21 for 2021

Mijn 21 for 2021 – wat staat er op mijn bucketlist?

Omdat ik geen voornemens wilde maken, maar wel graag vooruitkijk (dat kunnen we in dit jaar wel gebruiken), presenteer ik jullie vandaag mijn ‘21 for 2021‘? Welke 21 dingen wil ik in 2021 ondernemen, op het gebied van activiteiten, selfcare en bijvoorbeeld mijn blog? Lees gauw verder..

21 for 2021

Deze trend komt een beetje uit bloggersland en komt erop neer dat je elk jaar een lijstje maakt met plannen voor het komende jaar. 20 dingen voor 2020, 21 dingen voor 2021 etc. Ik zou het liever geen voornemens willen noemen, maar eerder een soort bucketlist, zoeen die ik ook schreef voor mijn 30e verjaardag. Dit wordt mijn eerste, maar ik vind het nu al leuk!

Ik heb mijn lijst opgedeeld in ‘nuttige dingen’, ‘leuke dingen’ en ‘selfcare’. Nuttige dingen lijken wellicht een beetje op voornemens, maargoed, noem het een grijs gebied. Ik moet overigens zeggen dat 21 dingen nog best veel is haha maar ik kreeg het uiteindelijk voor elkaar šŸ˜‰

Nuttige dingen

Ik wil me verdiepen in de huizenmarkt

Ik begin meteen groots. Maar in 2021 wil ik me eens gaan verdiepen in de huizenmarkt, hypotheken en al wat daarbij komt kijken. Wellicht een paar huisjes bekijken en bedenken waar le bf en ik het liefst wonen. We trekken er een heel jaar voor uit en ik verwacht niet in 2021 een huis te hebben gekocht. Maar je moet ergens beginnen toch? Ik weet dat er ook groene hypotheken zijn, dus daar wil ik ook meteen naar gaan kijken.

Ik wil leren over (duurzaam) beleggen

Nadat ik mijn zorgverzekering het afgelopen jaar switchte naar een verzekeringsmaatschappij die meer duurzaam investeert, dacht ik: waarom doe ik dat zelf eigenlijk niet? Ik las ook afgelopen jaar de blogs van Jennie en Hermien over dit onderwerp en dat zette mij aan het denken. Ik zou daar ook best eens meer van willen weten, van beleggen, en dan duurzaam. Dus ach, als ik al groots begin met die huizenmarkt, gooi ik deze er ook maar in.

Mijn kledingkast uitzoeken en dingen naar de kringloop brengen

Ondanks dat ik al een redelijk minimalistische garderobe heb, zijn er nog steeds dingen die ik weinig draag. Die doe ik dan graag naar de kringloop / tweedehands winkel. Sowieso moet ik nog een paar dingen naar de kringloop brengen, maar dat stel ik steeds uit. Wellicht als ik het hier neerkalk, dat dat helpt.

Overigens las ik van de week dat de kringlopen vol zitten omdat iedereen aan de opruim is. Ik wacht dus nog even!

Elke week proberen een blog te publiceren

Ik hou zo van schrijven, maar soms publiceer ik ineens een maand niets. Daarom wil ik proberen om dit jaar elke week op zijn minst 1 blog te publiceren. Er staan nog genoeg concepten in het lijstje, zie ook het volgende punt.

Mijn ultieme Melbourne travelguide schrijven

Het afgelopen jaar stond mijn hoofd hier absoluut niet naar; niemand kon toch op reis, dus wat had je eraan. Nu we bijna een jaar terug zijn in Nederland, en ik Melbourne soms wel mis, lijkt het me wel leuk om mijn ultieme Melbourne Travelguide met jullie te delen. Alle fijne brunchplekken, koffietentjes en wat moet je allemaal zien? Melbourne is zo’n underdog vergeleken met Sydney, maar het is zo’n gave stad.

Sowieso wat blogjes updaten

Er zijn wel wat blogs die een update kunnen gebruiken. Dus ik ga ook maar eens aan de update!

Proberen minder verlegen te zijn als het gaat om blog-vs-werk

Ik deelde het eerder al eens, maar ik probeer nog wel eens mijn blog en mijn werk gescheiden te houden. Hier vertel ik niets over mijn werk en op mijn werk weet bijna niemand dat ik blog. Waarom eigenlijk? Het afgelopen jaar werd ik met de neus op de feiten gedrukt, toen ik iemand anders vroeg waarom zij dat deed, tot ik besefte dat ik het zelf ook deed. En nu ik zachtjes aan de boel openbreek, krijg ik alleen maar leuke reacties. Daar wil ik dus iets mee doen, maar ik merk wel dat ik het (nog) moeilijk vind. Een soort verlegenheid / imposter syndrome. Daar wil ik aan werken. Hoe? We’ll see!

In deze tijd zou het als immunoloog+blogger nog niet eens zo lastig moeten zijn, want ik kan jullie bijvoorbeeld veel vertellen over het coronavirus en hoe het allemaal werkt met dat vaccin. Ik denk erover daar een uitgebreide blog of insta-post over te schrijven en daarin ook jullie vragen te beantwoorden. Dus drop ze hieronder in een comment als je ze hebt?

Hier zit ik als ‘vlogger/blogger’ op een congres voor wetenschapsjournalistiek. Was zo tof om mee te maken! Fotograaf: Melvin Tas van Frisse Focus

Leuke dingen

Ik wil 15 boeken lezen

Ik hou van lezen. Het laat me wegdromen in een andere wereld en als het een goed boek is, kan ik meestal niet meer stoppen. Heerlijk is dat! Het afgelopen jaar las ik minder dan ik wilde (zo haalde ik mijn Goodreads challenge niet). Daarom stel ik mijzelf als doel om het komend jaar 15 boeken te lezen. Haalbaar? Ik denk het wel!

Ik wil elke maand een nieuw recept uitproberen

Ik kook graag, en door corona kook ik nog meer. Ik heb ook aardig veel kookboeken, maar veel daaruit heb ik nog niet geprobeerd. Afgelopen kerstvakantie bladerde ik ze daarom eens door en noteerde alle recepten die ik nog graag zou uitproberen. Ik wil proberen om elke maand 1 van die recepten te proberen, dan kan ik ook nog wat oefenen en optimaliseren. En het natuurlijk hier op de blog posten als het bevalt! Momenteel zit ik in een ‘brekkie’ fase; ik probeer allerlei lekkere breakfast/brunch recepten uit omdat ik een beetje heimwee heb naar de Melburnian brunch. Dat soort recepten kunnen jullie dus sowieso hier verwachten.

Mijn Deens onderhouden

Ik woonde in 2012 voor 7 maanden in Kopenhagen en leerde daar Deens. Redelijk nutteloos, maar wel leuk! Vooral als je ook van Scandinavische series houdt. Nu ben ik recentelijk weer voor de 100e keer begonnen aan Duolingo en wil ik het dit keer echt proberen vol te houden. Goeie stok achter de deur is dat een vriendinnetje het ook aan het leren is omdat haar man Deens is, dus dan kan ik mooi met haar (en hem) oefenen. Spreek jij een andere taal dan Nederlands en Engels?

Twee fotoboeken maken

Tijdens de eerste lockdown maakte ik twee fotoboeken, een van mijn vakantie naar Tasmanie en een van mijn vakantie naar Bali. Daar wil ik er komend jaar nog 2 aan toevoegen: van de vakantie naar Nieuw Zeeland vorig jaar en een groot fotoboek met alle mooie herinneringen uit Melbourne. Die laatste, daar zie ik wel een beetje tegenop, maar ik kijk wel uit naar het resultaat, haha.

Meer wandelingen rondom Utrecht wandelen

Tja, ANWB stelletje of niet, ik ben het wandelen echt gaan waarderen. We hiketen veel in Australiƫ (daar mag je het nog stoer hiken noemen hehe) maar ook in Nederland heb je prachtige natuurgebieden. De N70 bij Nijmegen staat hoog op mijn lijstje, maar er zijn ook andere leuke wandelingen in de buurt te maken nog. Ik hou jullie op de hoogte! Jullie nog wandeltips?

Kanoƫn op de Kromme Rijn / Singel

Nu de Utrechtse Singel weer helemaal rond is zou ik graag in de zomer eens een rondje kanoƫn, of op de krommerijn richting Amelisweerd oid. Afgelopen zomer kwam het er uiteindelijk niet van, maar dit lijkt me heel leuk!

Proberen weer te gaan bullet-journallen

Dit deed ik in Melbourne en ik vond dat super fijn. Het brengt structuur, en dat geeft mijn hoofd rust. Ik kreeg vorig jaar van mijn schoonzusje een hele mooie bullet journal met zelfs mijn naam erin gegraveerd, dus waarom zou ik die niet gebruiken? Ik voel (net als Angelica overigens) altijd wel een beetje druk om het dan super mooi te maken, maar het gaat uiteindelijk om dat het fijn is voor jezelf. Dus. Ik ga het gewoon weer een kans geven!

In een tiny house ergens in Nederland logeren

Cabiner, of een natuurhuisje, dat maakt niet uit. Dit is echt een redelijk haalbare reiswens denk ik hihi.

Op bezoek bij vrienden in Belgiƫ

Waar ik vroeger wellicht ‘AustraliĆ«’ of ‘Nieuw-Zeeland’ als reisdroom had, is nu BelgiĆ« al een ding. After-vaccin-reizen, here we come!

Elke dag 1 seconde filmen

Yes, ik begon in 2020 aan 1 second a day, maar ik stopte er stiekem nog best veel foto’s in, omdat ik vergat te filmen. Ik ga daar dit jaar proberen verandering in te brengen en meer filmen. En dit dan met jullie delen natuurlijk!

Selfcare

Voor mezelf zorgen is wel iets waar ik aandacht aan moet besteden. Sporten is goed voor mijn lijf en mijn hoofd, maar ik vind het niet bijster leuk, dus ik moet daar echt discipline in hebben. Daarom wil ik graag ook een kopje ‘selfcare’ in deze 21 for 21 inbouwen!

Het mediteren weer oppakken

Ik heb aardig veel gemediteerd, ik schreef er zelfs een heuse blog over. Toch liet ik het de afgelopen tijd een beetje verslonzen, en dat is jammer! Ik ga gewoon proberen 1x per week weer een meditatie te doen (elke dag hoeft heus niet!) of een yoga sessie bijvoorbeeld. Doen jullie ook aan meditatie?

Een fijne nieuwe sportschool vinden

Ik zit al even bij de Workout en tot Big C was ik hier best tevreden over. Maar de communicatie tijdens lockdown 1 en 2 was eigenlijk ver te zoeken en ook bieden ze heel weinig opties voor de lessen die ik leuk vind de laatste tijd (ook toen ze nog wel open waren). Maar elke week sporten is wel belangrijk voor mijn lijf en mijn hoofd, dus ik wil op zoek naar een andere sportschool. Tijdens de lockdowns heb ik een aantal fijne lessen gedaan bij Studio Natuurlijk, dus dat is een optie. Maar mijn zusje kwam ook aanzetten met een dans-pilates school, dus die wil ik ook wel uitproberen! Ik wil al een tijdje barre-pilates uitproberen, dus dat gaat op de lijst. (barre is de bar van ballet, dat heb ik ook een tijdje gedaan toen ik nog in Nijmegen woonde)

Vaker een massage plannen

Ik noemde het al even in mijn dagboekje van november/december: ik heb een super fijne massage salon ontdekt in Utrecht! Dit wil ik vaker doen, zeker in het kader van selfcare šŸ™‚

Weer gaan pottenbakken

Deze kan eigenlijk in zowel ‘leuke dingen’ als ‘selfcare’, maar pottenbakken is voor mij heel meditatief en creatief, dus selfcare! Ik heb al een nieuwe pottenbakschool op het oog waar ik al even mailcontact mee had, dus hopelijk kan ik snel weer aan de slag. Can’t wait!

Zo dat waren ze alle 21. Staan er dingen tussen die jij ook gaat doen? En wat staat er zoal op jouw bucketlist? Laat het me weten in een comment!

littlebitofsunshine

Comments: 13

 • reply
  januari 10, 2021

  Ah wat een leuk lijstje! šŸ™‚ En ik herken je angst van je blog en delen wel, haha. Nou schrijf ik natuurlijk tegenwoordig ook nog weekoverzichten en het voelt echt een beetje te persoonlijk, ofzo? Als in, van mijn vriendinnen ben ik wel de enige die is opgegroeid met blogs en zo vroeg al veel online zat. Die begrijpen echt niks van blogs of dingen delen met ‘vreemden’, haha. Maar volgens mij vinden ze het wel leuk šŸ™‚

 • reply
  januari 10, 2021

  Leuk dat je ook aan het duurzaam beleggen wilt slaan. Ik heb er echt lol in. Mijn lijstje heeft wel wat overeenkomsten met het jouwe. Wij gaan ook oriƫnteren op een huis, ik heb ook recepten-, lees- en wandeldoelen en wil graag een tiny housenachtje plannen. Fijne lijst hoor!

   • reply
    januari 11, 2021

    Haha precies! Als ik er niet te veel over nadenk, word ik er ook niet treurig van. We zijn nog heel erg in de wat en waar-fase, dus echt oriƫnteren. We nemen de tijd, ik heb het ontzettend naar mijn zin waar we wonen en dat is ook weer een luxepositie.

 • reply

  Tea

  januari 18, 2021

  Mooie lijst! Bij mij staan kanoƫn in de stad en een weekendje in een tiny huis boeken idd :D. Ik heb na het zien van Wie is de Mol besloten dat ik toch wel heel heel graag wil abseilen hier. Er zijn twee goede doelen waar je dat mee kan doen als je een bepaald bedrag inzamelt. Het is pas in november, maar ik heb me vandaag alvast aangemeld en ga over een plan of action denken.

 • reply

  Rozemarijn

  januari 20, 2021

  Leuk om te lezen! Veel dingen die erop staan wil ik ook meer gaan doen. Lezen, mediteren, meer wandelen en vaker een massage plannen staan er bij mij ook op! Qua talen wil ik mijn Spaans en Duits weer opvijzelen (door bijvoorbeeld wat vaker met vrienden uit Spanje/Duitsland te appen of een boek te lezen), en verder gaan met Arabisch (maar dat gaat nog vrij langzaam haha, zo moeilijk!).

 • reply

  Maudy

  januari 30, 2021

  Aaah wat leuk om te lezen! Ik was je uit het oog verloren maar heb je een hele tijd gevolgd toen je in Melbourne zat. Zelf ben ik in die tijd van Maastricht naar Utrecht verhuisd dus ik heb – naast je mooie verhalen over Melbourne – ook zeker veel aan je Utrecht tips gehad. Extra leuk om te lezen dat je weer terug bent dus! Ik ga snel de rest nog bijlezen, maar alleen dit lijstje met veel herkenbare dingen (ik wil ook zeker mediteren weer oppakken) is al hartstikke leuk om te lezen! šŸ™‚ liefs, Maudy

Post a Comment