Little bit of… Februari en Maart 2021 – Eat Sleep Work Repeat

Hallooo daar ben ik weer. Februari was zó saai dat ik besloot deze twee maanden even samen te voegen. Volgens mij had heel blogland last van een dip, maar het fijne lenteweer doet me goed en ik heb er in ieder geval weer zin in. Vandaag neem ik jullie mee door mijn avonturen van februari en maart van 2021. Bereid je voor op veel werkverhalen, en pottenbak- en eetfoto’s haha.

Work work work

In februari leek het wel stormloop op werk. Er begon een nieuwe masterstudent die ik begeleidde, en dat nam veel van mijn tijd in beslag. Ook ben ik een nieuwe patiëntenstudie begonnen en dat protocol op het lab duurt lang en we hadden ineens ook heel veel patiënten die mee deden! Ik kan niet echt werkfoto’s delen hier, maar je kunt wel meegenieten van mijn zonsopgang om 7.30:

Werk intermezzo

Aangezien jullie eerder aangaven wat meer van mijn werk te willen weten ga ik even uitleggen wat ik onderzoek in deze nieuwe patiëntenstudie. Ik ben dus immunoloog en ben ik geïnteresseerd in wat ons afweersysteem doet in het ontstaan van hart- en vaatziekten. We weten namelijk nog niet zo heel lang dat je afweercellen belangrijk zijn in hart- en vaatziekten, dus daar willen we meer over weten. In dit nieuwe onderzoek bestudeer ik de cellen het afweersysteem van patiënten met heel hoog cholesterol. Hiermee bedoel ik overigens het slechte cholesterol, want er bestaat ook goed cholesterol. Sommige mensen hebben een genetische afwijking waardoor hun slechte cholesterol heel hoog is en daardoor hebben ze een grotere kans op hart- en vaatziekten op latere leeftijd. Dit komt best vaak voor; wist je dat 1 op de 250 mensen dat hebben?

Onze afweercellen houden wel van een bakkie cholesterol en ze slaan dan een beetje op hol (dat rijmt). Gelukkig bestaan er best veel medicijnen om cholesterol te verlagen, die ook nog eens goedkoop zijn. Goed nieuws! Wat we alleen nog niet zo goed weten, is wat er gebeurt met de afweercellen van deze patiënten als hun cholesterol weer lager wordt. En dat ga ik dus in dit onderzoek bekijken.

Het begeleiden van de student en deze nieuwe patiëntenstudie nam dus eigenlijk al mijn tijd in beslag. Op zich een fijne afleiding, want de avondklok werd maar steeds verlengd en ook de coronamaatregelen werden er niet beter op en het was nog steeds koud. Maar af en toe was het wel wat veel, want voor mijn gevoel werkte, at en sliep ik alleen maar in februari. Vandaar ook geen dagboekje eerder 🙂

Overigens kreeg ik ook nog goed werknieuws: begin maart ging mijn vaste contract in! Dat is vrij zeldzaam in de onderzoekswereld, dus we vierden dit met een etentje en een enorme bos bloemen:

Ps. Ik besef me echt dat ik een voorrecht heb om elke dag naar werk te mogen hoor dus ik wil hier niet alleen klagen! En mijn werk is dus echt super leuk, ik voel me altijd een soort Sherlock Holmes. Maar soms heb ik 12 uur per dag een mondkapje op en das niet per se een pretje en naja, het liefst heb ik er ook nog een leven naast hehe.

Welkom terug oude nieuwe hobby: pottenbakken

Als we het toch hebben over een leven ernaast.. Een van mijn ‘21 for 21’ voornemens was om het pottenbakken weer op te pakken. Dit was ik begonnen in Melbourne en daar genoot ik er zó van. Ik was al eerder weer gaan pottenbakken in Utrecht, maar dat atelier was wat ver fietsen en de sfeer paste niet helemaal bij mij, dus ik ging op zoek naar een ander atelier. En gelukkig vond ik al gauw een atelier in de stad, waar momenteel geen lessen zijn (want corona), maar wel de mogelijkheid om af en toe een wiel te huren voor een paar uur. En daar mocht ik me bij aansluiten, want ik had al genoeg lessen gehad, yay! Per februari mocht ik dus 3x per maand weer aan de slag, en het was zo fijn om even iets van een hobby te doen buitenshuis (ja, ookal ga ik naar mijn werk). In het kader van niet-Netflix-hobby’s.

Ik maakte in ieder geval al een aantal kopjes (die inmiddels tot plantenpot zijn gebombardeerd omdat het glazuur niet deed wat ik wilde), een officiele plantenpot en er zijn nog heel wat meer dingen in de maak. Zo leuk!

Een mens moet ook eten

In twee maanden tijd at ik natuurlijk van alles, dus ik zal jullie 60 foodfoto’s besparen, maar hier toch mijn hoogtepunten. Allereerst werd mijn leven een stuk gemakkelijker, want na 1,5 jaar waren we eindelijk van de wachtlijst van Picnic! En hoe chill is dit zeg, je boodschappen thuis laten bezorgen, haha! Ik kan het iedereen aanraden. Het assortiment is nog een beetje wennen, dus we gaan nog zo’n 1x per week zelf ook naar de supermarkt, maar het scheelt al heel veel gedoe.

Verder bakte ik weer eens bagels en besloot het allemaal maar even te fotograferen zodat ik het recept met jullie kon delen.

recept makkelijke bagels

Ook kookte ik ‘echt’ Mexicaans, naar recept van een van mijn Mexicaanse collega’s, die haar recept had gedeeld met Smaack. Smaack is een nieuw gelanceerde foodblog met recepten uit allerlei landen en daarbij behorende interviews over de cultuur (vandaar de C in smaaCk). Een hele leuke combi! Ik ken de ladies die het hebben opgericht, dus bij dezen even een shout out. Daarnaast staan er ook gewoon echt hele lekkere recepten op, zoals deze Mexicaanse tostada’s, yum:

Niet m’n beste foto haha. Ben blij dat het ’s avonds weer wat langer licht is zodat eten fotograferen weer wat makkelijker wordt..

Ik heb ze inmiddels alweer 2x gemaakt, zo goed beviel het!

Ik maakte nog de TikTok hype ‘de feta bake’ (met een twist) en naja, ik vond het nogal vet en zout haha. Maarja dat is toch comfort food.

Tot slot doken we in ons ‘Brunch in Melbourne’ kookboek die ik in het vorige dagboekje zo trots liet zien. We maakten brioche met scrambled egg, champignons en chipjes (yep), en we konden geen brioche vinden in de supermarkt dus deden het maar met melkbroodjes. Het was echt súper lekker en het leuke was dat ik dit recept dus ook bij het desbetreffende brunchtentje heb gegeten in 2019. Het ziet er niet hetzelfde uit, maar hey, ik werk dan ook niet in een Melbournse brunchtent 😉

Met Pasen staat er weer een nieuw brunchrecept uit het kookboek op de planning, dit keer maak ik de brioche zelf. Wordt vervolgd dus! Ik hoop graag het recept met jullie te delen 🙂

Foodworkshops

Naast koken uit kookboeken of blogs deden we de afgelopen maanden ook een paar online kookworkshops. Allereerst deden we mee aan de vegan Indiase kookworkshop van hey groentje. Ookal kook ik best vaak Indiaas (de recepten op mijn blog zijn niet aan te slepen), we kookten dit keer iets wat ik nog niet eerder had gemaakt: een auberginecurry, jeera rijst en koriander chutney! Het was echt heel leuk om mee te doen en zo samen online te koken. En het meest belangrijk: het was ook super lekker.

Daarnaast deden we een kookworkshop via Airbnb experience. Mijn Mexicaanse collega (diezelfde van hierboven) was jarig geweest en omdat we met een groepje collega’s allemaal kookliefhebbers zijn, hadden we haar deze activiteit cadeau gedaan en deden we met zijn allen mee. We deden een Spaanse tapas workshop (die heel classic pas om 10 uur ’s avonds begon) en maakten 3 tapas: gevulde champignons (waar ik de ham verving door eigengemaakte aubergine bacon), gefrituurde aubergine met honing (yum) en nog een gerecht met gamba’s, die alleen le bf at (want ik wist geen vervanging voor gamba’s). Dat was echt zo leuk om te doen!

Ik kan de experiences van Airbnb echt aanraden. We deden er toevallig nog een gerelateerd aan voedsel, maar dan net even anders: we gingen schilderen met rode wijn! Hilarisch en verrassend leuk.

Support your local

De afgelopen maanden supporten we natuurlijk ook nog wat locals. We bestelden onder andere bij het nieuw geopende Badhuis en wow, wat was dat lekker! Een 3 gangen diner, je moet het zelf nog even opwarmen allemaal, maar de instructies waren top en de porties goed. Een aanrader!

Aan de wandel

De afgelopen maanden wandelde ik minder dan ik zou willen, maar ja, ik was dus zo druk met werken en in het weekend ging ik vaak pottenbakken. Ik eindigde mijn vorige maandoverzicht met ‘vandaag hoop ik nog te gaan wandelen’ en dat deden we ook! Die wil ik nog wel even hier delen: we deden een rondje in de Kaapse Bossen. Aan de ene kant een aanrader, want prachtig, maar aan de andere kant wel echt enorm druk met mensen. Jammer jammer. Maargoed, iedereen wil naar buiten, ik loop daar zelf ook haha. Ik blijf bij m’n standpunt: ga vroeg, dan is de wereld van jou!

Ook wandelden we later nog bij Landgoed Beerschoten, dat was ook echt mooi! Ik schreef meteen een blog voor jullie met wandeltips 🙂

 

Wat ik zoal las en keek

Ik las de nieuwste Murakami (eerste persoon enkelvoud) en vond het een enorme tegenvaller. Zijn vorige boek was dat ook al, dus nu ben ik een beetje klaar met hem haha. Naja zijn eerste boeken blijven goed, dus mocht je aanrader titels willen, let me know.

Komende week heb ik lekker vakantie en er liggen al veel boeken op me te wachten, dus ik hoop betere dingen te kunnen delen volgende maand! Op de planning onder andere: ‘de ontdekking van Urk’ (want ja, Urk lijkt me echt bizar zoals ze in het nieuws komen) en ‘Ik ga leven’ van Lale Gül.

Ik bingede verder ‘the great pottery throw down’ (Bedankt Angelica!), dat was fantastisch en heel inspirerend. Het is een soort Heel Holland Bakt, maar dan Heel Holland Pottenbakt. Ha.Ha. Helaas niet online te kijken, ik kreeg de afleveringen via the cloud 😉

Oh en natuurlijk keek ik ook New Amsterdam. Dat was echt een fijne serie!

Spelletjes

Tot slot voeg ik nog de categorie spelletjes toe aan deze rubriek. Want ik speelde deze maand voor het eerst ‘Keer op Keer’ (erg leuk) en daarna ook nog ‘Clever’ en dat is dus een soort van qwixx (leuk!) meets Keer op keer. Je kunt wel merken dat de spelletjeswereld doorheeft dat we een korte spanningsboog hebben, want bij al deze spellen heb je als speler elke beurt iets te doen (dus ook tijdens andermans beurten).

Daarnaast kreeg ik van le BF een Crimibox, als troost voor mijn drukke werkdagen, zo lief! Een crimibox is een soort cold case die je samen met bewijsmateriaal op papier en een app gaat oplossen. Ik ben nogal de detective (ik bedoel, op werk ben ik al Sherlock haha) dus dat was echt een super cadeau. We speelden het afgelopen maand en het was heel leuk! Natuurlijk kun je het maar 1x spelen want daarna weet je het antwoord, dus nu geef ik het gewoon door aan een vriendin die hier ook van houdt. Nog andere escaperoom fans hier?

Wat heb je gemist?

Door de drukte niet zoveel, mijn voornemen om elke week te bloggen is een beetje in rook opgegaan. Maar ik deelde wel een blog met 6 fijne wandelingen rondom Utrecht, een recept voor bagels en mijn tips voor je lente-schoonmaak: begin eens met je houten snijplanken en spatels.

Komende week heb ik lekker vakantie. Hopelijk kan ik dan ook eindelijk weer wat blogjes schrijven die al zo lang op de lijst staan.

Tot de volgende weer 🙂 Jullie allemaal nog veilig en gezond?

Comments: 9

 • reply
  april 4, 2021

  Ik was bezig met mijn weekoverzicht te schrijven maar stopte meteen alles toen ik zag dat er een nieuw overzichtje van jou klaarstond WOEHOE!
  En toevallig schreef ik daar ook net over mijn allereerste Picnicbestelling haha, ZO CHILL! Ik heb me een paar maanden geleden aangemeld en stond op nr. 1584 ofzo, dus ik dacht laat maar. Maar ineens kreeg ik een mail. Ga ik echt vaker doen 🙂
  En ik vind jouw kopjes zooooo mooi! Bij mij is alles schots en scheef, wat ik ook wel weer leuk vind, maar vooral omdat ik geen geduld heb om alles goed te centreren hahaha. Maar wel leuk dat je een wiel kunt huren, dat zou ik ook wel weer eens willen doen 🙂

  En jouw werk klinkt zo interessant! Ook heel zwaar hoor, maar wel heel bijzonder. En zo belangrijk!

 • reply
  april 4, 2021

  Ik hou ook wel van online escaprerooms/Crimibox en dat soort dingen. Op dit moment doe ik me aan Assisen online, een fictief proces waarna je moet bepalen of de gedaagde schuldig is. Interessant om meer te lezen over je werk. Leuk dat je weer aan het pottenbakken bent, dat doorbreekt het werken, eten, slapen denk wel een beetje. Geniet van je vakantie!

 • reply
  april 4, 2021

  Veilig en gezond hier! Wat een leuk overzicht heb je met ons gedeeld 🙂

 • reply
  april 5, 2021

  Die crimibox lijkt me super tof! Ik ga dat eens bekijken, lijkt me nog fijn om eens met mijn vriend te doen en ons avondje tv te vervangen 🙂
  Leuk ook die extra info over je werk. Ik vind dat altijd boeiend om te weten wat mensen precies doen. En jouw werk op zich lijkt me dan ook nog eens heel interessant. Chapeau dat je die lange werkdagen doet, daar zou ik dan weer meer moeite mee hebben :p

 • reply
  april 8, 2021

  Wooh wat heb jij nog veel gedaan! Leuk dat je toch zoveel onderneemt. Die Airbnb experiences heb ik wel gezien, maar nooit aan gedacht om dat zelf in je eigen stad te boeken. Leuk idee! Lijkt me ook leuk om zelf een experience te ‘hosten’. Leuk ook om meer te lezen over je werk. Gefeliciteerd met je vaste contract!

 • reply
  april 10, 2021

  Wat een leuk overzichtje. Vooral leuk al die wandel foto’s! <3
  Ik was vandaag ook wandelen met een vriendinnetje, zo fijn!

 • reply

  Tea

  april 18, 2021

  Gefeliciteerd met je vast contract! Je onderzoek klinkt heel interessant, doe je dit met andere universiteiten of is het intern?

  Al dat eten ziet er goed uit! Heb het tostadas recept gebookmarkt, heb meteen een goed excuus om de tortilla press te gebruiken.

  Ken je Sherlock Holmes Consulting Detective? Daar moet je Sherlock helpen mysteries oplossen – er zitten 10 cases in een set en je bent er best lang me bezig.

Post a Comment