Grow hairsalon

Hotspot Utrecht – Grow Hairsalon

Nadat de hele stad zowaar een jaar lang een slaapstadje was, begint het ‘normale’ leven langzaam weer terug te komen. Tijd voor een nieuwe hotspot blog dus! Vandaag deel ik een bijzondere hotspot: Grow Hairsalon. De kapsalon van Begüm, die al zo’n 6 jaar mijn kapster is. Een fijne kapsalon met natuurlijke producten, een prachtige inrichting en eerlijk? Het is de fijnste kapper die ik ooit heb gehad. Het is een risico dat ik dit met jullie deel, want ze is al zo druk, maar ik zet haar graag in de spotlight. Lees gauw verder!

Waar het begon

Begüm had niet altijd al haar eigen kapperszaak. Toen ik haar leerde kennen, zo’n 6 jaar geleden, zat zij met haar kapsalon in de Revenge. De Revenge was een 3-in-een zaak: een schoenenwinkel, kledingzaak en kapper in één. De perfecte eerste start na haar kappersopleiding. Maar tijdens al die lockdowns van het afgelopen jaar had Begüm eens goed de tijd om na te denken wat ze wilde. En dat was toch haar eigen stekkie! En dus verhuisde Begüm afgelopen zomer naar een paar straten verderop. “Grow Hairsalon” was geboren.

Wist je trouwens dat kapper zijn in de familie zit? Haar moeder is ook kapper, en Begüm hielp haar al van jongs af aan af en toe mee. Zo raakte ze enthousiast om ook kapper te worden. Inmiddels is de Revenge ook al niet meer (huil!) dus het is maar al te fijn dat ik Begüm kan blijven bezoeken in haar eigen salon. Want wát vind ik haar een fijne kapper! Met mijn niet zo steile doch ook geen krullerige pluishaar. Waar menig kapper al van zei dat ze er niets mee konden (hoezo zou je dit zeggen). Ik ga niet meer weg!

grow hairsalon

Wat is er zo bijzonder aan Grow Hairsalon

Naast dat ik Begüm gewoon heel gezellig vind (ze is ongeveer net zo oud als ik en we kennen elkaar inmiddels dus al jaren), en ze natuurlijk fantastisch knipt, ben ik ook erg enthousiast over haar visie op de zaak. Zo gebruikt ze vooral natuurlijke producten van de merken Eleven en Original&Mineral. Alle producten zijn vegan en diervriendelijk. Beide merken zijn ook Australisch (je snapt mijn enthousiasme hehe). Ondanks dat Begum er zelf niet is geweest, weet ook zij dat ze daar goed bezig zijn qua natuurlijke ingrediënten. Mijn haar voelt altijd zó fijn als ik er geweest ben! En de producten zijn niet verschrikkelijk duur.

Een gender neutrale klant

Daarnaast heeft ze ook een moderne kijk op haar klanten. Zo delen ze bij Grow hun afspraken niet op in man / vrouw maar in hoe lang ze met je haar bezig zijn. Want hoezo zou je als vrouw met kort haar meer betalen dan als man met lang haar? Het gaat toch uiteindelijk om de man-of-vrouw-uren? Deze moderne kijk zorgt er ook voor dat het minder ongemakkelijk is voor de LHBTQ+ community om een afspraak te boeken. Want je hoeft niet meer te kiezen! Begüm denkt actief na over de Utrechtse klant, die milieubewust is maar toch exclusiviteit zoekt.

grow hairsalon

Waarvoor kun je allemaal bij Grow terecht?

Waar ik vooral vaste knipklant ben, kun je je haar ook heel goed laten verven bij Grow. Heel goed zelfs, want sinds december werkt Sanne er ook als kleurspecialist. De verschillende type kleuringen vind je op haar website. Wat ik vooral erg fijn vind, is dat er heel goed gekeken wordt naar je haar, maar ook naar je gezicht. Samen bespreken we altijd wat ik wil maar ook wat Begüm daarvan vindt. Ik neem geregeld halve pinterest borden mee, en Begüm is altijd eerlijk over of ze denkt dat dat wat gaat worden met mijn haar. Met mijn lange werkdagen wil ik natuurlijk niet om 5 uur ’s ochtends heel veel werk hebben eraan, maar ook dat wordt gerespecteerd. Ik kom er altijd blij vandaan 🙂

Wat moet je nog meer weten?

Grow Hairsalon zit op de Predikherenstraat 24 in Utrecht. Ze zijn op dinsdag tot en met zaterdag geopend, van 10-17 en op donderdag en vrijdag ook tot 21 uur. Een knip-afspraak maken kan online, maar voor een kleuring kun je het beste even contact opnemen. Meer informatie vind je op de website!

De header en de laatste foto zijn van fotograaf Melanie Marsman. Met goedkeuring van Begüm. De overige foto's zijn eigen werk.  

Comments: 4

Post a Comment