Little bit of.. Januari 2021 – wandelen, dips en tricks

Januari was me er eentje. Het jaar begon al met de bestorming van het capitool in de US, de lockdown werd verlengd en oja, minor detail, we kregen een avondklok. Over een paar jaar lees ik dit terug en hoop ik echt verbaasd te zijn haha. Gelukkig was het weer lekker zonnig, en op de zonnige dagen wandelde ik nieuwe routes rondom Utrecht. Ik deed online pilates én pakte het dansen weer op. Kortom: vooral beweging maakte me deze maand gelukkig (deze sport-hater valt van haar stoel van deze opmerking). Lees gauw mee!

Een moeizame start en een productiviteitstip

Ik kwam begin januari moeizaam op gang. Na nieuwjaarsdag voelt het voor mij altijd ‘alsof ik de wereld aankan’ en maak ik allerlei plannen. Na een paar dagen echter ontdek ik dan dat ik te optimistisch ben en dan valt het alweer tegen haha (dit gebeurt overigens elke week: Op maandag denk ik dat ik superwoman ben en plan ik veel te veel in, waarna ik diezelfde avond er al achter kom dat het niet kan. Geen drama, ik ken mezelf 😉 ). Opstarten op werk, vanuit huis met alleen maar grijs en saai uitzicht buiten, viel me daarom vies tegen! Ik worstelde 2 dagen met mezelf en mijn motivatie en pas op dag 3 kwam ik echt lekker op gang. De gouden tip: Ik stofte mijn bulletjournal af, begon weer met kleine to do lists (overzichtelijker dan ‘alles op de lijst zetten’) en had per direct herziene motivatie. Had ik eerder moeten doen 😉

Die eerste (werk)week deed ik overigens wel meteen 2 keer een online pilatesles, 1x een terugkijkles van de Workout (waar ik officieel nog lid ben/was) en 1x live met Studio Natuurlijk. Dat voelde wel goed. Inmiddels heb ik al een hele gang om me heen verzamelt die meedoen met de Studio Natuurlijk lessen, zo gezellig! Mijn voornemen is echt om meer te bewegen, zéker als ik thuiswerk, want dan zit je echt de hele dag op een stoel. En die beweging maakt me echt zoveel gelukkiger, ook in mijn hoofd 🙂

Verderop in de maand werd het ineens drukker op werk, waardoor ik weer vaker richting Nijmegen moest. Dat vond ik stiekem wel fijn want het huis uit en naar werk is zo’n fijne afwisseling. Ik heb zoveel respect voor iedereen die al sinds maart thuis werkt (lees: le bf).

Een nieuwe favoriete wandeling

Het weekend van 10 januari was het ongekend zonnig. Het nieuws stond natuurlijk direct bol van de nieuwsberichten als ‘kom niet meer naar de natuurparken of het strand’ (en blijkbaar was er sneeuw in Limburg gevallen), maar le BF en ik kozen voor een vroege ochtendwandeling in de buurt van Utrecht, bij Oud-Zuilen. Dat is geen natuurpark dus durfden we het wel aan en ik moet zeggen dat het, zeker in het begin, erg rustig was. We liepen een wandeling bij Slot Zuylen, een prachtig slot net buiten Utrecht, via Maarssen en Maarssendorp en de Maarsseveenseplassen. Echt mijn nieuwe favoriete wandeling 🙂 Op het einde van de wandeling werd het wel drukker met mensen, toen was het ook later, dus mijn stiekeme tip/trick is: ga op tijd! Dan is de wereld nog even van jou. Goed voor de insta ook hehe.

Overigens leerde ik mezelf hoe ik gpx bestanden in maps laadde (die wandelsites hebben alle routes altijd in gpx) en maakte voor jullie (en mezelf) meteen een mooi overzicht met wandelroutes rondom Utrecht. Kon ik meteen een aantal van mijn bucketlist items ineen verwerken: bloggen + wandelingen ontdekken!

Later deze maand liepen we ook nog bij Amelisweerd (dat verveelt nooit) en vandaag hoop ik ook nog even te wandelen! Maar ik wilde eens op tijd met mijn maandoverzicht zijn 😉

We gingen online op workshop weekend

Wie mij al langer kent, weet dat le BF en ik fanatieke swingdansers zijn. Jaren 20-50 dansen, van Lindy Hop tot Collegiate Shag. Met onze remigratie die direct overging in een lockdown, dansten we echter bar weinig het afgelopen jaar. De lessen gingen niet door en die paar online lesjes vielen tegen omdat we onszelf zo moesten motiveren en we de mededansers misten. Maar we wilden het niet opgeven, dus gaven we ons op voor een (online) workshopweekend in Barcelona. Om er weer in te komen, zeg maar. Vóór corona (en de emigratie naar Australië) reisden we bijna elke 2 maanden af naar een land in Europa waar we een heel weekend les hadden, dansten op live muziek en onze dansvrienden ontmoetten. Maar dat bestaat momenteel alleen in onze verre herinneringen. Als ik eraan terugdenk, denk ik alleen maar “wat zaten we dicht op elkaar te zweten” haha! Maar het geeft wel veel energie en het is ook goed voor de conditie, dus een online dansweekend it was!

Kijk ons geconcentreerd kijken hihi

Daarna waren we vol motivatie en begonnen we ook maar meteen met wekelijkse lessen, om de donderdagavond blues te verslaan. Het voordeel dan toch weer van Miss Rona: we kunnen gewoon danslessen nemen in Litouwen 🙂

Ik kookte / at

… weer van alles! Begin januari hielden we burrito weekend, waarin we ontbeten met breakfast burrito’s (nu al een nieuwe favoriet) en diezelfde avond maar dinner burrito’s maakten, want we hadden nog wraps over en wat van de zelfgemaakte salsa. Dat was zó simpel, maar zó lekker. Aanrader! Ik werk nog aan het recept voor de ultieme breakfast burrito en gooi hem dan online. Wordt vervolgd 🙂

Ook maakte ik vegan rendang met pompoen en venkel, en ik hield zelfs een portie over om de volgende dag foto’s te kunnen maken bij daglicht. Dat blijft een eeuwige struggle in de winter, haha. #firstworldfoodbloggerproblems.

En we maakten weer eens zo’n heerlijke ‘wat ligt er in de koelkast en wat kunnen we hiermee’. Dat worden vaak de beste gerechten en dit x was het: pasta met gegrilde paprika-saus en spinazie. Ik had nog nooit zelf paprika gegrild *shame on me *, maar het was heel simpel eigenlijk! Natuurlijk heb ik er geen foto van gemaakt, want ik maakte een filmpje voor mijn 1sec a day (zie mijn 21 for 21) en dat gaat deze maand ten koste van mijn foto’s. Ik moet nog even wennen aan beide doen.

Qua bestellingen proberen we nog steeds elke week een local te supporten en deze maand was dat onder andere: de flatbreadbar. Dit is een nieuw concept van ‘de Utrechter’, een stadsbrasserie tegenover Tivoli Vredenburg die nu natuurlijk dicht zijn. Hier maken ze flatbread, maar ook pita en mexicaanse taco’s. Mijn pita gyros van knolselderij was echt mega yum en le bf had Mexicaanse taco’s die ook echt bijzonder goed smaakten. Aanrader dus! Een andere aanrader is Blauw Grond, een nieuw Surinaamse warung op de Voorstraat. Ik had roti en le bf Surinaamse bami en het was op voordat we een foto konden maken 😉

En verder probeerden we wat recepten uit kookboeken, de een wat succesvoller dan de ander. Maar mijn foodie hoogtepunt van deze maand was toch wel mijn nieuwste kookboek aanwinst:

Deze zag le BF voorbij komen op een nieuwssite van Melbourne, waar hij per ongeluk nog op geabonneerd was. Tijdens de lockdown bleken alle brunchrestaurants van Melbourne samen een kookboek te hebben gemaakt, met maar liefst 130 brunchrecepten van 100 restaurants. De opbrengsten gaan naar het goede doel, wat kinderen in armere landen helpt om te leren eten te verbouwen en zo het voedseltekort op te lossen. Met onze brunch-heimwee hoefden we niet lang te denken: we bestelden hem direct! Het was nog even spannend met de shipping en de douane hier, maar na een maand viel hij eindelijk op de mat. Ik kan niet wachten lekker brunchrecepten te gaan koken elk weekend <3

In de categorie ‘home improvements’: nieuwe nachtkastjes

Het huis inrichten gaat natuurlijk ook nog steeds door, en deze maand was het: nieuwe nachtkastjes! Ik vind nachtkastjes altijd vreselijk burgerlijk, ze zijn ontzettend duur en de maat is nooit precies wat je wil. De oplossing: zelf een modelletje ontwerpen en mijn handige vader lief aankijken. Mijn pa heeft echt als (corona)hobby om meubels te bouwen, en richtte al een hele klus schuur / kamer in om lekker aan de slag te gaan. Ik ontwierp dus een nachtkastje precies op de juiste maat, een beetje geïnspireerd op dit kastje van ‘A cup of life‘. Geheel in retro stijl leek het me leuk om de pootjes schuin naar buiten te laten lopen en ik vond daarvoor deze schroefplaatjes, heel handig!

Kwam die stelling van pythagoras jaren na de middelbare school toch nog van pas, want ik moest natuurlijk uitrekenen hoelang de poten werden als ze onder een hoek stonden. Haha! De poten zijn van bezemsteel, de uiteinden rond geschuurd en alles is geverfd met zijdeglans kleur “Frank” van Fairf, waar ik al eerder eens over schreef. Het resultaat is echt nog beter dan ik me had voorgesteld:

Om het niet te burgerlijk te maken, ontwierpen we er 1 met laatje en 1 zonder. 2 dezelfde is wel echt next level 😉

Ik keek / las / lachte om

Ik las ‘Je kunt het ook nooit goed doen’ van Carmen Felix, vond het eerste hoofdstuk erg grappig, maar daarna voelde het een beetje… pretentieus? Alsof ze graag grappig wílde zijn? Don’t know, ik kwam er moeizaam doorheen. Ik las hem wel uit en uiteindelijk werd het wel weer leuker. De tip: Lees niet alles achter elkaar!

Ik bingete ‘Bridgerton’ en vond het verfrissend en tegelijkertijd een beetje gek. Maar wel vermakelijk, ik kon niet stoppen met kijken.

Verder keken we natuurlijk Heel Holland Bakt en ook de nieuwe serie over China van Ruben Terlou is een enorme aanrader. Ik vind al zijn docu’s tot nu toe echt interessant en ik begrijp steeds meer en minder tegelijk van de Chinezen.

Wat heb je gemist?

Ondanks mijn voornemen om elke week te bloggen, lukte dat me nog net niet. Maar ik deelde wel een heerlijke lijst met dingen om te doen tijdens de lockdown die niet Netflix zijn, waar jullie ook al veel ideeën aan toevoegden. En volgens mij was het lijstjes maand, want wat dacht je van mijn 21 for 21 lijst die ik ook publiceerde?

Een korte diary was het, maar goed, ik maakte dan ook weinig mee. Ik hoop dat jullie de lockdown met avondklok ook nog een beetje goed doorkomen?

littlebitofsunshine

Comments: 8

 • reply
  januari 31, 2021

  Yaaaay leuk, weer een maandoverzicht! Leuk die kastjes!
  Ik krijg echt trek van dat eten haha. Maar ik moet zo eerst nog boodschappen doen dus wellicht laat ik me inspireren 😉 Die pita ziet er zo lekker uit!
  En sporten is fijn he 🙂 Ik wilde vandaag gaan hardlopen, maar zie dat het nu nog -3 is.. nahhhh haha.

 • reply
  januari 31, 2021

  Op mijn telefoon kan ik heel makkelijk screenshots maken van video’s. Dat komt nog wel eens van pas! Ik probeer ook nog regelmatig de lessen van Studio Natuurlijk te volgen, de laatste tijd 1 keer per week. Meer discipline kan ik niet uit mezelf krijgen, haha.

 • reply
  februari 1, 2021

  Wat een mooie kastjes en wat ontzettend knap dat je vader die zo kan maken! En al die heerlijke wandelingen, ah 🙂 Ik krijg er meteen zin van om naar buiten te gaan. Het broertje van mijn vriend woont dicht bij Oud Zuylen, dus ik denk dat we daar ook maar eens naartoe moeten gaan. Klinkt heel mooi!

 • reply

  Tea

  februari 1, 2021

  Ik sta ook voor zeven op in het weekend om de wandel drukte te vermijden. Jullie wandelingen zien er zo diverse uit, hier is elke hoek hetzelfde. De zesde wandelfoto: is dat een trap of 3D effect?

  Ik weet niet of je Schitt’s Creek hebt gezien, maar ik moet bij deze titels altijd aan ‘little bit Alexa’ denken. 😀

 • reply
  februari 7, 2021

  Oooh lindy hop is zo leuk! En love Oud-Zuilen ook <3

Post a Comment