Little bit of… Juni – Voor het eerst weer van alles

Juni stond in het teken van ‘van alles weer voor het eerst’. Zo gingen le bf en ik weer eens uit eten, dronk ik een vrijmibo op het terras en gaf ik weer eens een presentatie voor ‘echte mensen’! Naast een overkill aan sociale prikkels gaf het me ook wel weer energie. En tot slot kreeg ik alweer mijn tweede prik, hoera! Ik ben weer eens rijkelijk laat met mijn dagboekje, maar lees gauw verder 🙂

Een congres in tijden van corona

Begin juni had ik een congres met mijn collega’s. Het was al voor het tweede jaar op rij dat dit congres online werd gehouden, maar normaliter was dit júist het congres waar we met zijn allen een mooie stad in Europa zouden bezoeken. (Daar gaat het toch meer om dan die praatjes luisteren he, hihi)

Om de congres-spirit er een beetje in te krijgen, besloten we het congres met zijn allen te volgen, in grote meetingrooms op werk. Ik reserveerde her en der ruimtes door het ziekenhuis en zo konden we de meeste praatjes samen volgen. We maakten een kookschema, iedereen bracht eten mee voor een potluck lunch en we deden zelfs nog een pubquiz online voor de ontspanning. Echt heel leuk om zo meer tijd door te brengen met mijn collega’s. Borrelen kan al zo lang niet meer en de meeste leerde ik kennen in coronatijd…

Ik moet zeggen dat het eten van onze potluck lunches ook verreweg beter was dan al het congres eten wat ik eerder kreeg. Fijn dat dit weer een beetje kan/kon!

Weer eens uit eten

Begin juni vierden le bf en ik ook ons zevenjarig (!!) jubileum, iets wat we wilden vieren met een avondje uit eten. Lucky us, want precies 5 juni gingen de restaurants weer open. We stonden vooraan de rij om bij het Badhuis te gaan eten, en dat viel absoluut niet tegen. Het Badhuis (voorheen Badhu) ging pas open in coronatijd en we bestelden er al 3 keer (!!) een thuisdiner. Hoe fijn om gewoon weer tussen andere mensen in een restaurant te kunnen eten, wijn geadviseerd te kunnen krijgen van de bediening en gewoon, die sfeer weer! Ik las op het instagram van @professionalwildchild de terechte opmerking dat het echt niet alleen gaat om het ‘bediend worden’, maar om het hele enscenario. Andere mensen, geroezemoes, atmosfeer. Zo fijn!

Weer eens presenteren voor ‘echte mensen’

Omdat de congressen dus nog steeds veelal online worden gepresenteerd, was het des te bijzonderder dat ik deze maand ook weer eens voor een echt publiek mocht komen presenteren. Ik was uitgenodigd door Nivon Natuurvrienden om iets te komen vertellen over ons afweersysteem. En wat daarmee gebeurt als je ouder wordt. Deze lezing was al zo’n 3 keer verzet door Miss Rona, maar nu was het dan eindelijk zover. In een zaaltje met alle ramen open en 15 gevaccineerden (een subtiele hint naar de gemiddelde leeftijd) stond ik stralend die lezing te geven. Van het enthousiasme vergat ik foto’s te maken en maakte ik alleen deze foto van mijn blije mondkapjeshoofd na de lezing haha!

Genieten van het mooie weer

Ookal viel half juni in het (regen)water, het was ook een aantal dagen écht mooi weer! Tijd voor het eerste biertje op het terras na werktijd:

En ook tijd voor een ritje achterop de motor! Samen met vrienden reden we op een zondagmiddag langs de Vecht, lunchten we bij het nieuwe hotel/restaurant Flora Batava en genoten we van alles wat in bloei stond.

Ik ging weer naar de sportschool

Na alle online lesjes van Studio Natuurlijk was het tijd om Nathalie eens in het echt te ontmoeten. Want ook de sportscholen gingen weer open! Ik zei toch dat het een maand was van ‘veel dingen weer voor het eerst’? 🙂 Gek genoeg voelde het alsof we elkaar allang kenden, en ik moet zeggen dat het echt zo veel fijner is om weer in het echt in een les mee te doen dan thuis jezelf bij elkaar te rapen en de motivatie uit je tenen te halen. Mega fijn!

Bakperikelen

Op de een of andere manier was dit ook een maand van (taarten) bakken. Het begon met een thema-diner met vrienden, waar we in Ottolenghi stijl Midden Oosters gingen koken. Wij waren verantwoordelijk voor het voorgerecht en het nagerecht. Als voorgerecht maakten we heerlijke hummus en ook babaganoush met aubergines van de barbecue. Super lekker! En als nagerecht ontdekten we een heerlijk no-bake cheesecake recept uit het kookboek Simpel. Super lekker! Onze vrienden gingen ook los en zo aten we restaurantwaardig.

Later in de maand ‘bakte’ ik dit no-bake recept nog eens voor een verjaardag van een van mijn collega’s. Maar nog leuker: op werk was er deze maand ook een heuse bakwedstrijd! Een soort heel holland bakt. Samen met een collega dook ik de keuken in en bakten we een taart in de vorm van een hart. Jep, een menselijk hart haha! Ik blijf een onderzoeker van hart- en vaatziekten 😉 We wonnen eerste prijs voor creativiteit en mogen de bakwedstrijd volgend jaar organiseren. Super leuk! Grappige sidenote: mijn collega en ik waren allebei hartstikke gaar van de tweede vaccinatie de dag ervoor en hebben onder invloed van paracetamol staan bakken. Wie weet wat we volgend jaar in alle helderheid kunnen hihi.

Naast bakken in de keuken, bakte ik natuurlijk ook weer veel potten. Het gaat echt steeds beter! Een paar creaties van deze maand:

We deden weer een wandeling

Het was alweer even geleden maar le bf en ik gingen ook weer aan de wandel. We dachten: als we straks in Zwitserland willen bij blijven, dan moeten we wel een beetje blijven trainen haha! Dit keer pakten we de trein naar Baarn en liepen een deel van de Groene Wissel-wandeling. We liepen zo’n 8 km (het was echt te warm voor langer) en genoten van een combinatie van bos en paleizen (Soestdijk zit hier in de buurt). De wandeling staat op mijn kaartje! De totale wandeling is zo’n 13 km.

En verder…

Noemenswaardige dingen die geen heel kopje verdienen? Ik kreeg mijn tweede vaccinatie en sliep ongeveer de hele dag erna. Pfoe! Waar ik van de eerste prik geen bijwerkingen had, was ik van de tweede wel ff een paar daagjes suffig. Maarja, nu ben ik wel volledig beschermd, yay!!

Ik scoorde ein-de-lijk een lichte spijkerbroek bij No Vintage Phobia. Hier was ik serieus al jaren naar op zoek, maar een nieuwe spijkerbroek is al lastig vinden, laat staan een tweedehandse. Maar An van No Vintage Phobia is echt the best. Bij haar zag ik deze broek van Isabel Marant (!!) en ik paste er nog perfect in ook. (Wist je dat een nieuwe spijkerbroek echt duizenden liters water kost en veel giftige kleurstoffen nodig heeft om hem te kleuren? Vaak worden de arbeiders ook helemaal niet goed betaald of goed beschermd. Voor mij een no go dus om voor nieuw te gaan)

Ik las, keek, luisterde…

Ik hou nog steeds van deze rubriek! Allereerst las ik het boek ‘Exces‘. Een boek over raven. Over de laatste utopie van de techno. Over je verliezen in dansen, natuurlijk lekker actueel. Uitdagend boek, maar zeker met dit interview erbij super interessant!

Ook las ik ‘Wat wij zagen’ van Hanna Bervoets, het boekenweekgeschenk. Over de achterkant van social media, waar vele mensen heftige filmpjes kijken en beoordelen of deze wel of niet verwijderd moeten worden. En wat dat met een mens doet. Super goed! Lees je in één ruk uit.

En nu ben ik eindelijk begonnen in ‘de ontdekking van Urk’. Kan niet wachten te ontdekken wat er te ontdekken valt over Urk!

Wat ik keek… Ik begon aan de Netflix serie ‘Katla’ maar vond hem echt te weird, dus stopte na een paar afleveringen. Het 4e seizoen van The Restaurant kwam ook online en die bingeden we in een week haha. Leuk, maar wel gek dat het ineens weer terug ging in de tijd in vergelijking met seizoen 3! Tot slot keek ik de miniserie ‘Behind Her Eyes’. Wat. Een. Einde. Ik zal echt niks zeggen, want wil niks spoileren. Heel bizar! Ga deze kijken!

Hoe was jouw maand?

Comments: 9

 • reply
  juli 11, 2021

  Klinkt alsof het startsein voor meer sociale activiteiten gegeven is. Ik mis Studio Natuurlijk! Fijn dat je er eindelijk in het echt lessen kan volgen. Ik ben benieuwd hoe mijn tweede vaccin binnenkort valt. In ieder geval goed nieuws dat je ze allebei hebt.

 • reply
  juli 11, 2021

  Jaaaa daar is ‘ie dan 😀
  Oef fijn he dat alles weer een beetje mocht deze maand? Ik heb sporten in de sportschool ook enorm gemist! En ik vind jouw kopjes zo mooi 😀 Dat glazuur ook, gaaf hoor 🙂
  En ik kan me helemaal voorstellen dat het veel meer energie geeft om voor mensen zelf te spreken, in het echt! Ondanks dat het veel prikkels kunnen zijn merk ik ook dat ik energie krijg van mensen ZIEN en spreken in het echt.
  En woooow die hartentaart is echt goed gelukt. Respect hoor! 😀

 • reply
  juli 11, 2021

  Woeee, nog gefeliciteerd met jullie jubileum. Wat heerlijk dat jullie precies die dag weer lekker uit eten konden. En mennnnn, wat een vondst die broek. Hij staat je echt heel leuk! 😀 Potten bakken, trouwens, dat staat ook ECHT heel hoog op mijn ‘wil ik ooit eens doen’ lijstje. Misschien moet ik gewoon eens gaan kijken of dat in Gouda ook ergens kan? Why not?! Maar goed, eerst maar eens op vakantie en heel deze zomerperiode achter de rug hebben. Als de ‘rust’ dan weer wat meer terug is, ga ik dat eens even uitzoeken. Hoop dat ik dan net zulke leuke dingen kan maken als jij doet! Fijne zondag en veel liefs <3

 • reply
  juli 11, 2021

  Nog gefeliciteerd met jullie jubileum! Ziet er uit als een goede maand 🙂 Waauw, ik vind het altijd zo gaaf om zelfgemaakte potten/keramiek te zien, dat wil ik ooit ook echt nog eens leren. En die broek staat je ook super goed!

Post a Comment