte en le BF kent Antwerpen goed. Ook hadden we zoals gezegd in Melbourne nieuwe Frans-Belgische vrienden gemaakt die nu in Brussel wonen. Maar doordat de grenzen dicht waren zijn we zelfs in België nooit aangekomen. Het was overigens ook bijzonder rustig op Koningsdag in Nederland, maar dat terzijde. In de zomer leek het er nog even op dat ik richting Brussel kon om mijn zus op te zoeken, maar voordat de plannen rond waren, werd er alweer rondgeslingerd met code roods en oranjes. Helaasch.

Heb ik al plannen voor 2021?

Ga ik al deze reizen inhalen in 2021? We zien het wel. Ook al droom ik al weken van een mooie stedentrip, ik plan nog even niets en doe hooguit iets wat met de auto of OV te bereiken is. Beter voor het klimaat ook eigenlijk he! België lijkt me een haalbare eerste stap 🙂

Welke reizen heb jij niet gemaakt in 2020?

littlebitofsunshine

Comments: 6

 • reply
  december 21, 2020

  Een typisch 2020 lijstje. Hopelijk is er in 2021 weer iets meer mogelijk, maar ik durf er nog niet honderd procent op te hopen. Ik ben dit jaar 3 weekendjes weggeweest in eigen land (gelukkig een nieuw land ;-)). Tof dat jullie geselecteerd zijn voor die dansreis, mooi vooruitzicht voor de toekomst.

 • reply
  december 21, 2020

  Ha, leuk (of nouja, je snapt ‘m) dit. Ik was er laatst toevallig over na aan het denken en het valt eigenlijk wel mee! Ik zou naar Bratislava, Portugal en Italië voor werk, maar dat wordt in principe gewoon verschoven. IJsland in mei verzette ik zelf naar augustus, en ik zou vast nog een keer of wat naar Oslo en Brussel zijn gegaan, maar dat komt ook nog wel.

 • reply
  december 21, 2020

  Ah.. Echt zo jammer ): Ik baal echt ook voor de mensen die prachtige huwelijksreizen gepland hadden of eindelijk hun familie van ver weer op zouden gaan zoeken.. Het is echt jammer dat we niks van de wereld hebben kunnen zien dat jaar! Ik had nog niks gepland staan, gelukkig, dus ik heb ook niks hoeven annuleren. Maar, zodra het weer kan en er is echt zekerheid, dan ga ik ook wel graag weer op pad. Sicilië staat for some reason hoog op mijn lijstje, dus who knows! Liefs!

 • reply
  december 22, 2020

  Ahhh ik hoop echt dat we volgend jaar weer een beetje op vakantie mogen, al is het maar enkel binnen Europa… heb echt zin om weg te gaan 🙁

 • reply

  Tea

  december 22, 2020

  Maeh! Ik had alleen een trein reis naar het zuiden van Frankrijk op het programa en dat ‘mocht’ toen ook, maar had besloten niet te gaan. Komt wel weer een keer.

  Komen jullie nog in aanmerking voor de volgend editie van het festival in Vilnius of moeten jullie opnieuw auditie doen?

Post a Comment