Binnenkijken in mijn woonkamer

Binnenkijken in onze nieuwe woonkamer

Wie mij al een tijdje volgt, weet dat ik het afgelopen jaar niet stil heb gezeten in de categorie ‘home improvement’. Le BF en ik remigreerden vorig jaar maart terug naar Nederland, waar we direct in een lockdown kwamen zonder huis. We gingen van airbnb naar airbnb tot we in juni eindelijk ons eigen paleisje konden betrekken. En mede dankzij die lockdowns konden we eigenlijk in rap tempo inrichten. Vandaag mogen jullie binnenkijken in onze woonkamer, die eindelijk (bijna) af is. Ik voegde de laatste finishing touches toe met behulp van Posterstore en ben zó blij met hoe het er nu uit ziet! Lees gauw meer…

Een huis met hoekjes

Ons huis is een typisch jaren ’30 huis in Utrecht, waar niets recht is en allerlei vreemde hoekjes te vinden zijn. Love it! Geef mij maar een karakteristiek huis 🙂 Eerder woonden we al in een huis uit 1890, waar Marlous al eens een binnenkijker over schreef, en je zult veel van de meubels uit haar stuk dan ook terug herkennen. Maar het lijkt wel alsof ze nog veel beter in ons nieuwe stekkie passen. Onze huidige woonkamer bestaat eigenlijk uit 3 delen: een zithoek (met aansluitend een balkon; de scherpe kijker spot de half dode kerstboom), een eethoek en de keuken, die een beetje om het hoekje zit. Ik zal vandaag vooral de eethoek en de zithoek laten zien, de keuken is toch vooral kastjes 😉

Mijn stijl: vintage meets Scandinavisch

Het zal geen verrassing zijn: ik hou erg van vintage en van Scandinavisch. Mijn liefde voor Scandinavië uit zich al in de series die ik kijk en het feit dat ik een beetje Deens spreek. En toen een Deense vriend laatst ons interieur zag en zei: “het ziet eruit als een Deens huis in de jaren ‘50” was ik stiekem wel een beetje trots. Alhoewel ik wel hoop dat het er niet al te veel als een museum uit ziet haha.

Een paar vintage prachtstukken

In de zithoek staat onze vintage tv-kast, ook wel een ‘highboard’ genoemd (voor als je wil googlen) waarvan we een plank hebben verwijderd en de andere verplaatst om de tv er in weg te kunnen moffelen. Links daarvan hebben we een klein zithoekje gecreëerd met (vintage) schommelstoel bij de verwarming en een schilderij van eigen hand. Beste plek om een boek te lezen in de winter lijkt me :). Aan de andere kant van de tv kast staat ons schattige dranktafeltje (ook vintage) en le BFs trots: de contrabas! Echt een prachtig meubelstuk als je het mij vraagt.

En dan de Scandinavische touch

Binnenkijken in mijn woonkamer - de bank met posters

Tegenover de tvkast en tegen onze donkergroene muur staat onze bank, die van Nederlandse bodem is en voor de verandering eens niet vintage. Boven de bank hangen twee posters die ik uitzocht bij Posterstore. Posterstore is een online posterstore (what’s in the name) met betaalbare posters in Scandinavisch design [yay!]. Elke dinsdag verschijnen er nieuwe posters online, dus de keuze is reuze. Ik ben meestal niet zo guitig met de samenwerkingen, maar ik was verkocht toen ik hoorde dat alle posters worden op duurzaam geproduceerd papier én met duurzame inkt. En de website is bovendien echt mega inspirerend met allerlei voorbeelden van fotowanden, heel fijn.  

Ik zocht twee grote posters uit: een met een quote en een meer grafische print. Hygge betekent gezellig in het Deens, en het is de enige directe vertaling die dat woord in een andere taal kent. Alleen de Denen kennen de gezelligheid zoals wij. Leuk! Ernaast hangt een mooie illustratie met een zon, die qua kleur en stijl ook echt super goed bij de woonkamer past. En natuurlijk stiekem ook een beetje bij little bit of sunshine 😉 Ze maken de muur echt af.

Wat ik overigens ook heel fijn vond: de lijsten die ik er ook bij uitzocht zijn super licht. Daardoor kunnen ze gewoon met een spijkertje aan de muur. Ik blijf een hekel hebben aan boren hehe.

En nu komt het leukste: ik mag jullie ook korting geven om iets uit te zoeken. Met de code siroon35 krijg je tot en met 30 mei 2021 35% korting op alle posters (excl. selection).
Nog handig om te weten: de posters boven mijn bank zijn 50×70, dan weet je een beetje wat de verhoudingen zijn.

Naast de bank staat nog een setje salontafels (een miniset, wederom voor als je wil marktplaatsen) die we scoorden bij Vintage Revival. Die past dan weer heel goed in de vintage-scandinavische setting 🙂 . Je kunt ze er heel makkelijk even bij pakken als je bezoek hebt, maar ze zijn ook goed op te bergen als je wat meer ruimte wil.

The other side

Goed, we gaan door naar de andere kant. Aan de andere kant van de woonkamer is de eethoek. Daar staat een vintage “klepkast” (of hoe heten die dingen) van het merk Formule meubelen. Daar showen we onze glazen in en daarnaast staat een (nieuwe) eettafel van wederom Nederlands design. Je herkent de eetkamer stoelen wellicht uit een eerdere klusblog. Dit zijn de vintage wannabe-gispen-pareltjes van le BFs opa, die we opnieuw lieten stofferen.

In het middenstuk (hoort dat nu bij de eethoek of de zithoek?) staat dan nog een open stellingkast (Gewoon een ikeatje hoor). Daarin showen we onze kookboeken, fotoboeken, platenspeler en wat dozen met meuk zoals snoeren. Je moet het ergens kwijt haha. We vinden dit zelf wel echt een leuke stellingkast, het is een beetje een display en de groene muur er weer achter staat zo mooi… Links naast de kast staat overgrootmoeder pannenkoekplant die inmiddels hoogbejaard is en de winter nét heeft overleefd.

Binnenkijken in mijn woonkamer - tussenstuk

Wat zijn de toekomstplannen?

Al met al is onze woonkamer dus een verzameling van oud&nieuw, van Nederlands en Scandinavisch maar bovenal vooral heel gezellig (vind ik dan). En kleurrijk, met de groene muur en de gekleurde details. Ik heb al heel wat uren doorgebracht in deze woonkamer tijdens alle lockdowns.. Mijn plannen? Ik zou graag nog een mooi groot kleed op de vloer willen bij de bank. Nu ligt er een tof kleed wat mijn moeder meenam uit Marokko, maar die is wat te klein voor in de woonkamer. (en ik zou die heel graag naar de slaapkamer verhuizen hihi). Maar ja, je moet een beetje plannen blijven houden he. Als het helemaal af zou zijn, zou dat ook gaan vervelen ;). Hoe zou jij jouw inrichting omschrijven? Ben jij ook zo’n Scandinavië lover? En ga jij ook zo’n leuke poster uitzoeken? Laat het me weten in de comments!

Deze blogpost bevat producten die ik heb gekregen. Zie mijn disclaimer voor meer informatie.

Comments: 10

 • reply
  april 30, 2021

  Die donkergroene kleur op de muur is echt prachtig! Ik weet niet hoe ik mijn inrichting zou omschrijven – “landelijk / scandinavisch / bohemian allegaartje”? XD – maar ik houd wel vast aan bepaalde kleuren en materialen. En ik vind een beetje kleur op de muur echt een must. Alleen maar wit is zo steriel en onpersoonlijk…

 • reply
  april 30, 2021

  Heel mooi en gezellig! Mijn stijl is… niet heel aanwezig, haha. Ik heb er niet veel gevoel voor en ben er zelfs een beetje blind voor. Ik laat ook veel rommel slingeren. Meer dan de helft van onze lampen is alleen maar een peertje.

 • reply
  april 30, 2021

  Ooooo, mooi! Heel sfeervol en gezellig inderdaad. Die kleur op de muur achter de bank vind ik echt te gek.

 • reply
  mei 1, 2021

  Heel mooi! Ik vind de kleur op jullie muur ook zo mooi, dat wilde ik ook maar bij mij viel het meer blauw uit haha. Tof ook die vintage meubelen 🙂
  Mijn huis is voornamelijk – een allegaartje uit de kringloop haha.

 • reply

  Karlijn

  mei 5, 2021

  Wat ziet het er mooi uit! Zou er zo een kopje thee willen komen drinken 🙂 En stiekem alle meubels meenemen voor hier.

 • reply
  mei 23, 2021

  Oh wat een gezellige woonkamer <3 Ik hou van de sfeer en stijl

Post a Comment