zomer bucketlist

Mijn zomer bucketlist 2021

Ik zag al een aantal zomer bucketlists voorbij komen in blogland de afgelopen tijd en ik werd meteen geïnspireerd om de mijne ook te delen. Deze blog heette eerst ‘waar kijk ik naar uit na de pandemie’ maar aangezien dit samenvalt met komende zomer, bij dezen de nieuwe titel: mijn zomer bucketlist van 2021. Enjoy!

Ook al zijn de zomers tegenwoordig niet meer zo zinderend als tijdens de studententijd – oh die zomers met wekenlang vakantie – alsnog kijk ik enorm uit naar komende zomer. De Roaring Twenties. Of zoals Marlous het al noemde: de ‘whoring twenties’, haha! Nu mijn eerste vaccinatie al in de arm zit en de tweede nog maar twee weken op zich laat wachten, kan ik voorzichtig plannen gaan maken voor de zomer. En ook al werk ik de meeste weken gewoon door, ook daar is het vaak komkommertijd. Hopelijk tijd voor wat rustiger vaarwater en after pandemie lol!

Waar ik de komende tijd naar uit kijk…

Natuurlijk maak ik, net als vele anderen, voorzichtig vakantieplannen. Driedubbele checks op annulerings mogelijkheden en fingers crossed voor de vaccinatie van le boyfriend. Maar als het even mee zit, gaan wij richting Zwitserland voor een weekje chillen met vrienden! De vrienden in kwestie leerden we kennen in Melbourne en zij zitten net als wij sinds de pandemie weer in Europa. Het plan was natuurlijk om elkaar sneller op te zoeken, want het is maar 6 uur rijden, maarja. Lockdowns. Nu zij ook gevaccineerd zijn en ons uitnodigden hopen wij dus heel erg dat we die kant op kunnen! Duimen jullie mee? Waar hebben jullie voorzichtig hoop op naar toe te kunnen?

Naast vakantie lijkt het me heerlijk om een aantal andere dingen van de zomer bucketlist af te vinken.

Mijn zomer bucketlist

 • Kanoën in de Oude gracht of de Utrechtse singel. Deze stond ook al op mijn 21 for 21, en het lijkt me heerlijk om dit eens te gaan doen. Zonnebrand smeren en gaan! Ik ben niet zo’n waterrat, maar kanoën lijkt me perfect.
 • Lekker boeken lezen. Zomers associeer ik echt met lezen. Vroeger las ik op vakantie wel 1 boek per dag, haha! Goeie ouwe tijd. Op mijn lijstje staan nog: De ontdekking van Urk, de Middernacht bibliotheek van Matt Haig en Suikerbastaard van Jaap Scholten. Wat gaan jullie zoal lezen?
 • Veel BBQ’en! Wij hebben sinds vorig jaar zo’n kamado bbq (een neppe green egg) en daar kun je me toch lekker op bbq’en. Nu we ook het kookboek ‘de groene BBQ‘ hebben kunnen we helemaal los.
 • Niet in het kookboek, maar wel op mijn bucketlist? Een smoked watermelon ham maken (of iets wat erop lijkt, want dit recept duurt blijkbaar 6 dagen..)

Hier is een filmpje, dit lijkt me ZO lekker:

Ziet dit er niet heerlijk uit?

 • Tripjes door Nederland maken – er staan nog genoeg steden op de lijst voor in de weekenden!
 • Vrienden in Brussel opzoeken, als het weer kan
 • Alle nieuwe hotspots in Utrecht van het afgelopen jaar bezoeken en buiten de deur brunchen.
 • En daar dan ook over bloggen natuurlijk
 • Mijn blog kan sowieso wel weer een boost gebruiken 🙂
 • Veel in het park picknicken en daarvoor ook ultieme recepten uitvinden – snel en makkelijk doch delicious
 • Weer wat musea bezoeken – wat heb ik dat gemist! Er staan er nog wel wat op mijn lijstje, zoals de Fashion for Good expo over duurzame mode, maar ook dat (te) gekke Middelheimmuseum bij Antwerpen
 • En gewoon, veel knuffelen met al mijn vrienden en familie. Allereerst mijn ouders. Dat is alweer bijna 1,5 jaar geleden!!

Waar kijken jullie zoal naar uit deze zinderende zomer?

Comments: 10

 • reply
  juni 13, 2021

  Dat klinkt zo fijn allemaal! Kanoën in de gracht lijkt me superleuk. Ik heb voor de zomer zelf geen hele grootse plannen. Juli en augustus beloven druk te worden op mijn werk, maar worden hopelijk wel aangevuld met terrasjes, ijsjes en goede boeken. Ergens daarna hoop ik wel vakantie te plannen!

 • reply
  juni 13, 2021

  Kanoen in Utrecht is echt heel leuk! Prachtig om door die grachten heen te ‘varen’ verder ga ik ook lekker boeken lezen, genieten van het zonnetje onze nieuwe achtertuin als die af is (en voortuin) en dan lekker veel plantjes kopen! En barbecuen is ook altijd heerlijk om te doen.

 • reply
  juni 13, 2021

  Die watermeloen…! Ik heb gebiologeerd naar het filmpje zitten kijken. Heeeel benieuwd als je dit gaat proberen!

 • reply
  juni 13, 2021

  Wat een toffe lijst! Fijn dat jullie naar Zwitserland gaan. En inderdaad de zomer is er om lekker te lezen in de zon of in de schaduw als het te warm is 😅

 • reply
  juni 13, 2021

  Zo’n fijne lijst! Ook zo leuk dat jullie naar Zwitserland gaan, lijkt me ook heerlijk om even naar het buitenland te gaan. Hopelijk kan ik last-minute op vakantie gaan (wel in Nederland) en inderdaad, deze vakantie lekker veel lezen!

 • reply
  juni 14, 2021

  Deze zomer kijk ik heel suf uit naar meer werk! Ik hoop dat de opdrachten weer een beetje binnenkomen en weer wat meer mensen besluiten toch te gaan trouwen nu we aan het einde van de zomer toch een hoop gevaccineerd zijn 🙂
  Verder wil ik vooral weer alle pop-up terrasjes afdoen en heeeeeel misschien ook op een korte vakantie met vrienden (maar waarschijnlijk wordt dat najaar). Kan sowieso niet wachten om weer naar het buitenland te kunnen zeg!
  En wow die watermeloen is fascinerend haha!

 • reply

  Tea

  juni 20, 2021

  Wat een fijne lijst! Ben benieuwd naar je watermeloen ham. Ik heb een poging gedaan (met Mexicaanse kruiden), maar mijn oven heeft kuren, dus dat was helemaal mislukt. Ik hou het watermeloen en halloumi op de BBQ! Tenminste … als we hier weer zon krijgen.

Post a Comment