Little bit of November&December 2020 – dubbeldik leesvoer!

November was z贸 rustig, dat ik besloot het maandoverzicht samen te voegen met december. November was een maand van bezinning, want le BF had zijn arm uit de kom en daardoor deden we verplicht rustig aan. Ik dacht dat het niet rustiger kon hehe 馃槈 En toen kwam er in december een strenge lockdown overheen! Vandaag dan maar een dubbeldikke versie van mijn dagboekjes, de laatste van 2020.

Nachtelijke eerste hulp escapades

Zo we beginnen dan maar meteen met het spannendste van november: we moesten midden in de nacht naar de eerste hulp! Le BF maakte me ergens begin november om 4 uur ’s nachts wakker met de vreemde zin ‘volgens mij is mijn arm uit de kom’. Half slapende bevestigde ik zijn vermoeden en gek genoeg ben je dan dus direct wakker en vol adrenaline. We boekten snel een greenwheels (hoera voor die optie), belden de eerste hulp of we konden komen (want ja hoe werkt dat met covid?), kleedden ons aan en schoten in de auto. Anderhalf uur later waren we weer terug, de arm zat er weer in en de 6 weken die erop volgden stond ‘mitella’ op het programma. Ik dacht dat we niet n贸g minder konden doen 馃槈 Ik zorgde dat ik de eerste week voor de volle 100% thuis kon werken, zodat ik een beetje voor le bf kon zorgen. Zo sneu! Daarna was november gevuld met dagelijks naar werk, maar ook boodschappen doen, huishouden, koken etc. Klinkt alsof iedereen dit doet, maar het was in mijn eentje best een drukke ‘baan’! Ik kreeg instant respect voor mijn ouders met hun vele kinderen en mantelzorgers.

Wandelen in de buurt van Utrecht

Ja ik weet het, ANWB stelletje. Maar er is vrijwel niets anders meer te doen dus ook wij gingen aan de wandel. In november waren er van die gekke bijna lente achtige dagen waar we wel naar buiten m贸esten. We stoften onze wandelschoenen weer af en liepen naar Fort Ruigenhoek. Ja liepen, want door le BFs arm kunnen we natuurlijk niet fietsen hehe. Maar prachtig dat het was! 10+K later deden we tevreden een dutje #opaenoma.

In december deden we er een schepje bovenop en liepen we met vrienden een klompenpad. Tja, nu zijn we voleerd ANWBstel. Klompenpaden zijn dus officiele wandelpaden in Nederland, er is ook een app en er zijn er behoorlijk veel. We liepen het beukenburgerpad, een 15km wandeling door Groenekan en natuurrijke omgeving. Prachtig! Hoe kneuterig ook, die app is serieus best handig 馃槈

Later in december liepen le bf en ik n贸g een klompenpad: het Slagmaatpad bij Fort Vechten. Daar was een super schattig oversteekpondje en zelfs slangen haha. We waanden ons even in Australi毛… Zouden jullie het leuk vinden als ik een blog schrijf over alle wandelmogelijkheden rondom Utrecht?

Cultuursnuiven

Vlak v贸贸r de nieuwe lockdown kreeg ik het nog net voor elkaar om wat cultuur te snuiven in een van mijn favoriete musea van Nederland: Museum Voorlinden. Museum Voorlinden is een museum met moderne kunst in de buurt van Wassenaar, vlakbij de zee. Echt een aanrader! En sowieso fijn om weer ge茂nspireerd te raken voordat het allemaal opnieuw niet meer kon… Bij Voorlinden kun je overigens dus ook prachtig wandelen.

Een nieuwe pizzeria in town en ander eten

Omdat ik niet elke dag zin had om te koken (wederom: 1 armig vriendje), bestelden we pizza bij Vegitalian, een nieuwe vega Italiaan in de stad. En wow, wat voor pizza! Ik heb mijn nieuwe favoriet gevonden denk ik. De pizza met gegrilde groenten bevatte zowaar meer dan 1 plakje gegrilde paprika. Top!

Naast een nieuwe pizzeria ontdekte ik ook nog een bakkerij die er al even zat, maar voor mij nieuw was: Bammetje Bakery. Ik haalde er crompoucen (croissant meets tompouce) en het was zo zoet, maar heerlijk haha. Het zuurdesem brood wat ik er ook bij haalde (in het kader van niet alleen maar suiker) haalde het niet bij het broad van Loaf, maar je kunt niet alles hebben.

Naast tentjes ontdekken, kookte ik ook veel, want ja, lockdown. Mijn nieuwste kookboekaanwinst (thanks to le BF) is Flavour, van Ottolenghi. Yum! Ik had wat recensies gelezen dat het er weer zo-een was met ‘allemaal moeilijke ingredi毛nten’ maar dat valt reuze mee. Het is er wel een in de categorie ‘Plenty’, a.k.a. weekendrecepten. Maar de eerste gehaktballetjes van aubergine waren al een succes!

Verder bakte ik boterkoek, ik maakte Zweedse kardemombroodjes op eerste kerstdag (die echt mega goed lukten, thanks to Maura en de vele filmpjes die ik keek) en havermoutkoeken die een theelepel teveel zout in het beslag hadden. Yegh! Het apple crumble ontbijt (influenced door Marlous) was wel een succes.

Oja, ik maakte ook ‘the stew’! Blijkbaar was dit een van de lockdown hypes en zelfs de AH had het recept online staan. Het recept is van Alison Roman, die in de lockdown voor de New York Times een recept bedacht met hoofdzakelijk voorraadkast-ingredi毛nten. Makkelijk voor iedereen die stiekem gehamsterd had en van zijn kastjes inhoud af wil. Het was lekker, maar niet per se om joelend over naar huis te schrijven. Koken jullie ook zoveel in deze nieuwe lockdown?

Self care en knutselen

Omdat ik veel voor le BF moest zorgen / alles in huis moest doen, besloot ik een self-care momentje in te lassen en een massage te boeken bij de Massage Studio (jep, dit was nog in november). Wow, hoe chill was dat! Ik heb zo’n idee dat dit niet de laatste x is dat ik hier kom… 馃槈 Suzanne van de Massage Studio zit in LOU Oudenoord (waar ook Karibu zat) en is drukker dan ooit, maar terecht ook: ze is goed!

Wat ook voor mij bij self care hoort is creatief bezig zijn. Dan kan ik even mijn ei kwijt en lekker met mijn handen bezig zijn (naast koken) :). Ik knutselde daarom placemats van vilt, in een super leuke vorm. Placemats zijn altijd zo burgerlijk haha maar onze tafel is een beetje krasgevoelig. Maar deze zijn super leuk geworden!

Ook maakte ik kerstkaarten en die verstuurde ik naar allerlei vrienden en familie. Was zo leuk om weer te doen!

Kerstperikelen

Vanaf 24 december had ik dan eindelijk vakantie en we luidden deze in met een 10 gangen diner van the Streetfood club. Best leuk, weer thuis uit eten, maar 10x naar de keuken vond ik uiteindelijk wat veel. De meeste gerechten waren overigens echt top, ik wil hier wel een keer ‘in het echt’ gaan eten in 2021 (als het weer kan)!

Daarna was het natuurlijk kerst, die mijn familie in 3 kleine groepjes vierde, wat met de huidige regels en de samenstelling van de huishoudens precies kon. Een van mijn zusjes had gezorgd dat ieder huis een fles bubbels had en leuke kaartjes die we tijdens iedere gang konden voorlezen (met daarop vragen ter inspiratie voor gesprekken) en ondertussen stond op whatsapp een soort livestream aan met een oneindige voorraad foto’s en filmpjes. Heel gezellig eigenlijk. Geen Zoom diner, maar wel veel contact. Voor mij sowieso al veel meer familie dan de afgelopen twee jaar, toen we in Australi毛 zaten 馃檪

Tweede kerstdag ging ik naar le BFs ouders, waar ook zijn zusje tijdelijk woont. Dat kon dus ook weer prima binnen de coronaregels, zo fijn! We vierden kerst met cadeautjes, aten Indische rijsttafel, deden natuurlijk Qwixx, keken boer zoekt vrouw – de kerst editie, en reden in de avond weer terug naar Uutje. Het was even gek om niemand te knuffelen en steeds afstand te houden, maar ontzettend fijn dat het zo kon, met de kerstdagen 馃檪

Thuis hadden wij overigens maar een mini kerstboompje, want we wilden er net een halen toen de nieuwe lockdown werd afgeroepen, en we hadden maar 10 kerstballen ofzo. Haha! Ik had natuurlijk mee kunnen doen met de millenial hype van de sinaasappel schijfjes, maar voor dit jaar gingen we gewoon voor klein. Het was helaas wel echt een slecht boompje, want ondanks dat het er een met kluit was en ik hem hoopte te kunnen houden op ons balkon, vielen de naalden er echt al na 2 weken allemaal af. Bummer!

Een paar daagjes in een natuurhuisje

De dagen voor oud&nieuw hadden we een natuurhuisje geboekt in de Achterhoek, vlakbij Groenlo, om er even uit te zijn. We waren volgens mij precies op tijd (we hadden in augustus al geboekt) want alle natuurhuisjes zaten dus vol met oud&nieuw! Toevallig herinnerde mijn pa zich dat bij Groenlo ‘de Zevensprong’ was opgenomen, dus we gingen naarstig op zoek naar de wegwijzer. Keken jullie dat ook vroeger in de zomer? Het is een super leuke serie uit de jaren 80, een verfilming van het boek van Tonke Dragt. Ik voelde me in ieder geval weer even kind en de wandeling was sowieso prachtig!

Daarna luidden we het nieuwe jaar in (er werd nog best veel vuurwerk afgestoken, echt ongelooflijk) en reden we weer terug naar huis. Al met al super fijn om even een paar dagen weg te zijn van huis, dat voelde als ECHT vakantie!

Ik keek, las en zag

In november en december keek en las ik wat af. Ik bingede natuurlijk allereerst ‘the Crown’, en le BF en ik begonnen aan twee nieuwe Scandinavische series (Norskov en STCKHLM Requiem). Ook keek ik ‘the Queens gambit’. Op zich vermakelijk, maar ik ergerde me op een gegeven moment wel aan de hoofdpersoon haha. Tot slot keek ik het nieuwe seizoen Virgin River en ondanks dat dit redelijk verschrikkelijk geacteerd is, zijn het wel prachtige natuurbeelden en wil ik instant in zo’n natuurgebied wonen haha.

Qua slechte kerstfilms liet ik het deze maand bij ‘the holidate’ (ja die was echt vreselijk haha) en bij ‘Hjem til Jul’, die was dan weer fantastisch!

Ik las eigenlijk maar 1 boek, maar wel in een recordtempo van 2 dagen. Het was ‘Ik ben er niet’ van Lize Spit (ja, die van ‘het smelt’) en man, wat schrijft zij goed. Het boek gaat over een stel van rond de 30, waarvan hij in een psychose beland en zij dat eerst niet door heeft en dan niet weet wat te doen. Mega spannend, goed geschreven, ik zat er echt helemaal in. Aanrader dus! Ik heb weer helemaal zin om meer te lezen, dus maakte een nieuw Goodreads doel: 15 boeken voor 2021.

Wat heb je gemist

In november en december blogde ik niet super veel, die nieuwe lockdown legde me toch een beetje plat in combinatie met een soort eindsprint op werk. Maar ik deelde een heerlijk brunchrecept voor ricotta hotcakes en schreef een duurzame giftguide voor de feestdagen. Ook tipte ik een nieuwe lijst met favoriete Scandinavische series! Verder blikte ik terug in mijn eindejaarslijstjes op de reizen die ik niet maakte en wat er van mijn groene voornemens terecht kwam.

Tot slot nog wat woorden over het nieuwe jaar. Allereerst wens ik jullie natuurlijk alle goeds, veel aftervaccinatieknuffels en weinig corona gedoe. Maar we wachten af. Ik ben al wel aan het broeden op mijn 21 for 21 lijst, die volgt nog komende maand, 茅n er staat een inkijkje in mijn huis op de planning de komende weken! Ik heb in ieder geval zin in 2021 馃檪 Wat zijn jouw plannen voor de komende maand?

Comments: 11

 • reply
  januari 3, 2021

  Wat fijn dat jullie er nog even uit konden naar een natuurhuisje. Daar kon je hopelijk ook even uitrusten na het zorgen voor je tijdelijke eenarmige vriend. Is zijn schouder nu weer helemaal ok? Ik zit op dit moment in een goede nieuwjaarsvibe. Ik heb zin in structuur in mijn leven aanbrengen, boeken lezen, opruimen. Ik profiteer er maar van zolang het duurt. Mij kennende kan het niet te lang duren.

 • reply
  januari 3, 2021

  Ben wel benieuwd naar die boeken van Lize Spit, zie veel mensen het lezen! Het klinkt heel spannend iig 馃檪 Ik zet ‘m op mijn lijstje.

  En yay leuk dat je weer eens post 馃榾 Ik had laatst ook een pizza van de Vegitalian! Hij was echt goed idd en lekker veel groentes er op 馃榾 Maar goed, ze zijn ook aardig duur dus dat mag dan ook wel 馃槈 En wat vervelend voor je vriend (en voor jou natuurlijk), ik hoop dat zijn armen ondertussen weer hersteld is!

  Ik vond The Stew ook echt niet bijzonder, een hoop heisa om niks haha. En Museum Voorlinden staat al jaren op mijn lijstje… one day, one day!

  Mijn plannen voor Januari? Ik wil weer goed aan de slag met mijn bedrijf (dat is er in December toch echt een beetje bij ingeschoten), elke dag een half uur lezen, de nieuwe Yoga With Adriene Challenge doen en een zuurdesemstarter maken haha. Ik weet niet of het het nieuwe jaar is maar ik voel me ineens weer helemaal gemotiveerd. Ik hoop dat ik het kan vasthouden (mijzelf kennende is dit met 2 dagen weer helemaal weg ;))

  Ben benieuwd hoe jouw Januari er uit gaat zien 馃榾
  (Heb ondertussen een heel dagboek volgeschreven hier haha okee doei!)

 • reply
  januari 4, 2021

  Haha, bij een klompenpad denk ik spontaan aan een wandeling die je op klompen doet 馃檪 Lijkt me toch niet zo aangenaam voor 15 km.

 • reply

  Rozemarijn

  januari 4, 2021

  Leuk overzicht! En ik ben heel benieuwd naar de wandelmogelijkheden in Utrecht, want daar woon ik ook en kan wel wat inspiratie gebruiken 馃檪

 • reply

  Rosalie

  januari 5, 2021

  Jaa de zevensprong! Wij hadden daar een dvd box van en ik vond het echt superspannend. Leuk overzichtje weer! Die kardemombroodjes zien er ook superlekker uit

Post a Comment